A nyári szünet után megtartottuk soron következő taggyűlésünket szeptember 5-én hétfőn, melyen értékeltük, felidéztük az elmúlt időszak eseményeit, programjait és megbeszéltük a ránk váró feladatokat. A taggyűlésen 40 fő volt jelen.

Megállapítottuk, hogy igen tevékeny nyár van mögöttünk, többek között szűrővizsgálatokat szerveztünk, továbbra is szívügyünknek tekintjük az Örökmozgók és a Tízezer lépés programot, melyeknek kapcsán rendszeresen túrákon, kirándulásokon vettünk részt, látogattuk beteg társainkat, segítettük felépülésüket.

Legközelebbi fontos feladatunk a Limfóma Világnapja (szeptember 15) alkalmából egy városi szintű kerékpáros, figyelemfelhívó megemlékezés szervezése, együttérezve e betegségben szenvedőkkel. A rendezvény helyszínéül ismét Gyöngyös főterét választottuk, melyre a lakosságot is várjuk (Meghívó mellékelve) szeptember 23-án, pénteken.

Másik fontos esemény, amire már most készülnünk kell az a rózsaszín, figyelemfelkeltő séta az emlőrák korai felismerésének fontosságára. Ez szintén városi szintű rendezvény lesz október 7-én, pénteken. A dekoráció elkészítésének időpontját szeptember 26-ra tűztük ki.

Tagtársunk felhívta a figyelmet, hogy a Gyöngyösön működő Merjünk Sérülten Mozogni Egyesület vezetősége szívesen látja tagjainkat a gerinctorna foglalkozásaikon, egy héten két alkalommal.

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Civilek érted, élünk – Eger civil ünnepe

Az Egri Civil szervezetek összefogásával megrendezésre került Eger  XXIV. Civil Ünnepe. Csodálatos idő, jó hangulat jellemezte ezt az egész napos programot. Ezen a rendezvényen vett részt Alapszervezetünk PSA szűréssel, vércukor méréssel, érdeklődőkkel való elbeszélgetéssel, tanácsadással.

Alapszervezetek

Összefogás az egészségünkért

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete a Balassi Bálint Megyei Könyvtár felkérésére 2015. október 7-én a 10. Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatának keretén belül egész napos programot szervezett ”Összefogás az egészségünkért” címmel. A délelőtt folyamán forgószínpad Olvass tovább...