A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója

Mindegy, hogy milyen az időjárás, ha szerda, akkor túra. Örökmozgóink nem riadnak vissza, ha reggel esik az eső, fúj a szél, hideg van, nem süt a nap, mondván, hogy majd kialakul az idő, ha pedig nem visszafordulunk. Csodák csodájára 90 %-ban remek időben túrázunk, az eső megszűnik, a szél eláll, kisüt a nap s ez által már nincs is olyan hideg. Szóval, szoktuk mondani, hogy „a jó Isten velünk van, jól kiválasztottuk a szerdát ligás túranapnak”.

Megbeszéltük, hogy amíg tart a tél és esik a hó a Mátrában, akkor csakis Kékestető az úti cél, egyébként meg eldöntjük, hogy éppen hová menjünk. Így aztán január hónapban túráztunk:

  • Mátraházáról – érintve a Vörösmarty turistaházat – a minden évszakban csodálatos Pisztrángos tóhoz. (01.04.)
  • Mátrafüredről Farkasmályon keresztül (ahol a borpincéknél finom bort kóstoltunk) Gyöngyösre. (01.11.)
  • Mivel a hónap második felében elég sokszor esett a hó, így Kékestetőre kirándultunk 18-án és 25-én. Imádunk havat taposni, mindig lenyűgöz bennünket a havas táj csillogó szépsége.

Nagyon szeretünk együtt kirándulni, túrázni, persze előfordul, hogy valaki nem tud a csapattal tartani valami egyéb elfoglaltság miatt, de mindig van 10-15 fő (sokszor több is), akik útnak indulnak.

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

AVON tanácsadás bőrünk szépítéséhez

Gyere, feledkezz meg egy órára a betegségedről, kényeztesd lelked, érezd jól magad! Tanácsadó: Majoros Bernadett és Habó Ágnes (AVON) Időpont: 2023. augusztus 23. A Hatvani Alapszervezet 2023. második félévének nyitó klubfoglalkozása volt a mai program. Olvass tovább...

Alapszervezetek

MÉLTÓSÁG MEZEJE program Szekszárdon

A „Méltósággal az út végén Hospice Alapítvány Szekszárd” és a Tolna Megyei Balassa János Kórház meghívására a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet részt vett a „Méltóság Mezeje”programon. A Tolna Megyei Balassa János Kórház Krónikus Belgyógyászati Olvass tovább...