A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója

Az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét (január 23-29.) keretein belül rózsaszín gyöngyből (a HPV elleni küzdelem és megelőzés szimbóluma) karkötőket fűztünk, melynek egy része január 25-én átadásra került a gyöngyösi Bugát Pál Kórház Szülészeti-nőgyógyászati osztályán.

Kis csapatunkat Weisz Péter főigazgató, Dr. Assani Omar orvosigazgató, Dr. Watti Jezdancher orvosigazgató-helyettes, Dr. Pap Zoltán osztályvezető főorvos, Gyurkóné Tábi Gyöngyi főnővér és végül, de nem utolsósorban T. Bokros Mária sajtóreferens fogadta. 

Dr. Assani Omar orvosigazgató elmondta, hogy rendkívül fontos a rákmegelőzésben a figyelemfelhívás és ezért a tevékenységért köszönetet mondott a Magyar Rákellenes Ligának, hiszen ez a betegség megelőzhető valamint gyógyítható, ha időben kiderül. A cél az, hogy minél több ember életét megmenteni, és ezért nagyon fontosnak tartja a Magyar Rákellenes Ligával való együttműködést. A Bugát Pál Kórház fennállásának 185. évfordulóját ünnepli idén, melyet hasonló akciókkal (többek között: emlővizsgálat és különböző szűrések fontosságának hangsúlyozása) tesznek emlékezetessé a Magyar Rákellenes Liga Gyöngyösi Alapszervezetével közösen. (Ennek részleteit a következő taggyűlésen T. Bokros Mária sajtóreferens ismerteti)

Dr. Pap Zoltán a szülészeti-nőgyógyászati osztály osztályvezető főorvosa is kiemelte a figyelemfelhívás szükségességét valamint azt szeretnék elérni, hogy ne féljenek a szülők beoltatni a 13-14 éves gyermekeiket a HPV ellen, hiszen bizonyítottan nincs káros hatása, de megvédi a szervezetet.

A karkötőket itt a kórházban a szülésen már túlesett anyukáknak ajándékoztuk, ami majd emlékezteti őket arra, hogy járjanak el szűrővizsgálatokra.

Az eseményt figyelemmel kísérte a Heves Megyei Hírlap két munkatársa is.

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Örökmozgók Hete – hatvaniak kirándulása Szolnokra

A Hatvani Alapszervezet beszámolója A Hatvani alapszervezet 8 tagja ellátogatott 2021. június 28-án Szolnokra. Vonattal érkeztünk Szolnokra a rózsák birodalmába, csodálatos illat és szépség fogadott bennünket. Nagyon boldogok voltunk, hogy ezt a lehetőséget választottuk. Megszámlálhatatlan Olvass tovább...

Alapszervezetek

Stresszoldó csoportfoglalkozás Hatvanban – 1/4

AUTOGÉN TRÉNING Időpont: 2016. április 18. Vezeti: Kiss Anett pszichológus Az elmúlt hónapi élményeink csoportos megbeszélése, az otthoni gyakorlás és a naplóvezetés megbeszélése volt a mai foglalkozás indítója. Majd megbeszéltük az első félév, 4 hónapon Olvass tovább...

Alapszervezetek

GyöngyPosta – Együtt a méhnyakrák ellen – a Salgótarjáni Alapszervezet szervezésében

    Hívjuk, várjuk kerekasztal beszélgetésre, közös gyöngyfűzésre és tornára. Helyszín: Salgótarján, SITI Erzsébet tér Időpont: 2017. január 25. 14 óra Főszervező: Mályvavirág Alapítvány  A rendezvény mindenki számára nyitott és ingyenes