A nyári szünet után megtartottuk soron következő taggyűlésünket szeptember 5-én hétfőn, melyen értékeltük, felidéztük az elmúlt időszak eseményeit, programjait és megbeszéltük a ránk váró feladatokat. A taggyűlésen 40 fő volt jelen.

Megállapítottuk, hogy igen tevékeny nyár van mögöttünk, többek között szűrővizsgálatokat szerveztünk, továbbra is szívügyünknek tekintjük az Örökmozgók és a Tízezer lépés programot, melyeknek kapcsán rendszeresen túrákon, kirándulásokon vettünk részt, látogattuk beteg társainkat, segítettük felépülésüket.

Legközelebbi fontos feladatunk a Limfóma Világnapja (szeptember 15) alkalmából egy városi szintű kerékpáros, figyelemfelhívó megemlékezés szervezése, együttérezve e betegségben szenvedőkkel. A rendezvény helyszínéül ismét Gyöngyös főterét választottuk, melyre a lakosságot is várjuk (Meghívó mellékelve) szeptember 23-án, pénteken.

Másik fontos esemény, amire már most készülnünk kell az a rózsaszín, figyelemfelkeltő séta az emlőrák korai felismerésének fontosságára. Ez szintén városi szintű rendezvény lesz október 7-én, pénteken. A dekoráció elkészítésének időpontját szeptember 26-ra tűztük ki.

Tagtársunk felhívta a figyelmet, hogy a Gyöngyösön működő Merjünk Sérülten Mozogni Egyesület vezetősége szívesen látja tagjainkat a gerinctorna foglalkozásaikon, egy héten két alkalommal.

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Hollókő szikla

05.03. Hollókő szikla 6 elszánt túrázó a Gyöngyösi Alapszervezetből egy kedves barátnőnk Pálosvörösmart-ról a Hollókő szikláig sétált május 3-án. 1550 méteren 230 méter szintkülönbséget küzdöttünk le, de megérte! A látvány csodaszép, az idő gyönyörű volt! Tóth Olvass tovább...

Alapszervezetek

Karácsony a zene szárnyán

A hagyományokhoz híven karácsonyi ünnepséget rendezett a Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete a Segítő Szolgálata tegnap, december 12-én délután. A helyszín most a Debreceni Egyetem Zeneművészeti kar Magánének Tanszék Liszt terme volt. A tagjainkon kívül Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gyöngyösi Alapszervezet – októberi programok

2023.10.02. Taggyűlés A hónap első hétfője a taggyűlés ideje. Most is sokan gyűltünk össze. Megbeszéltük az elkövetkező napok teendőit, a szalonnasütést, a Batthyány szobornál a koszorúzást, a Gödöllői gálán való részvételt, a szombati kézilabda meccsen Olvass tovább...