A MRL Salgótarjáni Alapszervezet 2021.07.01-i Mozgásklub programját  az SBTC Sporttelep területén, a szabadban tartotta. A foglalkozást Sturmanné Füleki Andrea gyógytornász vezette.

Először egy rövid szóbeli ismertetés hangzott el az intim torna fogalmáról esett szó:a medencealapi izmokkal és záróizmokkal végzett mozgásfajtáknak, speciális gyakorlatoknak és módszereknek az összefoglaló gyűjtőneve, mely nőknek, férfiaknak és gyermekeknek is ajánlott.

Ezután a torna fontosságáról és prevenciós hatásáról beszélt a szakember: a gyakorlatok urológiai, proktológiai, nőgyógyászati és andrológiai problémák megelőzésére vagy az altesti tünetek csökkentése/megszüntetésére végezhetőek speciális tornaeszközök használatával vagy a nélkül. A piciny, alig használt, medencealapon elhelyezkedő izmok tornájáról van szó, melyek védik és tartják a kismedencei szerveket (hólyag, méh, végbél).

Az elmélet után a gyakorlat következett, a szakember irányításával közös gátizom tornát végeztek a jelenlévők, melynek nyomtatott anyagát a torna végén megkapták.

A délelőtti klub közös Meridián torna végzésével zárult.

Az esemény a Palóc Hálózati Szövetség „Prevencióval és az egészségkultúra fejlesztésével a salgótarjániak egészségéért” pályázati projekt részeként valósult meg a MRL Salgótarjáni Alapszervezet szakmai megvalósításával.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Önkéntes továbbképző nap Salgótarjánban

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete a Tarjáni Gyermektábor  területén, huszonegy fő részvételével 2021. szeptember 12-én tartotta az Alapszervezet önkéntesei számára az éves továbbképző napját. Gyönyörű környezetben,  jó hangulatú, összetartó csapatban sok hasznos dolgot, hallhattak, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Lelki problémák kezelése – dr. Bátfai László előadása Siófokon

2017.márc. 27-én a Rákellenes Liga  Siófoki Alapszervezete közkívánatra előadás megtartására kérte Dr. Bátfai László főorvos urat. Főorvos úr pszichiáterként  is tevékenykedik, nagyon jó ismerője a Simonton-módszernek, amely a lelki problémák kezelése elsajátításának egyik nagyon elfogadott Olvass tovább...

Alapszervezetek

Edd magad egészségesre – Gödöllő

Figyeld meg a mosoly terjed! Akarom, hogy felismerjed, ha rám nézel, elkapod” (Aranyosi Ervin: A mosolyod add tovább!) Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezete Helyszín:„Mi újság V.An? Irodalmi kávézó a Gödöllői Városi Könyvtárban (2100 Gödöllő, Dózsa Olvass tovább...