A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet Múzeumbarát tagjai április 19-én a Természettudományi Múzeumba látogattak el.

A Nemzeti Múzeum épületéből kiköltöző Magyar Természettudományi Múzeumnak új kiállítóhelyre volt szüksége, miközben kinőtte a rendelkezésre álló raktárakat is. Egy 1994-es kormányhatározat a múzeumot a Ludovika Akadémia épületegyüttesében helyezte el.

1995 óta beköltözhetett ide az Ásvány- és Kőzettár, az Embertani Tár, a Föld- és Őslénytani Tár, a Könyvtár, az Állattár Madár- és Emlősgyűjteménye, a Molekuláris Genetikai Laboratórium, valamint az MTA-MTM Állatökológiai és Paleontológiai Kutatócsoportjai.

Élményekben gazdagodva tértünk haza egy vidám nap után.

Lazányi Jánosné
az  Alapszervezet elnöke

Támogatóink:  Hatvan Város Önkormányzata, Albert Schweitzer Kórház, Hatvan Tv, Hatvan Hírlap, Zombori Kft., Grassalkovich Művelődési Ház, Nagy Endre Rendezvényterem, Liszt Ferenc Művelődési Ház (Dali)

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gyöngyösiek túrája

2018.november 24-én kalandos túrán vettek részt tagjaink Tar, Fenyvespuszta és környékén. A táv 17 km volt.

Alapszervezetek

Fakanál Klubfoglalkozás Hatvanban

Időpont: 2021.09. 20. Előadó: Sándorné Buda Ildikó Mai klubfoglalkozásunkon vörösbabkrémet készítettünk. Hozzávalók 4 adaghoz: 1 doboz vörösbab (konzerv) fél fej lilahagyma 1 gerezd fokhagyma fél kávéskanál füstölt paprika 1 kávéskanál citromlé ízlés szerint só ízlés Olvass tovább...

Alapszervezetek

Szeretet és ami még szükséges!

BAKONYSZÜCS 2022.02.15-18. Önkéntes vezetők képzése Helyszín: Katolikus Szeretetszolgálat Lelki Rehabilitációs Otthona A több napon keresztül tartó programot csak röviden van mód összefoglalni, mert az egymást követő gyakorlatok során nem volt mód a jegyzetelésre. Remélhetőleg az Olvass tovább...