A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója

Kirándulásunkat, túránkat most úgy terveztük meg május 11-én, hogy autóval is megközelíthető legyen a cél, hogy azok a társaink is, akik szeretik a természetet, de nem tudnak most gyalogolni, velünk lehessenek. Így esett a választás Lajosházára.

Túránkat Gyöngyössolymosról indítottuk, ahová autóbusszal érkeztünk. Első állomásunk észak felé haladva a Gyöngyössolymos határában fekvő úgynevezett Kerek-gyep nevezetű Közösségi Kirándulóhely volt, ahol elidőztünk egy kicsit a reggeli kellemes napsütésben, majd a Csepegő forrás és a megigéző szépségű, kis alapterületű, de annál mélyebb Cserkő bányató következett.

Utunk további része igazi kalandtúra volt, mert kétszer is át kellett kelnünk a Gyöngyös- patakon, amit ügyesen egymást segítve megoldottunk valamint elég hosszan közlekedtünk a vadregényes erdőt átszelő kisvasúti sínen. (A kisvasút Gyöngyöstől Lajosházáig illetve az onnan 1,2 km-re lévő Szalajka-házig közlekedik.)

Lajosházára érve már vártak bennünket autóval érkező társaink és a kellemes pihenőhelyen, csodaszép környezetben együtt fogyaszthattuk el az otthonról hozott ebédünket.

Visszafelé már kisvonatoztunk, ami szintén nagy élmény volt számunkra.

Tóth Lászlóné
MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Stresszoldó klub Salgótarjánban

A Stresszoldó Klub vendége 2016. április 25-én dr. Balaskó Annamária természetgyógyász orvos, foglalkozás-egészségügyi orvos, hagyományos kínai orvos volt. Ismét érdekes témát, és főnként előadót találtunk a Stresszoldó Klub foglalkozására. Vendégünk, dr. Balaskó Annamária maga is Olvass tovább...

Alapszervezetek

Ismerkedés a diabetesszel – előadás Edelényben

Az MRL Edelényi Remény Alapszervezet 2019. 02.04.-én 16 órakor tartotta összejövetelét. Napirendi pontok: Dr. Boros Anikó előadásának címe: Ismerkedés a diabétesszel. A betegséggel kapcsolatban sok kérdés merült fel, melyre az előadás után a doktornő készségesen Olvass tovább...