A Gyöngyösi Alapszervezet beszámolója

Ismét tettünk egy túrát az egyik általunk legkedveltebb, leghangulatosabb, leglátványosabb útvonalunkon Mátraházáról a Kalló völgyön, más néven a Nagy-Somor-patak völgyén keresztül Mátrafüredre, december 1-jén.

Busszal érkeztünk Mátraházára és nagy örömünkre kb. 5-8 cm-es hó fogadott bennünket.

Pár percnyi séta után, még Mátraházán, kitérőt tettünk a Mátra egyik legtisztább vizű forrásához a Szent László forráshoz, majd a piros sáv jelzést követve ereszkedtünk le a Kalló völgyben Mátrafüredre érintve a Máriácska kegyhelyet a Gyöngyös-Mátra térség egyik fontos zarándokhelyét.

Utunk során megállapítottuk, hogy bármilyen évszakban tesszük meg ezt az útvonalat, nem tudunk betelni a táj szépségével.

Tóth Lászlóné
a MRL Gyöngyösi Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Zarándoklat Szent Agáta tiszteletére

XI. Szent Ágota Nap Sárszentágotán, a Szent Ágota Templom és Zarándokhelyen, melyre a szervező – a MRL Sárszentágotai Alapszervezete – szeretettel várja az érdeklődőket. Zarándokbuszt indítunk, melyre jelentkezni és bővebb információt kérni a következő e-mail Olvass tovább...

Alapszervezetek

Önkénteseink is segítettek a 46. Országos Elsősegélynyújtó Verseny Megyei Válogatóján

A Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete és Ifjúsági Tanácsa 2017. április 26-án rendezte meg a felmenő rendszerű megyei elsősegélynyújtó versenyét. A megmérettetésen három kategóriában indultak a versenyzők: általános iskolai, középiskolai és felnőtt korosztályú csapatok mutatták Olvass tovább...