A hagyományokhoz híven ismét megrendezésre került május 14-én, szombaton a Natura Nap Gyöngyösön, a Mátra Művelődési Központban, melyet nagy érdeklődés övezett.

Ezen a remek Családbarát Egészségnapon színes programokkal várták az érdeklődőket a rendezők. Voltak előadások a testi-lelki-szellemi egészségről, mozgás órák, masszázs, ingyenes szűrések. Alapszervezetünk is felkérést kapott az ingyenes szűrőprogramban való részvételre, hozzáértő tagtársaink prosztatarák szűrést (PSA-szint mérést) végeztek, melyre igen sokan jelentkeztek, szám szerint 22 fő élt a lehetőséggel.

Nagy népszerűségnek örvendett a Művelődési Központ előtt parkoló, „A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány” szűrőkamionja, ahol többféle ingyenes szűréseket végeztek a szakorvosok, mint például bőrdaganat szűrés, szájüregi rákszűrés, arteriográfmérés + EKG és reformkonyha kóstolóval.

Egész napos vásár színesítette a rendezvényt, lehetett vásárolni különféle kézműves és az egészséggel kapcsolatos termékeket.

Május 14-e különleges nap volt a gyöngyösiek számára, hiszen első alkalommal rendezték meg a Kapcsolódások Napját, melynek célja, hogy közösségi élményeket nyújtson, felhívja a figyelmet a városi zöld felületek fontosságára, a természetre, az emberi kapcsolatokra, a kultúrára. Ennek kapcsán, három helyszínen zajlottak az események Gyöngyösön, a Posta-parkban, a Városi Könyvtár udvarában és a Mátra Művelődési Központban.

Tagjaink is nagy érdeklődést mutattak és szép számmal vettek részt ezeken a nagyszerű programokon, szűréseken.

Tóth Lászlóné
MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Nőnapi köszöntő Debrecenből

S. Tamási Áron  Nőnapi köszöntő    Köszöntöm él’tünk gyöngéd virágait, Gyönyörű mosolyok tünemény kislányait. Csillagok színeit, játékos sugarát, létünk valóját, élményünk jutalmát.   Pillantások azúr barlangjában bűvölő álmaink, szenvedély-szírtfokán száguldó lángjain. Szerelmek lágy felhői érzelmek Olvass tovább...

Alapszervezetek

Hatvaniak kirándulása Szentendrére

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének OGYIK tagjai a festői szépségű Szentendrére látogattak el. Fő úti célunk a Skanzen megtekintése volt. Több mint 60 hektárnyi területen fekszikez a magyar népi kultúra egyik legszebb gyűjteménye. A Szabadtéri Néprajzi Olvass tovább...

Alapszervezetek

November a férfiak hónapja Hatvanban is!

November a férfiak hónapja! Kedves feleségek,kedves hölgyek! Kísérjétek el kedves férjeteket, barátotokat programunkra!   Az emlőrák nem csak a nők betegsége! November akkor Movember!  Beszéljünk a prosztatarákról is! Időpont:  2017. november 21. kedd 14 óra Olvass tovább...