Immár 21. alkalommal gyülekeztek 2022. december 8-án a résztvevők a Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat által szervezett adventi jótékonysági hangversenyre, melyen a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar magánének tanszék volt hallgatói léptek fel dr. Mohos Nagy Éva vezetésével.

A hangversenyre új helyszínen került sor, a Szent László templomban.

A regisztrációnál két önkéntesünk segédkezett, minden részt vevő egy kis csomagot kapott egy Béres cseppel és egy ásványvizet. Több mint 100-an várták a hangverseny kezdetét. Egy meglepetés is volt a hangversenyre érkezőknek. Fellépett a Kárpátaljai Állami Népi Kórus csodálatos ruhákban.

Dr Hallay Judit a debreceni alapszervezet elnöke köszöntötte a résztvevőket, Puskás István alpolgármestert, Rozványi Balázst, a Magyar Rákellenes Liga elnökét, prof. dr. Mohos Nagy Évát és a vendég kórus résztvevőit. Sokáig kétséges volt a hangverseny megrendezése a megemelkedett fűtési árak miatt, de a Szent László templom plébánosa Tokodi László helyet adott a hangversenynek. Örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan eljöttek ismét a hangversenyre. Ezután átadta a szót prof. dr. Mohos Nagy Évának, aki elmondta, hogy minden évben örömmel jönnek, Ő és most volt tanítványai /a Csokonai színház opera énekesei/ a Rákellenes Liga hangversenyére. Már szinte családtagnak érzik magukat.

Az est kezdő számaként a Tiszán innen, Dunán túl hangzott el a Háry Jánosból, Losonczki Andrea és Grega Csaba előadásában. Őket Jasznyik Ákos követte a Varázsfuvolából: Sarastro áriájával. Kulcsár Boldizsár 3. éves hallgató a Don Pasquale című operából adott elő egy részletet.

A vendég kórus előtt Szilágyi Szilvia a Carmenből a Habanera számot adta elő. Valamennyi énekest zongorán Gyülvészi Péter, a Csokonai Színház karvezetője kísérte. Előadásukat vastaps követte.

Ez után Puskás István alpolgármester szólt arról, hogy az advent az öröm és szeretet ünnepe. Most amikor háború dúl a szomszédunkban a szeretet és béke nagyon fontos mindenki számára, ezért azonban tennünk is kell. Debrecen ezért is támogatja a Kárpátaljai Kórust, akik üde színfoltot hoznak az adventi ünnepekbe.

Ezt követően csodálatos számokat adtak elő a gyönyörű népi ruhába öltözött énekesek, zenészek, kiváló karmesterük vezényletével. Egy csodálatos hanggal megáldott szóló énekesük is volt. Két számot /Dicsőség, Mennyben az Istennek és Mennyből az angyal/ magyarul adtak elő könnyet csalva a résztvevők szemébe. Műsorukat vastapssal felállva köszönték meg a résztvevők.

Ezután Miske László színművész Ady Endre: Karácsony című versét szavalta el. Műsoruk bejezéséül most is Wolf Péter Ave Maria című művét adták elő az énekesek gyertyafény mellett .

Dr. Hallay Judit megköszönte a csodálatos estet az énekeseknek és Dr. Mohos Nagy Évának, s kis ajándékot adott át a résztvevőknek.

Ezt követően került sor az „Önkéntesek Világnapja” alkalmából az alapszervezet önkénteseinek jutalmazására. Boros Csabáné megköszönte az önkéntesek munkáját, a jutalmat Rozványi Balázs adta át.

A jól sikerült hangverseny előkészítésében oroszlánrészt vállalt Boros Csabáné szolgálatvezető, köszönjük áldozatos munkáját.

Mindenki egy csodálatos este után feltöltődve tért haza, áldott ünnepeket kívánva egymásnak.

Kozempel Zsuzsánna

MRL Debreceni Alapszervezet

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Januári mozgásprogramok Hatvanban

A MRL Hatvani Alapszervezet tagjai folytatták mozgásprogramjaikat.  Kis létszámban sétaköröket, nordic walking-, kerékpár túrákat szerveztünk Hatvan – Zagyva parton és a Népkertben, a környék településeire valamint a Mátrába.   Sétakör összesen: 253.21 km-t tett meg, heti Olvass tovább...

Események

A Nőnap nemcsak egy nap a naptárban

A Miskolci Segítő Szolgálat beszámolója Gecse Attila a  B.A.Z Vármegyei Kórház és Oktató Kórház lelkésze megemlékezett a nőnapról, amit szerte a világon mindenhol ünnepelnek. A nőnap nem csak egy nap a naptárban, hanem egy emlékeztető arra, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Melanóma szűrés a hatvani strandon

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezete ingyenes melanóma szűrőnapot tartott a hatvani strand területén augusztus 6-án, 10-15 óráig. Az időjárás nagyon szép volt, sokan látogattak ki a szép hatvani strandra, ahol dr. Kirschner Ágnes bőrgyógyász Olvass tovább...