A Hatvani Alapszervezet beszámolója

Időpont: 2022. március 31. 

A félelem nem épp az ember legjobb barátja. Megzavarja a belső békét, harmóniát. Elszívja az életerőt, energiát, gátol a fejlődésben. Az elmúlt két évben a covid járvány, most pedig a háborús helyzet miatt alakulnak ki szorongásos tünetek, félelmek.

Mai napon segítő szolgálatunknál arról beszélgettünk a jelenlévőkkel, ki hogy tudja magát ebből a helyzetből kihozni, hisz nem tudunk rendszeresen találkozni. Otthonukban, aki egyedül él a négy fal között, még jobban rátör a félelem, szorongás. De mint az elbeszélésekből hallhattuk, nagyon sokan igyekeznek otthon elterelni a figyelmüket ezekről a negatív dolgoktól.  

Beszámolókból kiderült, hogy sokan kézimunkáznak, keresztrejtvényeznek, olvasnak, Tv-t néznek, vagy finomakat sütnek-főznek a családnak. De vannak csoportok, akik gyalogtúráznak, kerékpároznak, színházba járnak. 

Mai napon a közös beszélgetés közben Kristyánné Erzsike avatott be minket a gyöngyfűzés rejtelmeibe és tanított meg nekünk egy két technikát.

 

 

 

Hatvan,2022. március 31.                                  Lazányi Jánosné

                                                                   Segítő Szolgálat vezetője

 

 

 

 

Támogatók: Hatvan Város Önkormányzata, Albert Schweitzer Kórház, Markovits Kálmán Uszoda és Strandfürdő,Hatvan Tv, Hatvani Hírlap Zombori Kft.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Hatvaniak sétája a Nemzeti Rákellenes Nap alkalmából

Időpont: 2022. április 9-10. A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezete az esős,szeles idő ellenére is több,kisebb csoportokban is sétált,kerékpározott! Sétáltunk a Zagyva parton, városunk csendes kis utcáiban, kisétáltunk a Futófesztiválra, öten a Kincsem Parkban. Lelkes Olvass tovább...

Alapszervezetek

Holisztikus gyógyítás – Gyöngyösi kerekasztal

Hogyan lehetséges az embert teljes egészében, azaz holisztikusan vizsgálva gyógyítani? A komplementer medicina hiteles, hatékony ágazatai hogyan emelhetők be a hazai evidence based medicina (EBM) gyógyászat protokoll szabályai közé? A Rák Ellen az Emberért a Holnapért Olvass tovább...

Alapszervezetek

Diakóniai délután Miskolcon a gégeműtött betegek karácsonyi műsorával

2019-12-02 Helyszín: Miskolc-Belvárosi Református Egyházközösség Nyilas Misi Ház Időpont: 2019.11.29-én 16.00 óra Az áhítatot követően, a Magyar Rákellenes Liga miskolci gégeműtőtt betegei mutatkoztak be karácsonyi műsorukkal (verssel, énekkel). A rendezvény szeretetvendégséggel zárult (beszélgetéssel, teázással, finom Olvass tovább...