https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-944547125

A Salgótarjáni Alapszervezet beszámolója 

Június 13 és 20-a között volt a Férfiak Egészségének Nemzetközi Hete. Ez az alkalom lehetőséget nyújt arra, hogy pár komolyabb, a férfiak egészségét érintő problémára felhívjuk az emberek figyelmét és tudatosítsuk, hogy a legtöbb betegség, sikeresen kezelhető, ha korai fázisaiban fedezik fel és kezelik.

Alapszervezetük kezdetektől hirdeti a megelőzés és a korai felismerés fontosságát, és sok esetben ad lehetőséget a férfiak számára is szűrővizsgálatokon való részvételre. Ezek közül az egyik a júniusban tartott nemzetközi aktivizáló hét.

A kezdeményezéshez csatlakozva június 17-én és 22-én a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság dolgozóinak tartott szűrőnapokat a MRL Salgótarjáni Alapszervezete szakképzett önkénteseivel és a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának munkatársaival. Volt testanalízis, EKG, vérnyomásmérés, szájüregi szűrés, vércukor, koleszterin meghatározás, PSA teszt, egyéni tanácsadás, here önvizsgálat ismertetés.

Összesen száztíz fő vett részt a vizsgálatokon. A megjelentek nyomtatott információs csomagot is kaptak a prevencióról, a daganatok kialakulásának kockázati tényezőiről, az önvizsgálatról.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Mozgás-Sportnap Miskolcon

2018. március 28 “Mozgás-Sportnap” elkezdődött  

10EzerLépés Program

10Ezer Lépés Program – Szombathelyen

A prosztatarák elleni küzdelem jegyében Szombathelyre érkezett 2017. november 28-án a 10000 lépés program. Ezzel a programmal olyan információkat szeretnénk közvetíteni, amelyekre a szűkre szabott kórházi körülmények között kevesebb lehetőség adódik. Először prof. Dr. Engert Zoltán Vendel Olvass tovább...

Alapszervezetek

Sorsunk Borsod! Kirándulás Szerencsre

MRL (Miskolc)-Örökmozgók Sorsunk Borsod Kirándulás Szerencsre