A Salgótarjáni Alapszervezet beszámolója 

Június 13 és 20-a között volt a Férfiak Egészségének Nemzetközi Hete. Ez az alkalom lehetőséget nyújt arra, hogy pár komolyabb, a férfiak egészségét érintő problémára felhívjuk az emberek figyelmét és tudatosítsuk, hogy a legtöbb betegség, sikeresen kezelhető, ha korai fázisaiban fedezik fel és kezelik.

Alapszervezetük kezdetektől hirdeti a megelőzés és a korai felismerés fontosságát, és sok esetben ad lehetőséget a férfiak számára is szűrővizsgálatokon való részvételre. Ezek közül az egyik a júniusban tartott nemzetközi aktivizáló hét.

A kezdeményezéshez csatlakozva június 17-én és 22-én a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság dolgozóinak tartott szűrőnapokat a MRL Salgótarjáni Alapszervezete szakképzett önkénteseivel és a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának munkatársaival. Volt testanalízis, EKG, vérnyomásmérés, szájüregi szűrés, vércukor, koleszterin meghatározás, PSA teszt, egyéni tanácsadás, here önvizsgálat ismertetés.

Összesen száztíz fő vett részt a vizsgálatokon. A megjelentek nyomtatott információs csomagot is kaptak a prevencióról, a daganatok kialakulásának kockázati tényezőiről, az önvizsgálatról.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Ady régi művészek előadásában Miskolcon

A mai klubnapunk egy  kicsit eltért a többitől. Egyik költőóriásunk, Ady Endre alakját és költészetét idéztük meg. Nem tankönyvízűen, száraz adatokra hivatkozva, hanem verseit hallgatva (régi nagy művészeink előadásában), a háttérben Ady képek kerültek kivetésre. A Olvass tovább...

Alapszervezetek

Légy tudatos! – Vetélkedő középiskoláknak Salgótarjánban

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya LÉGY TUDATOS!!! címmel vetélkedőt szervez Nógrád megye középiskoláinak tanulói számára a Rák Világnapja és az Európai Méhnyakrák Megelőzési hét alkalmából. A verseny célja a tanulók egészségtudatos magatartásának fejlesztése, Olvass tovább...