A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója

Az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét (január 23-29.) keretein belül rózsaszín gyöngyből (a HPV elleni küzdelem és megelőzés szimbóluma) karkötőket fűztünk, melynek egy része január 25-én átadásra került a gyöngyösi Bugát Pál Kórház Szülészeti-nőgyógyászati osztályán.

Kis csapatunkat Weisz Péter főigazgató, Dr. Assani Omar orvosigazgató, Dr. Watti Jezdancher orvosigazgató-helyettes, Dr. Pap Zoltán osztályvezető főorvos, Gyurkóné Tábi Gyöngyi főnővér és végül, de nem utolsósorban T. Bokros Mária sajtóreferens fogadta. 

Dr. Assani Omar orvosigazgató elmondta, hogy rendkívül fontos a rákmegelőzésben a figyelemfelhívás és ezért a tevékenységért köszönetet mondott a Magyar Rákellenes Ligának, hiszen ez a betegség megelőzhető valamint gyógyítható, ha időben kiderül. A cél az, hogy minél több ember életét megmenteni, és ezért nagyon fontosnak tartja a Magyar Rákellenes Ligával való együttműködést. A Bugát Pál Kórház fennállásának 185. évfordulóját ünnepli idén, melyet hasonló akciókkal (többek között: emlővizsgálat és különböző szűrések fontosságának hangsúlyozása) tesznek emlékezetessé a Magyar Rákellenes Liga Gyöngyösi Alapszervezetével közösen. (Ennek részleteit a következő taggyűlésen T. Bokros Mária sajtóreferens ismerteti)

Dr. Pap Zoltán a szülészeti-nőgyógyászati osztály osztályvezető főorvosa is kiemelte a figyelemfelhívás szükségességét valamint azt szeretnék elérni, hogy ne féljenek a szülők beoltatni a 13-14 éves gyermekeiket a HPV ellen, hiszen bizonyítottan nincs káros hatása, de megvédi a szervezetet.

A karkötőket itt a kórházban a szülésen már túlesett anyukáknak ajándékoztuk, ami majd emlékezteti őket arra, hogy járjanak el szűrővizsgálatokra.

Az eseményt figyelemmel kísérte a Heves Megyei Hírlap két munkatársa is.

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Amit a Limfómáról tudni kell! – Egerben

A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete  2015 szeptember 8-i rendezvényén megemlékezett a Limfóma Világnapról. Dr. Papp Mária, a Markhot Ferenc Kórház hematológus  főorvosa tartott előadást erről a rejtőzködő betegségről. A limfómák azok közé a tumoros Olvass tovább...

Alapszervezetek

Amikor a lelkünk beteg, várható, hogy a testünk is megbetegszik

Amikor a lelkünk beteg, várható, hogy a testünk is megbetegszik Időpont: 2017. december  11 hétfő 14 óra Előadó: Kiss Anett pszichológus   Albert Schweitzer Kórház,Hatvan Helyszín: Hatvani Segítő Szolgálat, Hatvan, Balassi B.u. 16. Nővérszálló 1. emelet A lelki Olvass tovább...

Alapszervezetek

A pszichoszomatika, azaz test és lélek kapcsolata

2020-09-16 A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete szeptemberi Stresszoldó Klubjának témája a pszichoszomatika volt. A rendezvényre a József Attila Művelődési Központban 2020. szeptember 14-én került sor, betartva a járványügyi előírásokat, hőmérőzés, jelenlétizés, szájmaszk és távolságtartással. Olvass tovább...