A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója

Az ezévi utolsó taggyűlésünket december 6-án tartottuk, melyet összekötöttünk egy kis Mikulás-napi és karácsonyi ünnepléssel.

Ismertetésre kerültek a közelmúltban elvégzett feladatok, többek között

  • kilométergyűjtés a „45 nap alatt a Föld körül” kihívás és „10 Ezer Lépés Program” keretein belül,
  • Natura Nap – Prosztataszűrés,
  • jelentkezési lapok leadása, elküldése Bakonyszücsi Katolikus Szeretetszolgálat Lelki Rehabilitációs Otthon vezetőségének (a rehabilitáción részt venni kívánó jelentkezők száma várhatóan 28 fő, melyből 16 fő jelentkezését már elküldtük),
  • beteg társaink meglátogatása,

valamint a jövő év elején esedékes feladatok, melyek az alábbiak

  • folytatjuk a „10 Ezer Lépés Program”-ot és megtartjuk a szerdai túranapokat is,
  • részvétel a Rákellenes Világsétán (World Cancer Walk), melynek magyarországi szakaszát idén is meghirdeti a Magyar Rákellenes Liga 2022. január 9-én 15 órától 16 óráig (a részletek a Magyar Rákellenes Liga facebook oldalán is megtalálhatók),
  • gyöngyfűzés, melynek időpontja később kerül ismertetésre.

Vezetőségünk nagyra értékeli Önkénteseink munkáját, melyet az erkölcsi megbecsülésesen túl – lehetőségeinkhez mérten – egy kis jutalomban is részesítettünk. Továbbra is számítunk lelkiismeretes munkájukra!

Taggyűlésünket megtisztelte Dr. Gyürky Melinda neurológus szakember, aki néhány felemelő, szívhez szóló mondattal, gondolattal átadta és névre szólóan dedikálta „Az Óperencián túl” című csodálatos könyvét.

Nagy öröm számunkra, hogy városunk televíziója a Gyöngyös TV is elfogadta rendezvényünkre a meghívást és rövid összefoglalót készített az Aktuális című műsorában, népszerűsítve így alapszervezetünket.

Taggyűlésünk második részében átadtuk magunkat az együtt ünneplésnek, melyre nagy-nagy izgalommal készültünk. Finom süteményeket sütöttünk sósakat, édeseket és az ünnepi menü házi zsíros kenyér volt lilahagymával, paprikával és paradicsommal. Tagjainkra is gondolva Mikulásaink kiosztották alapszervezetünk ajándékát, egy-egy 2022-es kis jegyzettömböt tollal. Volt tánc is, melyhez a talp alá valót tagtársunk biztosította.

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Rózsaszentmártoni Alapszervezet – Kirándulás Kiskörén és Poroszlón

Július 2-án egésznapos kirándulást szerveztünk a MRL Rózsaszentmártoni Alapszervezet tagjainak. Megnéztük a Kiskörei Vízlépcsőt, majd Poroszlón, a Tisza-tavi Ökocentrumban gyönyörködtünk a csodás vízivilágban.

Alapszervezetek

10 éves a Hajdúszoboszlói Alapszervezet

10 éves jubileumi rendezvényt tartottunk 2017. március 21-én, a Hajdószoboszlói Alapszervezet megalakulásának megünneplésére. A rendezvényre meghívtuk vezetőinket, támogatóinkat és tagjainkat. Az ünnepség helyszíne a Hajdúszoboszlói Hotel Délibáb szálloda Mirage terme volt, melyet a szálloda tulajdonosai ingyenesen Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egészséges táplálkozás húsvétkor is – előadás Nagyatádon

 A Nagyatádi Alapszervezet áprilisi összejövetelét a  a Rinyamenti Szociális Gondozási Központ (Nagyatád, Széchenyi tér 4.) foglalkoztatói helyiségében tartotta 2019. április 16-án (kedden) 17.00 órai kezdettel. Az összejövetelen Bencsikné Mohari Veronika dietetikus, EFI munkatárs tartott előadást „Egészséges táplálkozás húsvétkor Olvass tovább...