A MRL Salgótarjáni Alapszervezete autóbuszos utat szervezett tagjainak 2023. február 8-án Budapestre.

Úti cél első állomása a Bajza utca 10., Walter Rózsi operaénekes és családjának egykori otthona volt, mely 2022. május 18-tól a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ első állandó kiállító helye, az egyetlen nyilvánosan látogatható modern villa Magyarországon.

Ezután Budapest egyik legjelentősebb neoreneszánsz stílusban épült, Ybl Miklós tervei alapján épült műemlékét, a Magyar Állami Operaházat látogatta meg a csoport.

Az opera- és balettjátszás fellegvára 2022. márciusától felújított formájában, az épület csodás terei eredeti fényüket és pompájukat visszanyerve, idegenvezetéssel látogatható. Mindenkit lenyűgözött a látvány.  A gazdagon díszített belső terek kialakításában neves magyar művészek is közreműködtek, többek között Than MórLotz Károly és Székely Bertalan.

Mind vizuálisan mind akusztikailag lenyűgöző élményben volt része a huszonhat fős csoportnak.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Kézilabda csapatnak szurkolt a Gyöngyösi Alapszervezet

A Gyöngyösi Kézilabda Klub – a korábbi évekhez hasonlóan – idén is támogatja alapszervezetünket. Kedvenc csapatunk a HE-DO B. Braun Gyöngyös NB I.-es felnőtt férfi-kézilabdacsapata  a MOL-Tatabánya KC ellen mérkőzött október 22-én 18 órakor, melynek teljes jegybevételét Olvass tovább...

Alapszervezetek

Milyen lehetőségünk van a rák kialakulása kockázatának csökkentésére?

Az Európai Rákellenes Kódex üzenete az Eventus Üzleti, Művészeti Középiskolában (Eger, Cifrakapu tér 24.) 2019. június 26-án, pénteken. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Alapszervezetek

Siófok – A “Testközelben a rák” kiállítás értékelése

A „Testközelben a rák!” c. kiállítás kapcsán néhány figyelemreméltó dolgot szeretnénk megosztani a Rákellenes Liga tagjaival: A Roche Magyarország Kft kezdeményezésére,  a Liga közreműködésével, a Siófoki Alapszervezet szervezésében a fent megnevezett kiállítást 2016. szept. 05 Olvass tovább...