A Hatvani Alapszervezet beszámolója

Időpont: 2022. március 31. 

A félelem nem épp az ember legjobb barátja. Megzavarja a belső békét, harmóniát. Elszívja az életerőt, energiát, gátol a fejlődésben. Az elmúlt két évben a covid járvány, most pedig a háborús helyzet miatt alakulnak ki szorongásos tünetek, félelmek.

Mai napon segítő szolgálatunknál arról beszélgettünk a jelenlévőkkel, ki hogy tudja magát ebből a helyzetből kihozni, hisz nem tudunk rendszeresen találkozni. Otthonukban, aki egyedül él a négy fal között, még jobban rátör a félelem, szorongás. De mint az elbeszélésekből hallhattuk, nagyon sokan igyekeznek otthon elterelni a figyelmüket ezekről a negatív dolgoktól.  

Beszámolókból kiderült, hogy sokan kézimunkáznak, keresztrejtvényeznek, olvasnak, Tv-t néznek, vagy finomakat sütnek-főznek a családnak. De vannak csoportok, akik gyalogtúráznak, kerékpároznak, színházba járnak. 

Mai napon a közös beszélgetés közben Kristyánné Erzsike avatott be minket a gyöngyfűzés rejtelmeibe és tanított meg nekünk egy két technikát.

 

 

 

Hatvan,2022. március 31.                                  Lazányi Jánosné

                                                                   Segítő Szolgálat vezetője

 

 

 

 

Támogatók: Hatvan Város Önkormányzata, Albert Schweitzer Kórház, Markovits Kálmán Uszoda és Strandfürdő,Hatvan Tv, Hatvani Hírlap Zombori Kft.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Védőnők a családok egészségéért az Agria Parkban

Várjuk a gyerekeket, édesanyákat, édesapákat, nagymamákat és nagypapákat 2018. augusztus 24-én 10:00-18:00 óráig Családi Egészségnapra az Agria Parkban, az egri védőnők, a MRL Egri Alapszervezete és a EMJV Női Információs és Szolgáltató Központja szervezésében. Program: Olvass tovább...

Alapszervezetek

Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat mozgásprogramja

2020-06-15 Teremtorna, Meridián torna és Nordic Walking túra, 2020. június 10-11.  A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Segítő Szolgálata a héten elindította a Teremtornáját is, rendhagyó módon a szabadban. Rég nem örültünk így egymásnak! Három hónap Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gyalogolj velünk! Debreceni séta

Június 8-án 14 órakor gyülekeztek a Medgyessy sétány elején klub és liga tagjaink, a kánikula ellenére 16 fő. Indulás előtt rögtönzött klubfoglalkozást tartottunk. Megválasztottuk a június 29-i közgyűlésre a küldöttválasztáshoz a Jelölő bizottság tagjait. Megbeszéltük Olvass tovább...