https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-944547125

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2021. november 09-én „Lépéselőny a rákkal szemben” tartott programot a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban.

Novemberben 2009. óta a férfiak egészségtudatosságára fókuszálunk, kiemelten a „férfi bajokra”.

A délután folyamán folyamatosan végeztek szakképzett önkénteseink PSA szűrést, kockázatfelmérést, az előadóteremben pedig a prosztatarák megelőzésével, felismerésével és kezelésével kapcsolatos ismeretterjesztő filmeket láthattak a jelenlévők neves szakemberek és érintettek tolmácsolásában. A program zárásaként a megjelentek kérdéseket tehettek fel a program két, a Péterfy Sándor utcai Kórházból érkezett dr. Beöthe Tamás uroonkológus főorvosnak és dr. Fazekas Fruzsina rezidensnek.

A levezető elnök ismertette a 10 000 lépés program lényegét, melyről videót is vetítettek és beszélt  az idei „45 nap alatt a Föld körül” programról is.

A regisztrált hetvenkét fő szóbeli és nyomtatott információkkal gazdagodhatott az elhangzott témákról.

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A hólyag daganatai – Előadás Egerben

Tartson velünk 2017. június 13-án, kedden 13 órakor a Bartakovics Béla Közösségi Házban, Egerben. Dr. Mansuor Bassel urológus, osztályvezető főorvos tart előadást a mindkét nemet érintő hólyagrákról a Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete szervezésében. Az Olvass tovább...

Alapszervezetek

„Rózsaszín október” Gyöngyösön

Október az emlőrák elleni küzdelem hónapja. Alapszervezetünk megtartotta 2021. október 8-án 16 órai kezdettel a hónap legkiemelkedőbb eseményét, a figyelemfelkeltő sétáját az emlőrák korai felismerése érdekében. A rendezvényen megjelentek a helyi média szakemberei (Gyöngyös TV, Olvass tovább...