A MRL Salgótarjáni Alapszervezete autóbuszos utat szervezett tagjainak 2023. február 8-án Budapestre.

Úti cél első állomása a Bajza utca 10., Walter Rózsi operaénekes és családjának egykori otthona volt, mely 2022. május 18-tól a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ első állandó kiállító helye, az egyetlen nyilvánosan látogatható modern villa Magyarországon.

Ezután Budapest egyik legjelentősebb neoreneszánsz stílusban épült, Ybl Miklós tervei alapján épült műemlékét, a Magyar Állami Operaházat látogatta meg a csoport.

Az opera- és balettjátszás fellegvára 2022. márciusától felújított formájában, az épület csodás terei eredeti fényüket és pompájukat visszanyerve, idegenvezetéssel látogatható. Mindenkit lenyűgözött a látvány.  A gazdagon díszített belső terek kialakításában neves magyar művészek is közreműködtek, többek között Than MórLotz Károly és Székely Bertalan.

Mind vizuálisan mind akusztikailag lenyűgöző élményben volt része a huszonhat fős csoportnak.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Ima Debrecenben a betegek gyógyulásáért és az elhunytak lelki üdvéért

Kedves Ligatagok! A Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete kérésére a Betegek Világnapja alkalmából Piusz atya és a hívő közösség együtt imádkozunk a betegek gyógyulásáért és az elhunytak lelki üdvéért. Időpont: 2018. február 19. (hétfő) 18:00 Olvass tovább...

Alapszervezetek

Testi – lelki erősítő nap az Egri Alapszervezet tagjainak Salgótarjánban

Június 7-én a  Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete hatodik alkalommal vett részt közös nyári programon a Salgótarjáni Alapszervezettel.  Ebben az évben a salgótarjáni Tó Strandi Gyermektábor volt az összejövetel helyszíne. A gyönyörű környezet, a jó Olvass tovább...

Alapszervezetek

Limfóma Világnap – Miskolcon

Limfóma totó, akadályverseny a középiskolában. Kicsi a bors, de erős (a csapat).