A Hatvani Alapszervezet beszámolója

Időpont: 2022. március 31. 

A félelem nem épp az ember legjobb barátja. Megzavarja a belső békét, harmóniát. Elszívja az életerőt, energiát, gátol a fejlődésben. Az elmúlt két évben a covid járvány, most pedig a háborús helyzet miatt alakulnak ki szorongásos tünetek, félelmek.

Mai napon segítő szolgálatunknál arról beszélgettünk a jelenlévőkkel, ki hogy tudja magát ebből a helyzetből kihozni, hisz nem tudunk rendszeresen találkozni. Otthonukban, aki egyedül él a négy fal között, még jobban rátör a félelem, szorongás. De mint az elbeszélésekből hallhattuk, nagyon sokan igyekeznek otthon elterelni a figyelmüket ezekről a negatív dolgoktól.  

Beszámolókból kiderült, hogy sokan kézimunkáznak, keresztrejtvényeznek, olvasnak, Tv-t néznek, vagy finomakat sütnek-főznek a családnak. De vannak csoportok, akik gyalogtúráznak, kerékpároznak, színházba járnak. 

Mai napon a közös beszélgetés közben Kristyánné Erzsike avatott be minket a gyöngyfűzés rejtelmeibe és tanított meg nekünk egy két technikát.

 

 

 

Hatvan,2022. március 31.                                  Lazányi Jánosné

                                                                   Segítő Szolgálat vezetője

 

 

 

 

Támogatók: Hatvan Város Önkormányzata, Albert Schweitzer Kórház, Markovits Kálmán Uszoda és Strandfürdő,Hatvan Tv, Hatvani Hírlap Zombori Kft.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Mozgással a csontritkulás ellen

A MRL Salgótarjáni Alapszervezet 2020. 10.29-i Mozgás Klubnapot tartott a József Attila Művelődési Házban. A téma felkért előadója, Füleki Andrea gyógytornász, a Szent Lázár Megyei Kórház gyógytornásza volt. Az előadó először a csontritkulásról, előfordulásáról és Olvass tovább...

Események

Szekszárd – Önkéntesek Napja

2016. június 4-én a Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Mentálhigiénés Műhely és a Szekszárdi Civil Kerekasztal meghívására a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet is részt vett a meghívók által szervezett „Önkéntesek Napja és a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Az év első sétaköre

2020-01-06 A Hatvani Alapszervezet beszámolója Az újév első Sétakörét  kutyaszerető barátainkkal tettük meg 2020 január 4-én. A táv 8 km volt. Az ünnepek alatt egy kicsit elkényelmesedtünk, frissítően hatott a jó kis gyalogtúra és a Olvass tovább...