A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2022. október  18-án tartotta őszi második Stresszoldó Klubját a József Attila Művelődési Központ Klubtermében.

A felkért előadó, Vitek Imola a Szent Lázár Megyei Kórház gyógytornásza „Az  alsó végtag nagyízületeit érintő degeneratív elváltozások és annak fizioterápiás lehetőségei” címmel tartott vetítettképes prezentációt.

Előadásában beszélt a csípő- és térdízületi protézis tüneteiről, terápiájáról, a posztoperatív rehabilitációjáról, speciális tornájáról, az ajánlott életmódváltásról.

Ezután interaktívvá vált a program: a jelenlevők aktívan bekapcsolódtak, kérdéseket vetettek fel a témával kapcsolatban. A program végén minden résztvevő nyomtatott ismertetőt kapott az izületek karbantartására ajánlott otthon végzendő gyógytornáról.

Nagyon hasznos, érdekes, magas színvonalú előadást hallhattak a jelenlévők a szakembertől.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Séta Mátrafüreden a Nemzeti Rákellenes Nap alkalmából

A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója A Nemzeti Rákellenes Napi (04.10.) mozgásunkat úgy terveztük, hogy összekötjük a Mátrafüredi Részönkormányzat által meghirdetett erdőtakarítással. Az időjárás azonban közbeszólt és az erdőtakarítást elnapolták egy későbbi időpontra. Mi (7 bátor ember) Olvass tovább...

Alapszervezetek

Lelki problémák kezelése – dr. Bátfai László előadása Siófokon

2017.márc. 27-én a Rákellenes Liga  Siófoki Alapszervezete közkívánatra előadás megtartására kérte Dr. Bátfai László főorvos urat. Főorvos úr pszichiáterként  is tevékenykedik, nagyon jó ismerője a Simonton-módszernek, amely a lelki problémák kezelése elsajátításának egyik nagyon elfogadott Olvass tovább...