A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója

Az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét (január 23-29.) keretein belül rózsaszín gyöngyből (a HPV elleni küzdelem és megelőzés szimbóluma) karkötőket fűztünk, melynek egy része január 25-én átadásra került a gyöngyösi Bugát Pál Kórház Szülészeti-nőgyógyászati osztályán.

Kis csapatunkat Weisz Péter főigazgató, Dr. Assani Omar orvosigazgató, Dr. Watti Jezdancher orvosigazgató-helyettes, Dr. Pap Zoltán osztályvezető főorvos, Gyurkóné Tábi Gyöngyi főnővér és végül, de nem utolsósorban T. Bokros Mária sajtóreferens fogadta. 

Dr. Assani Omar orvosigazgató elmondta, hogy rendkívül fontos a rákmegelőzésben a figyelemfelhívás és ezért a tevékenységért köszönetet mondott a Magyar Rákellenes Ligának, hiszen ez a betegség megelőzhető valamint gyógyítható, ha időben kiderül. A cél az, hogy minél több ember életét megmenteni, és ezért nagyon fontosnak tartja a Magyar Rákellenes Ligával való együttműködést. A Bugát Pál Kórház fennállásának 185. évfordulóját ünnepli idén, melyet hasonló akciókkal (többek között: emlővizsgálat és különböző szűrések fontosságának hangsúlyozása) tesznek emlékezetessé a Magyar Rákellenes Liga Gyöngyösi Alapszervezetével közösen. (Ennek részleteit a következő taggyűlésen T. Bokros Mária sajtóreferens ismerteti)

Dr. Pap Zoltán a szülészeti-nőgyógyászati osztály osztályvezető főorvosa is kiemelte a figyelemfelhívás szükségességét valamint azt szeretnék elérni, hogy ne féljenek a szülők beoltatni a 13-14 éves gyermekeiket a HPV ellen, hiszen bizonyítottan nincs káros hatása, de megvédi a szervezetet.

A karkötőket itt a kórházban a szülésen már túlesett anyukáknak ajándékoztuk, ami majd emlékezteti őket arra, hogy járjanak el szűrővizsgálatokra.

Az eseményt figyelemmel kísérte a Heves Megyei Hírlap két munkatársa is.

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gégeműtöttek adventi készülődése

MRL Miskolci Alapszervezet és Segítő Szolgálat 2019. november 29-én 16.00 órától “Advent első vasárnapját megelőző pénteken a Nyilas Misi házban diakóniai közös délutánon mutatkozott be a B.-A-.Z. Megyei Központi Kórház Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Olvass tovább...

Alapszervezetek

V. Szent Ágota Nap Sárszentágotán

Szeretettel várjuk Sárszentágotán, az V. Szent Ágota Napon, május 27-én. Program: Motoros felvonulás Megnyitó Sebestyén Zoltán polgármester Siák Gáborné, a MRL Sárszentágotai Alapszervezet elnöke Szentmise Előadás: Horváth Zoltán György: Szent Agáta kultusza Nápoly környékén

Alapszervezetek

Sorstárs Képtár kiállítás a hatvani Rákellenes Világnapon

KÖSZÖNJÜK Lazányi Magdi meghívását február 8-ára, a Hatvani Grassalkovich Művelődési Házban megtartott Rákellenes Világnapi rendezvényre. Nagy szeretettel fogadtak bennünket Hatvanban. Érdeklődést váltottak ki a sorstárs kiállítás képei. Színvonalas előadásokat hallottunk, a film is tanulságos volt. Olvass tovább...