A hagyományokhoz híven ismét megrendezésre került május 14-én, szombaton a Natura Nap Gyöngyösön, a Mátra Művelődési Központban, melyet nagy érdeklődés övezett.

Ezen a remek Családbarát Egészségnapon színes programokkal várták az érdeklődőket a rendezők. Voltak előadások a testi-lelki-szellemi egészségről, mozgás órák, masszázs, ingyenes szűrések. Alapszervezetünk is felkérést kapott az ingyenes szűrőprogramban való részvételre, hozzáértő tagtársaink prosztatarák szűrést (PSA-szint mérést) végeztek, melyre igen sokan jelentkeztek, szám szerint 22 fő élt a lehetőséggel.

Nagy népszerűségnek örvendett a Művelődési Központ előtt parkoló, „A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány” szűrőkamionja, ahol többféle ingyenes szűréseket végeztek a szakorvosok, mint például bőrdaganat szűrés, szájüregi rákszűrés, arteriográfmérés + EKG és reformkonyha kóstolóval.

Egész napos vásár színesítette a rendezvényt, lehetett vásárolni különféle kézműves és az egészséggel kapcsolatos termékeket.

Május 14-e különleges nap volt a gyöngyösiek számára, hiszen első alkalommal rendezték meg a Kapcsolódások Napját, melynek célja, hogy közösségi élményeket nyújtson, felhívja a figyelmet a városi zöld felületek fontosságára, a természetre, az emberi kapcsolatokra, a kultúrára. Ennek kapcsán, három helyszínen zajlottak az események Gyöngyösön, a Posta-parkban, a Városi Könyvtár udvarában és a Mátra Művelődési Központban.

Tagjaink is nagy érdeklődést mutattak és szép számmal vettek részt ezeken a nagyszerű programokon, szűréseken.

Tóth Lászlóné
MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gyöngyös – Megyei Sportnap

2015. május 27-én, egy hűvös májusi szombaton a Mátra kisvonatával, majd hosszú túrázással Sástón fogadtuk a Megyei alapszervezetek sportolni vágyó tagjait. Itt köszöntött nagy szeretettel mindenkit Hiesz György, városunk polgármestere és Strommer Szilvia, a Magyar Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gégeműtöttek adventi készülődése

MRL Miskolci Alapszervezet és Segítő Szolgálat 2019. november 29-én 16.00 órától “Advent első vasárnapját megelőző pénteken a Nyilas Misi házban diakóniai közös délutánon mutatkozott be a B.-A-.Z. Megyei Központi Kórház Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Olvass tovább...

Alapszervezetek

Fókuszban a vastagbéldaganatok  

   A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával Szakmai Konferenciát rendezett 2016. május 24-én a Megyeháza Konferenciatermében. A rendezvény aktualitását két dolog indokolta: a vastagbél- és végbélrákos esetek száma világszerte Olvass tovább...