A hagyományokhoz híven ismét megrendezésre került május 14-én, szombaton a Natura Nap Gyöngyösön, a Mátra Művelődési Központban, melyet nagy érdeklődés övezett.

Ezen a remek Családbarát Egészségnapon színes programokkal várták az érdeklődőket a rendezők. Voltak előadások a testi-lelki-szellemi egészségről, mozgás órák, masszázs, ingyenes szűrések. Alapszervezetünk is felkérést kapott az ingyenes szűrőprogramban való részvételre, hozzáértő tagtársaink prosztatarák szűrést (PSA-szint mérést) végeztek, melyre igen sokan jelentkeztek, szám szerint 22 fő élt a lehetőséggel.

Nagy népszerűségnek örvendett a Művelődési Központ előtt parkoló, „A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány” szűrőkamionja, ahol többféle ingyenes szűréseket végeztek a szakorvosok, mint például bőrdaganat szűrés, szájüregi rákszűrés, arteriográfmérés + EKG és reformkonyha kóstolóval.

Egész napos vásár színesítette a rendezvényt, lehetett vásárolni különféle kézműves és az egészséggel kapcsolatos termékeket.

Május 14-e különleges nap volt a gyöngyösiek számára, hiszen első alkalommal rendezték meg a Kapcsolódások Napját, melynek célja, hogy közösségi élményeket nyújtson, felhívja a figyelmet a városi zöld felületek fontosságára, a természetre, az emberi kapcsolatokra, a kultúrára. Ennek kapcsán, három helyszínen zajlottak az események Gyöngyösön, a Posta-parkban, a Városi Könyvtár udvarában és a Mátra Művelődési Központban.

Tagjaink is nagy érdeklődést mutattak és szép számmal vettek részt ezeken a nagyszerű programokon, szűréseken.

Tóth Lászlóné
MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gödöllői 2021. novemberi programajánló

csak néhány kattintás: https://rakliga.hu/tamogatas/ üzenetbe ne felejtsd el beírni- MRL Sulicsapat  Gödöllő Vajek Andrea Add tovább a mosolyodat Magyar Rákellenes Liga  Gödöllői Alapszervezet  elnöke +36 70 778 32 79

Alapszervezetek

Hatvani Segítő Szolgálat és Alapszervezet – Májusi program

A Hatvani Segítő Szolgálat programja: Cím: Hatvan, Balassi Bálint út.16. Majális, civil sokadalom: Időpont: 2016. május 1. vasárnap Helyszín: Hatvan, Népkert FŐZŐVERSENNYEL EGYBEKÖTÖTT VIDÁM EGYÜTTLÉT! Stresszoldó csoportfoglalkozás 1/5. Időpont: 2016. május 11. szerda 14 óra Olvass tovább...