A hagyományokhoz híven ismét megrendezésre került május 14-én, szombaton a Natura Nap Gyöngyösön, a Mátra Művelődési Központban, melyet nagy érdeklődés övezett.

Ezen a remek Családbarát Egészségnapon színes programokkal várták az érdeklődőket a rendezők. Voltak előadások a testi-lelki-szellemi egészségről, mozgás órák, masszázs, ingyenes szűrések. Alapszervezetünk is felkérést kapott az ingyenes szűrőprogramban való részvételre, hozzáértő tagtársaink prosztatarák szűrést (PSA-szint mérést) végeztek, melyre igen sokan jelentkeztek, szám szerint 22 fő élt a lehetőséggel.

Nagy népszerűségnek örvendett a Művelődési Központ előtt parkoló, „A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány” szűrőkamionja, ahol többféle ingyenes szűréseket végeztek a szakorvosok, mint például bőrdaganat szűrés, szájüregi rákszűrés, arteriográfmérés + EKG és reformkonyha kóstolóval.

Egész napos vásár színesítette a rendezvényt, lehetett vásárolni különféle kézműves és az egészséggel kapcsolatos termékeket.

Május 14-e különleges nap volt a gyöngyösiek számára, hiszen első alkalommal rendezték meg a Kapcsolódások Napját, melynek célja, hogy közösségi élményeket nyújtson, felhívja a figyelmet a városi zöld felületek fontosságára, a természetre, az emberi kapcsolatokra, a kultúrára. Ennek kapcsán, három helyszínen zajlottak az események Gyöngyösön, a Posta-parkban, a Városi Könyvtár udvarában és a Mátra Művelődési Központban.

Tagjaink is nagy érdeklődést mutattak és szép számmal vettek részt ezeken a nagyszerű programokon, szűréseken.

Tóth Lászlóné
MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Figyelemfelhívó séta a mellrák megelőzéséért Tiszafüreden

Október 30-án, már ötödik alkalommal szervezte meg a Magyar Rákellenes Liga Tiszafüredi Alapszervezete azt a sétát, amellyel céljuk az volt, hogy a mellrák megelőzésére felhívják a város lakóinak figyelmét. A rendezvény vendége volt Horányi Juli Olvass tovább...

Alapszervezetek

“Figyelj magadra!” – Pályázati felhívás

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS „Figyelj magadra!” A beadási határidő meghosszabbodott: szeptember 10-éig lehet beküldeni a képeket! Salgótarján 2022 ______________________________ A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet mint rendező, pályázatot hirdet a „Figyelj magadra!” fotópályázaton való részvételre a következő Olvass tovább...

10EzerLépés Program

Ha november, akkor MOVEMBER

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2021. november 09-én „Lépéselőny a rákkal szemben” tartott programot a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban. Novemberben 2009. óta a férfiak egészségtudatosságára fókuszálunk, kiemelten a „férfi bajokra”. A délután folyamán folyamatosan Olvass tovább...