Igen mozgalmas volt az alapszervezetünk életében a november hónap, 7-én taggyűléssel egybekötött születésnapi évforduló ünnepléssel kezdődött, melyről külön beszámoló készült.

Továbbiakban:

November 9. – Gombaszedő túra

A zord, ködös időben nyolc társunk indult útnak, hogy – talán az idén utoljára – gombát szedjenek. A túra Mátraházáról indult és a Sástónál ért véget.

November 16. – Fürdőzés Bükkszéken

Csapatunk nagy része (13 fő) most egy kis fürdőzésre, vízi tornára vágyott, így ezen a szerdán most Bükkszékre utaztunk.

November 18. – Kézilabdameccs

Kézilabdacsapatunk a HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapata Ligakupa mérkőzést játszott Cegléd ellen. Kézilabdát szerető tagjaink döntetlen eredményt szurkoltak ki (11 fő).

November 18. – GyöngyTúra

A Mátra Kapuja Egyesület GyöngyTúra néven egy fejtörős, élmény gazdag, csapatépítős játékot szervezett, gyöngyösi fiatalok bevonásával, melyen 4-5 kilométert kell sétálni 4-5 fős csapatoknak 16 állomáson keresztül. Alapszervezetünkből 5 fős csapat vett részt ezen a remek túrán, ami kikapcsolódás, tanulás és szórakozás is volt egyaránt. Ezt a programot a későbbiekben folytatjuk.

November 22. – Sportnap Mátrafüreden

Közterületi tornapályán feszegette határait alapszervezetünkből hét fő bátor ember Mátrafüreden. A kissé ködös nyirkos időben remekül érezte magát a csapat.

November 26. – Kézilabdameccs

A HE-DO B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapata ismét mérkőzött, ezúttal a Budai Farkasokkal játszott bajnoki mérkőzést. Az alapszervezetből 13 fő szurkolt lelkesen és sikeresen ugyanis nyolcgólos győzelmet arattak a gyöngyösiek.

November 29. – Művészetterápiás Klubtalálkozó Budapesten

Alapszervezetünket 3 fő képviselte Budapesten a Művészetterápiás Klubtalálkozón. Nagy érdeklődéssel hallgattuk, figyeltük más alapszervezetek remek előadásait, mellyel bemutatták, hogy mi mindennel foglalkoznak.

November 30. – Mátrai túra

November hónap utolsó szerdájára egy csodálatos túrát szerveztünk a Mátrába. Nem voltunk sokan, mindössze heten, de nagyon jól éreztük magunkat és feltöltődve, vidám hangulatban érkeztünk célba. Útvonalunk Mátraháza – Kallók-völgye – Máriácska – Mátrafüred.

„45 nap alatt a Föld körül”

November 14-én ért véget a kilométergyűjtő akció! A Magyar Rákellenes Liga és a Gyógyulj Velünk Egyesület felhívására a 10 Ezer Lépés Program keretében segítettünk megkerülni a Földet, feltöltöttük mozgásainkat egyénileg és csoportosan is. Büszkék vagyunk, hogy részt vehettünk e nemes programban!

Ízelítőül egy-egy fotó a novemberi programokról!

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Ismerjük meg a csicseriborsót!

A Hatvani Segítő Szolgálat Fakanál Klubjának beszámolója Időpont: 2022. szeptember 12. Vezető: Sándorné Buda Ildikó dietetikus  A Hatvani Segítő Szolgálatunk Fakanál Klub tagjai a csicseriborsóval ismerkedtek. Egy egészséges, fehérjében különösen gazdag zöldségféle a csicseriborsó. Az Olvass tovább...

Alapszervezetek

Táplálkozz okosan!

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet „Okoskonyha” klubsorozatának záró előadása hangzott el „Táplálkozz okosan!” címmel 2021. március 08-án. A vetítettképes video előadója, Bialkó Tímea, dietetikus összefoglalta az előző hét előadás lényeges pontjait: beszélt az „okostányérról”, Olvass tovább...

Alapszervezetek

XVI.Völgységi könyvfesztivál Bonyhádon

2016.06.11-én a Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv (ÁNTSZ) és a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet közösen vett részt a Perczel kertben ezen a rendezvényen. A fesztivál társprogramjaként a két szervezet a lakossági szűrések népszerűsítésére Olvass tovább...