Tizennegyedik alkalommal rendezett figyelemfelkeltő sétát a mellrák elleni küzdelem jegyében a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya 2022. október 04-én a nógrádi megyeszékhelyen.

A program „rózsaszín sétával” indult több, mint száz fő részvételével a Fő térig, ahol a megyei tisztifőorvos, a Liga elnöke és a helyi alapszervezet elnöke mondta el figyelemfelkeltő gondolatait. Elhangzott a nap üzenete:”Vigyázz magadra, figyelj magadra, adj esélyt magadnak egy hosszabb, teljesebb élethez szűrővizsgálaton való részvétellel!” Ezután hagyományos módon a Fő tér virágágyásaiban elhelyezték a virágokat, amelyekkel a sétát megtették.

A rendezvény második részére a József Attila Művelődési Központban került sor. Az üvegcsarnokban rendezett program Kovács-Benko Fruzsina Borbála dalcsokrával kezdődött, majd Dániel Zoltán alpolgármester köszöntője következett.

Az esemény egyik fő eleme a kerekasztal-beszélgetés volt. A kérdező fél szerepét Katkó Orsolya, a NMK Népegészségügyi Főosztályának osztályvezetője töltötte be, beszélgetőpartnere két emlőrák érintett volt. Tarjáni Melinda és Kónyáné Ferencz Tünde mesélt például arról, hogy miként fedezték fel az elváltozást, hogyan szembesültek a diagnózissal, de emellett a betegút állomásain átélt tapasztalatok sorát is érintették.

Ezt követően kihirdették a Figyelj magadra! országos fotópályázat eredményeit, majd megnyitották a díjnyertes alkotásokat bemutató tárlatot a művelődési központban.

https://www.facebook.com/watch/?v=669423617877329

A dílkiosztás után a Semmelweis Egyetem Kanizsai Dorottya Egészségügyi Szakgimnáziuma és Szakközépiskola több mint ötven tanulójával flashmobot tartott a Fő téren.

Kötetlen beszélgetéssel, vendéglátással zárult a program.

A nool.hu cikke itt olvasható!

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gyógytorna keddenként Miskolcon

Ha kedd, akkor gyógytorna a miskolci érdeklődőknek, Szladics Rita gyógytornásszal.

(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen

Tavaszi megújulás az egészség jegyében

A tavasz és ezzel egyidejűleg a Húsvét a testi és a lelki újjászületés, megújulás, felfrissülés időszaka. A természettel párhuzamosan újjáélednek az érzelmek és az élet megannyi formája. A természettel együtt mi is megújulunk; elengedjük a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Maradjunk a kaptafánál – meghívó

MEGHÍVÓ Tisztelettel meghívjuk a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete szervezésében a „Maradjunk a kaptafánál… – HOLISZTIKUS LÁTÁSMÓD a gyógypedagógiában” című előadás meghallgatására. Előadó: Rácz-Biller Judit gyógypedagógus Helyszín: Babits Mihály Kulturális Központ, Csatár terem (7100 Szekszárd, Szent István tér Olvass tovább...