A Magyar Rákellenes Liga Mezőberényi Alapszervezete már hagyományosan közösen szervezi a “Mellrák elleni küzdelem” világnapja programot Mezőberény Város Önkormányzatával. Az eseményt megtisztelte Gaál Imre, a MRL elnökhelyettese is.

2022. szeptember 30-án, pénteken közel 100 fő hallgatta meg Dr. Varga Sándor szívsebész, “Mezőberény Város Díszpolgára” előadását a “Koszorúér-betegségek ellátása napjainkban” címmel és hívta fel ő is a megelőzés fontosságára a figyelmet, legyen az bármely betegség. Siklósi István polgármester Várkonyi János festőművész “Mezőberény Város Díszpolgára” Udvaron c. festményét ajándékozta az előadó Varga Sándornak.
Az előadás előtt a Városháza aulájában Békésiné Mező Brigitta Mezőberényből elszármazott amatőr festő művész csodálatos festményeiből nyílt kiállítás. Pócs József vizuális kultúra tanár megnyitójában a nő, a szépség , a természetesség erejét emelte ki. Pócs Petra B. Habarics Kitty: A szeretet ott van… című versét szavalta el.
A Mezőberényi Mazsorett Együttes által vezetett rózsaszín séta a rózsaszín mécsesekkel a Városházáról indulva Dr. Bak Mihály szülész-nőgyógyász szobráig vonult, ahol megkoszorúzták a mellszobrot és elhelyezték az emlékezés virágait. Siklósi István emlékező gondolataival a nagyszerű orvosra emlékezett.
Gál Imre, a MRL elnökhelyettese a megelőzésre hívta fel a figyelmet és a betegség gyógyulási esélyeire. Felhívta a figyelmet arra, hogy a korai stádiumban felfedezett daganatos betegségek gyógyíthatók, az egészséges életmód pedig hozzájárul a gyógyulási esélyek növekedéséhez, valamint egyes rákbetegségek kialakulásának csökkentéséhez.
A figyelemfelhíváshoz kapcsolódva a Motorosok Baráti Köre Egyesület Mezőberény, másnap, október 1-jén motorostúrával csatlakozott a felhíváshoz.

Köszönet a résztvevőknek és közreműködőknek.

Kapcsolódó bejegyzések

10EzerLépés Program

10Ezer Lépés Program program – Lépéselőny a rákkel szemben! Meghívó A RENDSZERES TESTMOZGÁS HATÁSA A PROSZTATARÁKKAL ÉLŐ FÉRFIAK ÉLETKILÁTÁSAIRA című rendezvényre IDŐPONT: 2017. november 9. 14.00 óra HELYSZÍN: Miskolc, Kaffka Margit Könyvtár (3529 Miskolc, Park u. Olvass tovább...

Alapszervezetek

Motorral a mellrák ellen! Mezőberényben

A Magyar Rákellenes Liga Mezőberényi Alapszervezete felkérésére a MOTOROSOK BARÁTI KÖRE már több évvel ezelőtt csatlakozott a felhíváshoz, mely az idén egybe esett a 17. Streetfighter Nappal. Csatlakoztak a Fiúk és magukra öltötték a rózsaszín Olvass tovább...

Alapszervezetek

A Nordic Walking és OGyIK tagjainak közös túrája – Hatvani Alapszervezet

Időpont: 2019. június 13. Túravezető: Gazda Györgyné önkéntes A mai napon a hatvani OGyIK tagjaival közösen kirándultunk a Mátrába! Az esős napok, hetek után végre csodálatosan szép időben 6,86 kmT, 9600 lépést tettünk meg Mátraházáról – Olvass tovább...