A Hatvani Alapszervezet beszámolója

Időpont: 2022. március 31. 

A félelem nem épp az ember legjobb barátja. Megzavarja a belső békét, harmóniát. Elszívja az életerőt, energiát, gátol a fejlődésben. Az elmúlt két évben a covid járvány, most pedig a háborús helyzet miatt alakulnak ki szorongásos tünetek, félelmek.

Mai napon segítő szolgálatunknál arról beszélgettünk a jelenlévőkkel, ki hogy tudja magát ebből a helyzetből kihozni, hisz nem tudunk rendszeresen találkozni. Otthonukban, aki egyedül él a négy fal között, még jobban rátör a félelem, szorongás. De mint az elbeszélésekből hallhattuk, nagyon sokan igyekeznek otthon elterelni a figyelmüket ezekről a negatív dolgoktól.  

Beszámolókból kiderült, hogy sokan kézimunkáznak, keresztrejtvényeznek, olvasnak, Tv-t néznek, vagy finomakat sütnek-főznek a családnak. De vannak csoportok, akik gyalogtúráznak, kerékpároznak, színházba járnak. 

Mai napon a közös beszélgetés közben Kristyánné Erzsike avatott be minket a gyöngyfűzés rejtelmeibe és tanított meg nekünk egy két technikát.

 

 

 

Hatvan,2022. március 31.                                  Lazányi Jánosné

                                                                   Segítő Szolgálat vezetője

 

 

 

 

Támogatók: Hatvan Város Önkormányzata, Albert Schweitzer Kórház, Markovits Kálmán Uszoda és Strandfürdő,Hatvan Tv, Hatvani Hírlap Zombori Kft.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A Hatvani Alapszervezet önkéntes segítőinek köszöntése

A Hatvani Alapszervezet beszámolója Időpont: 2021. július 25. Helyszín: Hatvan, Doktay u. 18c A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének és Segítő Szolgálatának közel húszfős önkéntes segítői a mai napot együtt töltötték vidám beszélgetéssel, főzőcskézéssel. Csekélyke Olvass tovább...

Alapszervezetek

Légy tudatos! … Ne szkippeld!

A MRL Salgótarjáni Alapszervezet a Nógrád Megyei Kormányhivatal Egészségügyi Főosztályával közösen vetélkedőt szervez Nógrád megye középiskoláinak tanulói számára a Rákellenes Világnap alkalmából. A verseny célja: a tanulók egészségtudatos magatartásának fejlesztése, a daganatos betegségekkel kapcsolatos ismeretek Olvass tovább...