Középiskolai vetélkedő Salgótarjánban a Rákellenes Világnaphoz és az EMMH-hez kapcsolódva 

A Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetével 2023. február 21-én „Légy tudatos!” címmel vetélkedőt hirdetett hatodik alkalommal a megye középiskolás diákjai számára a Rákellenes Világnap és az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét alkalmából.

A rendezvény célja az egészségtudatos magatartás fejlesztése a középiskolás korosztályban, kiemelten fókuszálva a megelőzés, a korai felismerés és az egyéni felelősség fontosságára.

A vetélkedő egy TikTok video bemutatásával indult, ahol a csapatoknak a szűrővizsgálatok fontosságára kellett a figyelmet felkelteni. Ezután a tanulóknak az elméleti tudásukon kívül kommunikációból, kreativitásból és megfigyelőkészségből is teljesíteniük kellett. A vetélkedő résztvevői nagyon ügyesek, tájékozottak és kreatívak voltak.

A csapatok munkáját öt tagú zsűri értékelte, melynek elnöke Bertókné Tamás Renáta a NNK Szűrésirányítási Főosztály főosztályvezetője volt

Ezúttal a vándorkupa három év „pásztói birtoklás” után Salgótarjánba, a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola Keri Gyöngyei csapatához került, felkészítő: Dr. Nagyné Herczeg Aranka volt és ők egy egész napra igénybe vehetik a NNK két szűrőbuszát.

A második helyezést a NMSZC Borbély Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Protektív Team csapata nyerte el, felkészítő: Dr. Nagyné Herczeg Aranka, és a harmadik hely a SE Kanizsai Dorottya Többcélú Szakképző Intézmény Charlie és Angyalai csapatáé lett, felkészítő: Sáfrány Beáta.

Reméljük, hogy a fiatalok tovább adják a világnapi esemény üzenetét: egyszerű lépésekkel csökkenthető a rák kockázata, kulcsfontosságú az időben történő felismerés, a felelősségteljes, egészségtudatos életmód, a rendszeresen önvizsgálat és a szűrővizsgálatokon való részvétel.

https://www.facebook.com/nogradvarmegyeikormanyhivatal/posts/pfbid0LV6yLWtn4Wgv7SMvBgjAjrWjpn5gjSfRAe9Cg1DYGDSwAzqNLwVy9nF9SiipZwN7l

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Sportos Egészségnap szűrővizsgálatokkal Salgótarjánban

Egy év kihagyás után 2021. szeptember 18-án került megrendezésre a IX. Városi Sportos Egészségnap a Salgótarjáni Sportcentrumban és Sportcsarnokban, ahol mód nyílt a szabadban mozgással tenni az egészségünkért és egyúttal tájékozódni egészségi állapotunkról. A megjelentek Olvass tovább...

Alapszervezetek

Adventi készülődés az egészség jegyében – Egészségnap Hatvanban

Várjuk az érdeklődőket a Hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet aulájában. Ingyenes tanácsadás és szűrések felnőtteknek és gyermekeknek.