A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2021. november 09-én „Lépéselőny a rákkal szemben” tartott programot a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban.

Novemberben 2009. óta a férfiak egészségtudatosságára fókuszálunk, kiemelten a „férfi bajokra”.

A délután folyamán folyamatosan végeztek szakképzett önkénteseink PSA szűrést, kockázatfelmérést, az előadóteremben pedig a prosztatarák megelőzésével, felismerésével és kezelésével kapcsolatos ismeretterjesztő filmeket láthattak a jelenlévők neves szakemberek és érintettek tolmácsolásában. A program zárásaként a megjelentek kérdéseket tehettek fel a program két, a Péterfy Sándor utcai Kórházból érkezett dr. Beöthe Tamás uroonkológus főorvosnak és dr. Fazekas Fruzsina rezidensnek.

A levezető elnök ismertette a 10 000 lépés program lényegét, melyről videót is vetítettek és beszélt  az idei „45 nap alatt a Föld körül” programról is.

A regisztrált hetvenkét fő szóbeli és nyomtatott információkkal gazdagodhatott az elhangzott témákról.

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

GyöngyPosta Egerben – XI. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét

Az Egri Alapszervezet is csatlakozott a Mályvavirág Alapítvány XI. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét GyöngyPosta programjához. Jöjjön el és vegyen részt a programunkon! Helyszín: Agria Park Bevásárlóközpont Időpont: 2017. január 28. szombat 14-17 óra között.

Alapszervezetek

Egy délelőtt az egészségünkért

Borsodnádasdon 2017. október 14-re szerveztük az idei egészségnapot, több más szervezetet bevonva, egy szombat délelőtti napra. Nekünk, vidékieknek messzebbre kell utazni egy-egy szakorvosi vizsgálatért. Bőrgyógyászatért Miskolcra, szemészetért, hallásvizsgálatért Ózdra vagy Egerbe kell mennünk. Ezért tartottuk Olvass tovább...

Alapszervezetek

Karitatív munka a menekülteknek

A Debreceni Alapszervezettől négyen a Debreceni Karitatív Testület felkérésére szendvicset készítettünk a debreceni Povolny Ferenc Szakképző Iskolában az ukrajnai háború menekültjei részére. Kozempel Zsuzsánna MRL Debreceni Alapszervezet vezetőségi tagja