A hagyományokhoz híven ismét megrendezésre került május 14-én, szombaton a Natura Nap Gyöngyösön, a Mátra Művelődési Központban, melyet nagy érdeklődés övezett.

Ezen a remek Családbarát Egészségnapon színes programokkal várták az érdeklődőket a rendezők. Voltak előadások a testi-lelki-szellemi egészségről, mozgás órák, masszázs, ingyenes szűrések. Alapszervezetünk is felkérést kapott az ingyenes szűrőprogramban való részvételre, hozzáértő tagtársaink prosztatarák szűrést (PSA-szint mérést) végeztek, melyre igen sokan jelentkeztek, szám szerint 22 fő élt a lehetőséggel.

Nagy népszerűségnek örvendett a Művelődési Központ előtt parkoló, „A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány” szűrőkamionja, ahol többféle ingyenes szűréseket végeztek a szakorvosok, mint például bőrdaganat szűrés, szájüregi rákszűrés, arteriográfmérés + EKG és reformkonyha kóstolóval.

Egész napos vásár színesítette a rendezvényt, lehetett vásárolni különféle kézműves és az egészséggel kapcsolatos termékeket.

Május 14-e különleges nap volt a gyöngyösiek számára, hiszen első alkalommal rendezték meg a Kapcsolódások Napját, melynek célja, hogy közösségi élményeket nyújtson, felhívja a figyelmet a városi zöld felületek fontosságára, a természetre, az emberi kapcsolatokra, a kultúrára. Ennek kapcsán, három helyszínen zajlottak az események Gyöngyösön, a Posta-parkban, a Városi Könyvtár udvarában és a Mátra Művelődési Központban.

Tagjaink is nagy érdeklődést mutattak és szép számmal vettek részt ezeken a nagyszerű programokon, szűréseken.

Tóth Lászlóné
MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

VIII. Városi Sportos Egészségnap Salgótarjánban

 Gyönyörű tavaszi időben került megrendezésre 2019.03.30-án Salgótarjánban a Városi Sportcsarnokban a VIII. Városi Sportos Egészségnap. A rendezvényen meghívott partnerként most is, mint minden évben, jelen volt a MRL Salgótarjáni Alapszervezetének önkéntes csapata és a délelőtt Olvass tovább...

Alapszervezetek

“Táplálkozás – daganat” Előadás Szekszárdon

  A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete tisztelettel meghívja Önt és minden kedves érdeklődőt a „TÁPLÁLKOZÁS- daganat” (Táplálkozási tényezők szerepe a daganat megelőzésében, kialakulásában)  című előadásra Előadó:  Asztalos Ágnes dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember (a Tolna Megyei Balassa János Olvass tovább...