A hagyományokhoz híven ismét megrendezésre került május 14-én, szombaton a Natura Nap Gyöngyösön, a Mátra Művelődési Központban, melyet nagy érdeklődés övezett.

Ezen a remek Családbarát Egészségnapon színes programokkal várták az érdeklődőket a rendezők. Voltak előadások a testi-lelki-szellemi egészségről, mozgás órák, masszázs, ingyenes szűrések. Alapszervezetünk is felkérést kapott az ingyenes szűrőprogramban való részvételre, hozzáértő tagtársaink prosztatarák szűrést (PSA-szint mérést) végeztek, melyre igen sokan jelentkeztek, szám szerint 22 fő élt a lehetőséggel.

Nagy népszerűségnek örvendett a Művelődési Központ előtt parkoló, „A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány” szűrőkamionja, ahol többféle ingyenes szűréseket végeztek a szakorvosok, mint például bőrdaganat szűrés, szájüregi rákszűrés, arteriográfmérés + EKG és reformkonyha kóstolóval.

Egész napos vásár színesítette a rendezvényt, lehetett vásárolni különféle kézműves és az egészséggel kapcsolatos termékeket.

Május 14-e különleges nap volt a gyöngyösiek számára, hiszen első alkalommal rendezték meg a Kapcsolódások Napját, melynek célja, hogy közösségi élményeket nyújtson, felhívja a figyelmet a városi zöld felületek fontosságára, a természetre, az emberi kapcsolatokra, a kultúrára. Ennek kapcsán, három helyszínen zajlottak az események Gyöngyösön, a Posta-parkban, a Városi Könyvtár udvarában és a Mátra Művelődési Központban.

Tagjaink is nagy érdeklődést mutattak és szép számmal vettek részt ezeken a nagyszerű programokon, szűréseken.

Tóth Lászlóné
MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Januári Egészség Klub az immunrendszer erősítéséről Salgótarjánban

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete „Immunrendszerünk erősítése télen kiegyensúlyozott étkezéssel és mozgással” címmel tartotta meg januári Egészség Klubját. A felkért előadók Zeke Judit dietetikus és életmód tanácsadó és Félegyházi Évi személyi edző és életmód Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egészséges életmódra nevelés

A Kerekharaszti Csillagfény Óvodában az egészséges életmód projektjük megvalósításához alapszervezetünk is hozzájárult gyümölcsök és zöldségfélék kóstoltatásával. Fontosnak tartjuk, hogy az egészség tudatos életmódot már kisgyerekkorban megalapozzuk. Luklider Jánosné a Kerekharaszti Alapszervezet elnöke

Alapszervezetek

Méhnyakrákról, szűrésről tájékoztatás, gyöngyfűzés Egerben

Az Egri Alapszervezet a XIII. Méhnyakrák Megelőzési Hét alkalmából gyöngyfűzést szervez a Tesco Eger Hipermarket területén.   Program: védőnői tájékoztatás a méhnyakrákról, a szűréséről, a HPV védelem szükségességéről gyöngyfűzés – kézműves foglalkozás, játszóház Minden érdeklődőt szeretettel Olvass tovább...