A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója

Kirándulásunkat, túránkat most úgy terveztük meg május 11-én, hogy autóval is megközelíthető legyen a cél, hogy azok a társaink is, akik szeretik a természetet, de nem tudnak most gyalogolni, velünk lehessenek. Így esett a választás Lajosházára.

Túránkat Gyöngyössolymosról indítottuk, ahová autóbusszal érkeztünk. Első állomásunk észak felé haladva a Gyöngyössolymos határában fekvő úgynevezett Kerek-gyep nevezetű Közösségi Kirándulóhely volt, ahol elidőztünk egy kicsit a reggeli kellemes napsütésben, majd a Csepegő forrás és a megigéző szépségű, kis alapterületű, de annál mélyebb Cserkő bányató következett.

Utunk további része igazi kalandtúra volt, mert kétszer is át kellett kelnünk a Gyöngyös- patakon, amit ügyesen egymást segítve megoldottunk valamint elég hosszan közlekedtünk a vadregényes erdőt átszelő kisvasúti sínen. (A kisvasút Gyöngyöstől Lajosházáig illetve az onnan 1,2 km-re lévő Szalajka-házig közlekedik.)

Lajosházára érve már vártak bennünket autóval érkező társaink és a kellemes pihenőhelyen, csodaszép környezetben együtt fogyaszthattuk el az otthonról hozott ebédünket.

Visszafelé már kisvonatoztunk, ami szintén nagy élmény volt számunkra.

Tóth Lászlóné
MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Légy tudatos! … Ne szkippeld!

A MRL Salgótarjáni Alapszervezet a Nógrád Megyei Kormányhivatal Egészségügyi Főosztályával közösen vetélkedőt szervez Nógrád megye középiskoláinak tanulói számára a Rákellenes Világnap alkalmából. A verseny célja: a tanulók egészségtudatos magatartásának fejlesztése, a daganatos betegségekkel kapcsolatos ismeretek Olvass tovább...

Alapszervezetek

Útlevél az egészséghez – webkonferencia

2020-08-07 Gödöllői tagok figyelem! Kedves Tagjaink, Érdeklődő követőink!   Civil közösségünk óriási lehetőséget kapott AJÁNDÉKBA! ÚTLEVÉL AZ EGÉSZSÉGHEZ – HEALTHPASS CORPORATE HEALTH & MIKROBIOM KONFERENCIA 2 napos webkonferencia a Stressz-M kft támogatásával Pandémia 2.0 Mit Olvass tovább...