A nyári szünet után megtartottuk soron következő taggyűlésünket szeptember 5-én hétfőn, melyen értékeltük, felidéztük az elmúlt időszak eseményeit, programjait és megbeszéltük a ránk váró feladatokat. A taggyűlésen 40 fő volt jelen.

Megállapítottuk, hogy igen tevékeny nyár van mögöttünk, többek között szűrővizsgálatokat szerveztünk, továbbra is szívügyünknek tekintjük az Örökmozgók és a Tízezer lépés programot, melyeknek kapcsán rendszeresen túrákon, kirándulásokon vettünk részt, látogattuk beteg társainkat, segítettük felépülésüket.

Legközelebbi fontos feladatunk a Limfóma Világnapja (szeptember 15) alkalmából egy városi szintű kerékpáros, figyelemfelhívó megemlékezés szervezése, együttérezve e betegségben szenvedőkkel. A rendezvény helyszínéül ismét Gyöngyös főterét választottuk, melyre a lakosságot is várjuk (Meghívó mellékelve) szeptember 23-án, pénteken.

Másik fontos esemény, amire már most készülnünk kell az a rózsaszín, figyelemfelkeltő séta az emlőrák korai felismerésének fontosságára. Ez szintén városi szintű rendezvény lesz október 7-én, pénteken. A dekoráció elkészítésének időpontját szeptember 26-ra tűztük ki.

Tagtársunk felhívta a figyelmet, hogy a Gyöngyösön működő Merjünk Sérülten Mozogni Egyesület vezetősége szívesen látja tagjainkat a gerinctorna foglalkozásaikon, egy héten két alkalommal.

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Küldöttválasztó közgyűlés Hatvanban

A Hatvani Alapszervezet beszámolója  A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezete 2021. július 22-én tartotta Küldöttválasztó közgyűlését. A jelenlévő tagság megválasztotta küldötteit, akik szavazatukkal képviselik a tagságot . A hatvani Alappszervezet 2021.évben két évre megválasztott küldötteinek Olvass tovább...

Alapszervezetek

Október a Mellrák Elleni Küzdelem Hónapja – Hatvanban rajzpályázattal

A Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat beszámolója A Mellrák Elleni Hónap alkalmából a kialakult járványhelyzet miatt módosítottuk az eredetileg tervezett előadás és séta programunkat. Első programunk: Virtuális sétákat és senior örömtáncot terveztünk. A virtuális séta Olvass tovább...

Alapszervezetek

Meghívó Debrecenbe az Összefogás az emlőrák ellen szimpóziumra és sétára

A Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete  2018.10.15-én 14:00-óra és 16:00 óra között tartja ” Összefogás az emlőrák ellen szimpózium és séta” című rendezvényét. Helyszín: Debrecen Megye Jogú Város Polgármesteri Hivatal Nagy Terme (Régi Városháza), Debrecen, Piac Olvass tovább...