A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2021. november 09-én „Lépéselőny a rákkal szemben” tartott programot a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban.

Novemberben 2009. óta a férfiak egészségtudatosságára fókuszálunk, kiemelten a „férfi bajokra”.

A délután folyamán folyamatosan végeztek szakképzett önkénteseink PSA szűrést, kockázatfelmérést, az előadóteremben pedig a prosztatarák megelőzésével, felismerésével és kezelésével kapcsolatos ismeretterjesztő filmeket láthattak a jelenlévők neves szakemberek és érintettek tolmácsolásában. A program zárásaként a megjelentek kérdéseket tehettek fel a program két, a Péterfy Sándor utcai Kórházból érkezett dr. Beöthe Tamás uroonkológus főorvosnak és dr. Fazekas Fruzsina rezidensnek.

A levezető elnök ismertette a 10 000 lépés program lényegét, melyről videót is vetítettek és beszélt  az idei „45 nap alatt a Föld körül” programról is.

A regisztrált hetvenkét fő szóbeli és nyomtatott információkkal gazdagodhatott az elhangzott témákról.

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Orvos-beteg találkozó Miskolcon

Kedves MRL tagok! Legközelebbi orvos-betegtalálkozónk időpontja: 2018. február 22.  csütörtök 10 óra 30 perc helyszíne: B.A.Z megyei Központi Kórház – Sugárterápia épülete (Orvosi tárgyaló) Meghívott orvos: Dr. Révész János Centrumvezető főorvos Visszajelzést kérek szépen (ki tud Olvass tovább...

Alapszervezetek

„Szépségtitkok”- amiről a bőr mesél

A Magyar Rákellenes liga Szekszárdi Alapszervezet felkérésére előadást tartott Tóbiás Györgyi, az Ady Endre Szakképző Iskola pedagógusa az alapszervezet tagsága és a meghívott személyek számára a Babits Mihály Kulturális Központ Csatár termében. Előadásában részletesen beszélt Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gyöngyposta – Rózsaszentmártonban

A Rózsaszentmártoni Alapszervezet gyöngyfűzési akciója 2017.01.31-én volt, melynek során felhívtuk a figyelmet a szűrések fontosságára, egyben adójuk 1%-ának felajánlását is kértük az aláíróktól.