A farsang vízkereszttől (január 6.) húshagyókedd éjfélig, a hamvazószerdával kezdődő nagyböjtig (a húsvétot megelőző 47. napig) tartó időszak elnevezése. Hagyományosan a vidám lakodalmak, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemzik. /Wikipédia/

2023-ban a farsangi időszak január 6-tól február 23-ig tart.

Ennek jegyében alapszervezetünk is megtartotta a farsangi bálját 2023. február 20-án, amely igen remek mulatsággá kerekedett. Többen jelmezt is öltöttek, volt varázsló, boszorkány, tigris, Piroska, de volt, aki csak maszkot, kalapot, szemüveget viselt, azonban a menyasszony-vőlegény-vőfély-hegedűs-násznép együttes vitte a pálmát.

Ételről, italról mi magunk gondoskodtunk, volt ott minden mi szem-szájnak ingere: rengeteg édes és sós sütemény, és természetesen az elmaradhatatlan farsangi fánk is.

A zenét, mint mindig Ferike (Perneki Ferenc) tagtársunk szolgáltatta, melyre igen sokan táncra is perdültünk!

Megállapítottuk, hogy a tagjaink rendkívül lelkesek, ha munkáról van szó, de a magunk szórakoztatásában is nagyon jók vagyunk.

Tóth Lászlóné
MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Nőnapi kosaras-, táncos-, zenés délután a mezőberényi Kulturális Központban

A Városi Nyugdíjas Klub és a Magyar Rákellenes Liga Mezőberényi Alapszervezete tagjai Nőnapi  játékos, zenés  délutánon vettek részt a Kulturális Központban. A programot kosaras rendezvénynek hirdettük és az elkészített, otthonról hozott finomságok jelentették a megvendégelés Olvass tovább...