A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója

Az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét (január 23-29.) keretein belül rózsaszín gyöngyből (a HPV elleni küzdelem és megelőzés szimbóluma) karkötőket fűztünk, melynek egy része január 25-én átadásra került a gyöngyösi Bugát Pál Kórház Szülészeti-nőgyógyászati osztályán.

Kis csapatunkat Weisz Péter főigazgató, Dr. Assani Omar orvosigazgató, Dr. Watti Jezdancher orvosigazgató-helyettes, Dr. Pap Zoltán osztályvezető főorvos, Gyurkóné Tábi Gyöngyi főnővér és végül, de nem utolsósorban T. Bokros Mária sajtóreferens fogadta. 

Dr. Assani Omar orvosigazgató elmondta, hogy rendkívül fontos a rákmegelőzésben a figyelemfelhívás és ezért a tevékenységért köszönetet mondott a Magyar Rákellenes Ligának, hiszen ez a betegség megelőzhető valamint gyógyítható, ha időben kiderül. A cél az, hogy minél több ember életét megmenteni, és ezért nagyon fontosnak tartja a Magyar Rákellenes Ligával való együttműködést. A Bugát Pál Kórház fennállásának 185. évfordulóját ünnepli idén, melyet hasonló akciókkal (többek között: emlővizsgálat és különböző szűrések fontosságának hangsúlyozása) tesznek emlékezetessé a Magyar Rákellenes Liga Gyöngyösi Alapszervezetével közösen. (Ennek részleteit a következő taggyűlésen T. Bokros Mária sajtóreferens ismerteti)

Dr. Pap Zoltán a szülészeti-nőgyógyászati osztály osztályvezető főorvosa is kiemelte a figyelemfelhívás szükségességét valamint azt szeretnék elérni, hogy ne féljenek a szülők beoltatni a 13-14 éves gyermekeiket a HPV ellen, hiszen bizonyítottan nincs káros hatása, de megvédi a szervezetet.

A karkötőket itt a kórházban a szülésen már túlesett anyukáknak ajándékoztuk, ami majd emlékezteti őket arra, hogy járjanak el szűrővizsgálatokra.

Az eseményt figyelemmel kísérte a Heves Megyei Hírlap két munkatársa is.

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Egészségnap Ságújfalun

Ságújfalu polgármestere felkérésére a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete hatodik alkalommal szervezett egészségnapot 2018. május 11-én a falu lakóinak. A köszöntők és a tanulók zenés-táncos műsora után a regisztrált száztizenhat főnek lehetősége volt részt venni Olvass tovább...

Alapszervezetek

Botra fel! – Nordic walking Gödöllőn

Botra fel! 2019.05.18.-án,  Gödöllő Alsó-park (Világfa)  14.00-17.00″ Botra fel!” Nordic Walking séta a cukorbetegekért – (nemcsak cukorbetegeknek). A CEOSZ (Cukorbetegek Országos Szövetsége) felhívására a Gödöllői Cukorbetegek Egyesülete idén is csatlakozik a fenti programhoz. A program célja: felhívni Olvass tovább...

Alapszervezetek

Örökmozgó Program Egerszalókon

Az Egri és a Salgótarjáni Alapszervezet kilencedik alkalommal szervezett közös programot ezúttal Egerszalókon a Sáfránykertben. Az egriek kedves fogadtatása után sétánkat a Szűz Mária műemlék kegytemplom templom meglátogatásával kezdtük, ahol Árvai Zoltán plébánostól meghallgathattuk a templom Olvass tovább...