Középiskolai vetélkedő Salgótarjánban a Rákellenes Világnaphoz és az EMMH-hez kapcsolódva 

A Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetével 2023. február 21-én „Légy tudatos!” címmel vetélkedőt hirdetett hatodik alkalommal a megye középiskolás diákjai számára a Rákellenes Világnap és az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét alkalmából.

A rendezvény célja az egészségtudatos magatartás fejlesztése a középiskolás korosztályban, kiemelten fókuszálva a megelőzés, a korai felismerés és az egyéni felelősség fontosságára.

A vetélkedő egy TikTok video bemutatásával indult, ahol a csapatoknak a szűrővizsgálatok fontosságára kellett a figyelmet felkelteni. Ezután a tanulóknak az elméleti tudásukon kívül kommunikációból, kreativitásból és megfigyelőkészségből is teljesíteniük kellett. A vetélkedő résztvevői nagyon ügyesek, tájékozottak és kreatívak voltak.

A csapatok munkáját öt tagú zsűri értékelte, melynek elnöke Bertókné Tamás Renáta a NNK Szűrésirányítási Főosztály főosztályvezetője volt

Ezúttal a vándorkupa három év „pásztói birtoklás” után Salgótarjánba, a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola Keri Gyöngyei csapatához került, felkészítő: Dr. Nagyné Herczeg Aranka volt és ők egy egész napra igénybe vehetik a NNK két szűrőbuszát.

A második helyezést a NMSZC Borbély Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Protektív Team csapata nyerte el, felkészítő: Dr. Nagyné Herczeg Aranka, és a harmadik hely a SE Kanizsai Dorottya Többcélú Szakképző Intézmény Charlie és Angyalai csapatáé lett, felkészítő: Sáfrány Beáta.

Reméljük, hogy a fiatalok tovább adják a világnapi esemény üzenetét: egyszerű lépésekkel csökkenthető a rák kockázata, kulcsfontosságú az időben történő felismerés, a felelősségteljes, egészségtudatos életmód, a rendszeresen önvizsgálat és a szűrővizsgálatokon való részvétel.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gödöllői PROGRAMAJÁNLÓ – 2023. március-április

ÖRÖKMOZGÓ lehetőség Gödöllő Városi és Térségi Uszoda 50 %-os kedvezményes úszójeggyel várja tagjainkat! SPORTOS információk,séták,túrák, kerékpáros., úszó eseményeink                 örökmozgó fb csoportoldalunkon: https://www.facebook.com/groups/376441699936699 Sétakör – minden hétfőn /változó helyszín https://www.facebook.com/events/6023658951028924/6023658964362256/   AdniJóga online  minden kedden 19.10 ( ingyenes) https://meet.google.com/qpe-pvso-byu AdniJóga élőben minden szerdán 19.oo (ingyenes) Mozgáskör (Gödöllő, Széchenyi utca Olvass tovább...

Alapszervezetek

Felhívás baráti, játékos sportvetélkedőre – a hatvani általános iskolák 6-7. osztályos tanulóinak

Felhívás A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezete  „(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen” – A mozgás éve címmel  „Baráti Játékos Sportvetélkedőt” hirdet a hatvani általános iskolák 6 – 7. osztályos tanulóinak. Célunk: A tanulók figyelemfelhívása Olvass tovább...

Alapszervezetek

A Nordic Walking és OGyIK tagjainak közös túrája – Hatvani Alapszervezet

Időpont: 2019. június 13. Túravezető: Gazda Györgyné önkéntes A mai napon a hatvani OGyIK tagjaival közösen kirándultunk a Mátrába! Az esős napok, hetek után végre csodálatosan szép időben 6,86 kmT, 9600 lépést tettünk meg Mátraházáról – Olvass tovább...