A nyári szünet után megtartottuk soron következő taggyűlésünket szeptember 5-én hétfőn, melyen értékeltük, felidéztük az elmúlt időszak eseményeit, programjait és megbeszéltük a ránk váró feladatokat. A taggyűlésen 40 fő volt jelen.

Megállapítottuk, hogy igen tevékeny nyár van mögöttünk, többek között szűrővizsgálatokat szerveztünk, továbbra is szívügyünknek tekintjük az Örökmozgók és a Tízezer lépés programot, melyeknek kapcsán rendszeresen túrákon, kirándulásokon vettünk részt, látogattuk beteg társainkat, segítettük felépülésüket.

Legközelebbi fontos feladatunk a Limfóma Világnapja (szeptember 15) alkalmából egy városi szintű kerékpáros, figyelemfelhívó megemlékezés szervezése, együttérezve e betegségben szenvedőkkel. A rendezvény helyszínéül ismét Gyöngyös főterét választottuk, melyre a lakosságot is várjuk (Meghívó mellékelve) szeptember 23-án, pénteken.

Másik fontos esemény, amire már most készülnünk kell az a rózsaszín, figyelemfelkeltő séta az emlőrák korai felismerésének fontosságára. Ez szintén városi szintű rendezvény lesz október 7-én, pénteken. A dekoráció elkészítésének időpontját szeptember 26-ra tűztük ki.

Tagtársunk felhívta a figyelmet, hogy a Gyöngyösön működő Merjünk Sérülten Mozogni Egyesület vezetősége szívesen látja tagjainkat a gerinctorna foglalkozásaikon, egy héten két alkalommal.

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Torna és Meridán torna Hatvanban

A Grassalkovich Művelődési Ház udvarán tornáztunk. A nagyon szép, napsütéses idő kicsalogatott minket a szabadba. A szerdai tornánk képei: Tornánkat követően a Meridián tornaklub tagjai vették át a terepet a Művelődési Ház udvarán.

Alapszervezetek

IV. Szent Ágota Nap Sárszentágotán

A Magyar Rákellenes Liga Sárszentágotai Alapszervezet meghívására 2016. június 11-én az emlőbetegek védőszentje, Szent Ágota tiszteletére létrehozott emlékhelyen megrendezett IV. Szent Ágota Napon vettek részt a Hatvani Alapszervezet tagjai és a központ szervezésében Budapestről is Olvass tovább...

Alapszervezetek

Immunológia Napja

A Magyar Tudományos Akadémia Biológiai Osztályának Immunológiai Bizottsága és Magyar Immunológiai Társaság szervezésében: A tüdőrákon innen és túl: A dohányzás immunológiai hatásai című előadáson vett részt a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet elnöke 2017.04.26.-án. Az előadás Olvass tovább...