Harminc évvel ezelőtt Szent II. János Pál pápa azért vezette be a Betegek Világnapját, hogy Isten népét, a katolikus egészségügyi intézményeket és a civil társadalmat arra ösztönözze, hogy fokozottan figyeljenek a betegekre és mindazokra, akik őket gondozzák.

Ez alkalomból a pápa minden évben üzenetet intéz a hívekhez. Idei üzenetének témája: „Legyetek irgalmasok, amint Atyátok is irgalmas” (Lk 6,36). A szeretet útján a szenvedők mellé állni.

A MRL Salgótarjáni Alapszervezet kérésére Salgótarjánban a Kisboldogsszony Római Katolikus templomban erre a napra emlékezve február 13-án 10 órától ünnepi szentmisét celebrált Varga András esperes atya.

András atya személyes hangvételű, gondolatindító. cselekvésre buzdító meleg szavai minden jelen lévőt megérintettek. Idézett Ferenc pápa világnapi gondalataiból is.

A közös ima, az ünnepi liturgia felemelő szépségéhez hozzájárult a Kiss Balázsné, Mártika hitoktató vezette zenés-énekes számok, amelyek még meghittebbé tették a mise élményét.

Az oltáron égő gyertya, a fény, amely megvilágít mindent, gyógyít, reménnyel és szeretettel tölti el életünket. Arra hív bennünket, hogy fogadjuk be Jézust a szívünkbe s hordozzuk az Ő világosságát.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Nincs Lehetetlen – A fenntartható NGO 2.0 – Konferencia a Holland Királyság Nagykövetsége szervezésében

2016. április 21-én a Holland Királyság Nagykövetsége a “Nincs Lehetetlen – A fenntartható NGO 2.0” címmel megrendezett konferenciára a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet 4 tagját is meghívták. A Babits Mihály Kulturális Központ Csatár Nagytermében tartott Olvass tovább...

Alapszervezetek

Győrváry Edith-díj

Varga István, a Magyar Rákellenes Liga szombathelyi ÉLGÉNÉ (Élet Gége Nélkül) klubjának tagja Győrváry Edith-díjatkapott Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzatától. A kitüntetéshez szeretettel gratulálunk! Varga István nyugdíjba vonulása előtt 30 évig dolgozott gépkocsivezetőként. 1998-ban műtötték Olvass tovább...

Alapszervezetek

Karácsonyi ünnepség Siófokon

A Siófoki Alapszervezet 2016. december 20-án tartotta a Karácsonyi ünnepségét. Az elnöki köszöntő után Kolumbánné Katitól hallhattunk szép verset, majd Keszthelyi Györgyné Marika mondott nagyon megható ünnepi beszédet, melyben a bibliai hagyományokat a mai világ, Olvass tovább...