A Magyar Rákellenes Liga Mezőberényi Alapszervezete már hagyományosan közösen szervezi a “Mellrák elleni küzdelem” világnapja programot Mezőberény Város Önkormányzatával. Az eseményt megtisztelte Gaál Imre, a MRL elnökhelyettese is.

2022. szeptember 30-án, pénteken közel 100 fő hallgatta meg Dr. Varga Sándor szívsebész, “Mezőberény Város Díszpolgára” előadását a “Koszorúér-betegségek ellátása napjainkban” címmel és hívta fel ő is a megelőzés fontosságára a figyelmet, legyen az bármely betegség. Siklósi István polgármester Várkonyi János festőművész “Mezőberény Város Díszpolgára” Udvaron c. festményét ajándékozta az előadó Varga Sándornak.
Az előadás előtt a Városháza aulájában Békésiné Mező Brigitta Mezőberényből elszármazott amatőr festő művész csodálatos festményeiből nyílt kiállítás. Pócs József vizuális kultúra tanár megnyitójában a nő, a szépség , a természetesség erejét emelte ki. Pócs Petra B. Habarics Kitty: A szeretet ott van… című versét szavalta el.
A Mezőberényi Mazsorett Együttes által vezetett rózsaszín séta a rózsaszín mécsesekkel a Városházáról indulva Dr. Bak Mihály szülész-nőgyógyász szobráig vonult, ahol megkoszorúzták a mellszobrot és elhelyezték az emlékezés virágait. Siklósi István emlékező gondolataival a nagyszerű orvosra emlékezett.
Gál Imre, a MRL elnökhelyettese a megelőzésre hívta fel a figyelmet és a betegség gyógyulási esélyeire. Felhívta a figyelmet arra, hogy a korai stádiumban felfedezett daganatos betegségek gyógyíthatók, az egészséges életmód pedig hozzájárul a gyógyulási esélyek növekedéséhez, valamint egyes rákbetegségek kialakulásának csökkentéséhez.
A figyelemfelhíváshoz kapcsolódva a Motorosok Baráti Köre Egyesület Mezőberény, másnap, október 1-jén motorostúrával csatlakozott a felhíváshoz.

Köszönet a résztvevőknek és közreműködőknek.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Karácsonyi ünnepség Siófokon

A Siófoki Alapszervezet 2016. december 20-án tartotta a Karácsonyi ünnepségét. Az elnöki köszöntő után Kolumbánné Katitól hallhattunk szép verset, majd Keszthelyi Györgyné Marika mondott nagyon megható ünnepi beszédet, melyben a bibliai hagyományokat a mai világ, Olvass tovább...

10EzerLépés Program

Ha november, akkor MOVEMBER

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2021. november 09-én „Lépéselőny a rákkal szemben” tartott programot a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban. Novemberben 2009. óta a férfiak egészségtudatosságára fókuszálunk, kiemelten a „férfi bajokra”. A délután folyamán folyamatosan Olvass tovább...

Alapszervezetek

Iskolai sportnap Petőfibányán

2017 09 30-án a Petőfibányai Baptista Általános Iskolát a sportnapi rendezvényükön 30kg almával támogattuk. A gyermekek örömmel fogadták a gyümölcsöt.