Hosszú kényszerszünet után újból a megszokott helyen került lebonyolításra a népszerű városi rendezvény a főrendező, a Salgótarjáni Szabadidősport Egyesület irányításával, ahol mód volt sokféle mozgástípussal tenni az egészségünkért és egyúttal tájékozódni egészségi állapotunkról.

A rendezvényen meghívott partnerként most is, mint oly sok alkalommal, jelen volt a MRL Salgótarjáni Alapszervezetének önkéntes csapata és a NNK szűrőbusza  és a délelőtt folyamán tanácsadással, lakossági felvilágosító beszélgetésekkel egybekötött szűrővizsgálatokat végzett. Volt testanalízis, vérnyomás mérés, EKG, vércukor, koleszterin, PSA teszt, szájüregi szűrés, anyajegy szűrés, tüdőkapacitás mérés.

A legnagyobb látogatottságú az anyajegyszűrés volt, a hatvanhárom vizsgált személyből tíz főt sebészeti szakellátásra utalt a bőrgyógyász, amelyből  két melanóma gyanús eset volt.

 Összesen száz fő regisztrált a délelőtt folyamán és örvendetes volt, hogy ezúttal sok volt a férfi és a fiatal érdeklődő.

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Januári programajánló – Miskolci Segítő Szolgálat és Alapszervezet

Szeretettel hívjuk tagjainkat és az érdeklődőket a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Segítő Szolgálat és Alapszervezet foglalkozásaira, közös rendezvényeire! Állandó programunk: Egyéni beszélgetések (Lélekápolás és mentés) Egész évben (előzetes egyeztetés alapján) Helyszín: Miskolc, Szentpéteri kapu 72-76. Volt Olvass tovább...

Alapszervezetek

A Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat márciusi programja

A Segítő Szolgálat programja: Cím: Hatvan, Balassi B.u.16.  Nővérszálló 1.em. Stresszoldó csoportfoglalkozás 1/3: Időpont: 2018. március 5. hétfő 14 óra Vezeti: Kiss Anett pszichológus, Hatvani Kórház Helyszín: Hatvani Segítő Szolgálat, Hatvan, Balassi Bálint u. 16. Nővérszálló 1.em. Ünnepeljük Olvass tovább...

Alapszervezetek

Díszoklevelet kapott Szikla József, a Szekszárdi Alapszervezet elnöke

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatója díszoklevelet adott át Szikla Józsefnek, az Igazgatóság érdekében végzett tevékenysége elismeréséért. Az elismerés alapja a két szervezet jó együttműködése. Gratulálunk!