Megtartottuk a 2022-es év utolsó taggyűlését december 5-én. Takarékossági (terembérlet, fűtés, stb.) és egyéb szempontokat figyelembe véve a taggyűléssel egyidejűleg a Mikulást és a Karácsonyt is megünnepeltük.

Most is, mint mindig igen szép számmal (több mint 40 fő) vettünk részt ezen a rendhagyó gyűlésen, ami éppen egybeesett az Önkéntesek Világnapjával is. Ez alkalomból köszönet minden önkéntesnek, aki önzetlenül részt vállal különféle, mások számára hasznos tevékenységben anyagi ellenszolgáltatás nélkül.

Az elmúlt időszakot a közelmúltban már többször is értékeltük, így most csak a jövőbeni és jelen feladatokra koncentrálunk.

  • Fontosnak tartjuk az orvos-beteg találkozókat, ezen belül is legfontosabb a lelki békénk, lelki harmóniánk megteremtése, mellyel kapcsolatban már ismert előadókat hívunk.
  • A Gyöngyösön működő Merjünk Sérülten Mozogni Egyesületben több tagunk is tevékenykedik, valamint részt vesz programjaikban, ezért most keressük az együttműködés lehetőségét a két szervezet között!
  • A Bakonyszücsben tervezett rehabilitációs részvételünk időpontja megváltozott, új időpont 2023. július 5-12-ig. Jelentkezési lapok beérkeztek az Otthonba.
  • A Rákellenes Világséta immár harmadszor kerül megrendezésre 2023. január 8-án, Magyarország időzónája ezen a napon 15 órától 16 óráig tart. Most is, mint az elmúlt két évben alapszervezetünk is csatlakozik ehhez a figyelemfelhívó rendezvényhez, melyben kifejezzük együttérzésünket a daganatos betegekkel. Későbbiekben egyeztetünk, hogy milyen útvonalat járunk be Gyöngyösön.
  • Vendégünk volt Ferenczi Tamás önkormányzati képviselő, aki anyagi támogatást nyújtott alapszervezetünknek sport célú felhasználásra. Köszönjük szépen!
  • Jövő évben aktuális az alapszervezeti tisztújítás, melyre már most készülnünk kell.

Programunk hivatalos része után kezdetét vette kis karácsonyi ünnepségünk.  Kelemen Lászlóné és Mága Istvánné gyönyörű, megható verset mondtak, melyek a szeretet ünnepéről, az egymás iránti megértésről, tiszteletről szóltak.

Az uzsonnát együtt készítettük el a taggyűlés előtt, ami immár hagyomány nálunk, a lilahagymás zsíros kenyér paradicsommal, paprikával, sajttal díszítve. Sokan hoztak otthonról különféle sós és édes süteményeket.

Rendezvényünk egy kis mozgással, tánccal fejeződött be, tagtársunk Perneki Ferenc jóvoltából, aki most is, mint minden ilyen alkalomkor a zenét szolgáltatja.

Tóth Lászlóné
MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Taggyűlés és Nőnapi köszöntés Gyöngyösön

Márciusi taggyűlésünket Kelemen Lászlóné és Bander István vezetőségi tagok tartották meg március 7-én. Kelemen Lászlóné elmondta, hogy Tóth Lászlónét baleset érte, kórházban van. Ezúttal kívánunk Marikának mielőbbi gyógyulást, felépülést. A taggyűlés első felében Kelemen Lászlóné Olvass tovább...

Alapszervezetek

A Siófoki Alapszervezet tagjai a Veszprémi Kórház új Onkológiai Centrumába látogatott

A MRL Siófoki Alapszervezetének 26 tagja 2017. jún. 2-án egy kedves meghívásnak tett eleget a Veszprémi kórházba. Dr. Cselik Zsolt főorvos úr a 2016. szeptemberében siófokon tartott előadása után ugyanis meghívott bennünket a Veszprémi Kórház Olvass tovább...

Alapszervezetek

Termálfürdő, kézilabda mérkőzés, Buddha park

A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója Az elmúlt héten szerencsések voltunk, mert több programból is válogathattunk. A szokásos szerdai napon, május 18-án a sétával egybekötött fürdőzést választottuk. Ezúttal megyeszékhelyünkre, a hangulatos, ligetes környezetben lévő Egri Termálfürdőbe látogattunk Olvass tovább...