Az újév első taggyűlésén, 2022. január 10-én boldog újévet kívánva köszöntöttem a tagságot. Nagy örömmel jelentettem be azon tagjainknak, akik nem tudtak részt venni a tegnapi (január 9-i), Rákellenes Világsétán, hogy összesen 40 fő sétált.

Kiértékeltük az elmúlt időszak eseményeit és megbeszéltük az előttünk álló feladatokat.

A közeljövő egyik kiemelkedő eseménye a a XVI. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét hazai rendezvénysorozata 2022. január 17-23. között.

Ebből az alkalomból alapszervezetünk ismét csatlakozik a Mályvavirág kampánya (a 2022-es kampány címe: Életem gyöngye) szimbólumává vált gyöngyfűzéshez január 17-én, hétfőn 14 órakor.

A rózsaszín gyöngyökből fűzött karkötő a HPV elleni küzdelmet szimbolizálja és az az üzenete, hogy nincsenek egyedül a nőgyógyászati daganattal érintett nők.

A Méhnyakrák Megelőzési Héttel összefüggésben előadást is szervezünk, melynek részletei kidolgozás alatt vannak.

Megbeszéltük még többek között, hogy

  • továbbra is megtartjuk a szerdai napokat közös túrázós, kirándulós, fürdőzős napnak,
  • 12-én, szerdán Bükkszékre megyünk egy kis gyógyfürdőzésre,
  • a farsangi ünnepséget összekötjük a februári taggyűléssel, 7-én 14 órakor,
  • a tagság kérésére szervezünk egy közös múzeumlátogatást.

Végezetül Kelemen Lászlóné felhívta a tagság figyelmét arra, hogy akinek tagdíj elmaradása van, minél előbb pótolja, ellenkező esetben törlésre kerül a taglétszámból!

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Hatvani Segítő Szolgálat és Alapszervezet – novemberi programajánló

A Segítő Szolgálat programja: Cím: Hatvan, Balassi Bálint u.16. Nővérszálló 1. em. Heves megyei Elnökök és Vezetőségi tagok esetmegbeszélése 3. Időpont: 2017. november 8. 14 óra Vezeti: Strommer Pálné és Gaál Imre Helyszín: Hatvani Segítő Szolgálat Olvass tovább...

Alapszervezetek

Meghívó Ságújfaluba gyöngyfűzésre – XII. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét

Szeretettel meghívjuk Önt a XII. Európai Méhnyakrák Megelőzési Héthez kapcsolódva Ságújfalu Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a MRL Salgótarjáni Alapszervezete a NMKH SJH Hatósági Főosztály Népegészségügyi Osztálya és a Mályvavirág Alapítvány   rendezvényére A Művészeti Iskola zenei Olvass tovább...