Tizennegyedik alkalommal rendezett figyelemfelkeltő sétát a mellrák elleni küzdelem jegyében a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya 2022. október 04-én a nógrádi megyeszékhelyen.

A program „rózsaszín sétával” indult több, mint száz fő részvételével a Fő térig, ahol a megyei tisztifőorvos, a Liga elnöke és a helyi alapszervezet elnöke mondta el figyelemfelkeltő gondolatait. Elhangzott a nap üzenete:”Vigyázz magadra, figyelj magadra, adj esélyt magadnak egy hosszabb, teljesebb élethez szűrővizsgálaton való részvétellel!” Ezután hagyományos módon a Fő tér virágágyásaiban elhelyezték a virágokat, amelyekkel a sétát megtették.

A rendezvény második részére a József Attila Művelődési Központban került sor. Az üvegcsarnokban rendezett program Kovács-Benko Fruzsina Borbála dalcsokrával kezdődött, majd Dániel Zoltán alpolgármester köszöntője következett.

Az esemény egyik fő eleme a kerekasztal-beszélgetés volt. A kérdező fél szerepét Katkó Orsolya, a NMK Népegészségügyi Főosztályának osztályvezetője töltötte be, beszélgetőpartnere két emlőrák érintett volt. Tarjáni Melinda és Kónyáné Ferencz Tünde mesélt például arról, hogy miként fedezték fel az elváltozást, hogyan szembesültek a diagnózissal, de emellett a betegút állomásain átélt tapasztalatok sorát is érintették.

Ezt követően kihirdették a Figyelj magadra! országos fotópályázat eredményeit, majd megnyitották a díjnyertes alkotásokat bemutató tárlatot a művelődési központban.

https://www.facebook.com/watch/?v=669423617877329

A dílkiosztás után a Semmelweis Egyetem Kanizsai Dorottya Egészségügyi Szakgimnáziuma és Szakközépiskola több mint ötven tanulójával flashmobot tartott a Fő téren.

Kötetlen beszélgetéssel, vendéglátással zárult a program.

A nool.hu cikke itt olvasható!

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gyöngyösi előadás és séta mellrák ellen

A MRL Gyöngyösi Alapszervezet 2018. október 12-én figyelemfelkeltő sétára hívta a tagokat és a lakosságot. Sokan tartották fontosnak, hogy meghallgassák az előadást és végigsétáljanak az útvonalon. A készülődés után Hiesz Görgy, Gyöngyös polgármestere nyitotta meg Olvass tovább...

(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen

Őszinte beszélgetés a daganatról Hatvanban

Időpont: 2016. augusztus 23. 14 óra Előadó: Dr. Basa Antal főorvos, Albert Schweitzer Kórház Helyszín: A Hatvani Segítő Szolgálat Irodája, Hatvan, Balassi B.u.16. “Minden fórumon el fogom mondani,hogy meghívást kaptam a Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet Olvass tovább...