A Hatvani Alapszervezet beszámolója

Időpont: 2022. március 31. 

A félelem nem épp az ember legjobb barátja. Megzavarja a belső békét, harmóniát. Elszívja az életerőt, energiát, gátol a fejlődésben. Az elmúlt két évben a covid járvány, most pedig a háborús helyzet miatt alakulnak ki szorongásos tünetek, félelmek.

Mai napon segítő szolgálatunknál arról beszélgettünk a jelenlévőkkel, ki hogy tudja magát ebből a helyzetből kihozni, hisz nem tudunk rendszeresen találkozni. Otthonukban, aki egyedül él a négy fal között, még jobban rátör a félelem, szorongás. De mint az elbeszélésekből hallhattuk, nagyon sokan igyekeznek otthon elterelni a figyelmüket ezekről a negatív dolgoktól.  

Beszámolókból kiderült, hogy sokan kézimunkáznak, keresztrejtvényeznek, olvasnak, Tv-t néznek, vagy finomakat sütnek-főznek a családnak. De vannak csoportok, akik gyalogtúráznak, kerékpároznak, színházba járnak. 

Mai napon a közös beszélgetés közben Kristyánné Erzsike avatott be minket a gyöngyfűzés rejtelmeibe és tanított meg nekünk egy két technikát.

 

 

 

Hatvan,2022. március 31.                                  Lazányi Jánosné

                                                                   Segítő Szolgálat vezetője

 

 

 

 

Támogatók: Hatvan Város Önkormányzata, Albert Schweitzer Kórház, Markovits Kálmán Uszoda és Strandfürdő,Hatvan Tv, Hatvani Hírlap Zombori Kft.

Kapcsolódó bejegyzések

Film

A Magyar Hospice Alapítvány előadója a Limfóma klubban

A Limfóma Klub 2016. május 18-án a Magyar  Hospice Alapítvány előadóját  látta vendégül. Az alapítvány kiváló előadója, Sándor Brigitta egy nagyon fontos és jó témát hozott magával: “Merj segítséget kérni, mert nem vagy egyedül!” Ebben Olvass tovább...

Alapszervezetek

„Baráti Játékos Sportvetélkedő” a hatvani általános iskolák 6 – 7. osztályos tanulóinak

(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen – A mozgás éve A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Segítő Szolgálata  „Baráti Játékos Sportvetélkedőt” hirdetett a hatvani általános iskolák 6 – 7. osztályos tanulóinak.  A verseny időpontja: 2018. április Olvass tovább...

Alapszervezetek

Májusi programajánló – Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat

 Újjászületés Debrecen Rehabilitációs Táncklub Minden szerdán 9 órától Helyszín: Estella Hastánc Stúdió, Debrecen, Rákóczi u. 60. Női Egészségmegőrző torna Minden pénteken 16 órától Helyszín: Szent József Gimnázium, Debrecen, Szent Anna u. 17. Gyalogolj az egészségedért Olvass tovább...