A nyári szünet után megtartottuk soron következő taggyűlésünket szeptember 5-én hétfőn, melyen értékeltük, felidéztük az elmúlt időszak eseményeit, programjait és megbeszéltük a ránk váró feladatokat. A taggyűlésen 40 fő volt jelen.

Megállapítottuk, hogy igen tevékeny nyár van mögöttünk, többek között szűrővizsgálatokat szerveztünk, továbbra is szívügyünknek tekintjük az Örökmozgók és a Tízezer lépés programot, melyeknek kapcsán rendszeresen túrákon, kirándulásokon vettünk részt, látogattuk beteg társainkat, segítettük felépülésüket.

Legközelebbi fontos feladatunk a Limfóma Világnapja (szeptember 15) alkalmából egy városi szintű kerékpáros, figyelemfelhívó megemlékezés szervezése, együttérezve e betegségben szenvedőkkel. A rendezvény helyszínéül ismét Gyöngyös főterét választottuk, melyre a lakosságot is várjuk (Meghívó mellékelve) szeptember 23-án, pénteken.

Másik fontos esemény, amire már most készülnünk kell az a rózsaszín, figyelemfelkeltő séta az emlőrák korai felismerésének fontosságára. Ez szintén városi szintű rendezvény lesz október 7-én, pénteken. A dekoráció elkészítésének időpontját szeptember 26-ra tűztük ki.

Tagtársunk felhívta a figyelmet, hogy a Gyöngyösön működő Merjünk Sérülten Mozogni Egyesület vezetősége szívesen látja tagjainkat a gerinctorna foglalkozásaikon, egy héten két alkalommal.

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Séta a Kerecsendi Berek-erdő Tanösvényen

Az Egri Alapszervezet tagjai április 7-én az egészség megőrzés érdekében csatlakoztak a Bükki Vörös Meteor SE  “Egészség séta” programjához. A 9 km-es távot 23 fő nagy lelkesedéssel tette meg csodálatos időben a szép tavaszi virágok  – Olvass tovább...

Alapszervezetek

Szentmise a Betegek Világnapja alkalmából Salgótarjánban

Harminc évvel ezelőtt Szent II. János Pál pápa azért vezette be a Betegek Világnapját, hogy Isten népét, a katolikus egészségügyi intézményeket és a civil társadalmat arra ösztönözze, hogy fokozottan figyeljenek a betegekre és mindazokra, akik Olvass tovább...