Tizennegyedik alkalommal rendezett figyelemfelkeltő sétát a mellrák elleni küzdelem jegyében a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya 2022. október 04-én a nógrádi megyeszékhelyen.

A program „rózsaszín sétával” indult több, mint száz fő részvételével a Fő térig, ahol a megyei tisztifőorvos, a Liga elnöke és a helyi alapszervezet elnöke mondta el figyelemfelkeltő gondolatait. Elhangzott a nap üzenete:”Vigyázz magadra, figyelj magadra, adj esélyt magadnak egy hosszabb, teljesebb élethez szűrővizsgálaton való részvétellel!” Ezután hagyományos módon a Fő tér virágágyásaiban elhelyezték a virágokat, amelyekkel a sétát megtették.

A rendezvény második részére a József Attila Művelődési Központban került sor. Az üvegcsarnokban rendezett program Kovács-Benko Fruzsina Borbála dalcsokrával kezdődött, majd Dániel Zoltán alpolgármester köszöntője következett.

Az esemény egyik fő eleme a kerekasztal-beszélgetés volt. A kérdező fél szerepét Katkó Orsolya, a NMK Népegészségügyi Főosztályának osztályvezetője töltötte be, beszélgetőpartnere két emlőrák érintett volt. Tarjáni Melinda és Kónyáné Ferencz Tünde mesélt például arról, hogy miként fedezték fel az elváltozást, hogyan szembesültek a diagnózissal, de emellett a betegút állomásain átélt tapasztalatok sorát is érintették.

Ezt követően kihirdették a Figyelj magadra! országos fotópályázat eredményeit, majd megnyitották a díjnyertes alkotásokat bemutató tárlatot a művelődési központban.

A dílkiosztás után a Semmelweis Egyetem Kanizsai Dorottya Egészségügyi Szakgimnáziuma és Szakközépiskola több mint ötven tanulójával flashmobot tartott a Fő téren.

Kötetlen beszélgetéssel, vendéglátással zárult a program.

A nool.hu cikke itt olvasható!

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét – előadások Szekszárdon

A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet szekszárdi középiskolások és pedagógusok részére előadást szervez az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét rendezvényeként  február 15-én, hétfőn 10órakor és 11:30-kor Előadások: „Amiről fontos beszélni: Párkapcsolat az egészség tükrében” (kiemelten a Olvass tovább...

Alapszervezetek

„ütés, váltás – győzelem”

A Szekszárdi Alapszervezet ezúton meghív minden kedves érdeklődőt “ütés, váltás – győzelem” címmel Balzsay Károly ökölvívó világbajnok előadására. Időpont: 2016. január 20. (szerda) 17.00 óra Helyszín: Babits Mihály Kulturális Központ           Olvass tovább...