A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2021. január18-i Egészség Klubjának témája a koronavírus helyzet a beteg szemszögéből volt..

A felkért előadó, Lukács Józsefné diplomás ápoló, egészségügyi szakmenedzser volt. A vetítettképes előadás előzetesen video formájában került rögzítésre a járványhelyzet miatt.

Az előadó beszélt a vírus megjelenéséről, a több hullámú járvány alakulásáról, az Operatív Törzs munkájáról, a meghozott viselkedési rendelkezésékről. Részletesen kitért és ismertette a témával kapcsolatos hivatalos tájékozódási felületeket, a betartandó hármas megelőzési elvet, a helyes kézmosás hat lépését, a szabályos maszkviselést. Beszélt a fertőzés tüneteiről, a tünetek jelentkezésekor követendő teendőkről és a tesztekről is. A betegségen átesettként saját tapasztalatait átadva részletezte, hogyan készüljünk fel a kórházi ápolás idejére, mit vigyünk magunkkal, valamint azt is elmondta, hogy melyek az otthon ápolás követendő szempontjai. Előadását az oltási terv ismertetésével zárta.

A videót öt napon belül 150-en tekintették meg.

A kérdések felvetésére a megadott módokon lehetőség nyílt az érdeklődőknek

A program a Palóc Hálózati Szövetség „Prevencióval és az egészségkultúra fejlesztésével a salgótarjániak egészségéért” pályázati projekt részeként valósult meg a MRL Salgótarjáni Alapszervezet szakmai megvalósításával.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Taggyűlés és előadás Gyöngyösön

Soron következő taggyűlésünket március 6-án a szokásos időpontban tartottuk, melyet összekötöttünk egy előadás meghallgatásával. Vendégünk volt Nagy-Kovács Magdolna a Bugát Pál Kórház vezető dietetikusa. Legfontosabb napirendi pontunk a március 20-án esedékes választásra a meghívók átvétele Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rózsaszín séta és előadás Sárszentágotán

A Sárszentágotai Alapszervezet szeretettel várja az emlőszűrésre meghívót kapott hölgyeket, továbbá minden érdeklődőt októberi programjaira: Október 5. 13-16 óráig, Sárszentágotai Kultúrház Program: Tanácsadás, szűrések Szívpárna készítés Október 6. 15 óra, Kultúrház előtti tér Program: Rózsaszín Olvass tovább...

Alapszervezetek

Kirándulás, rózsaszín sétákon részvétel

A Gyöngyösi Alapszervezet tagjai és újra Norbi túrán vettek részt. Útvonal: Szilvásvárad és környéke. Részt vettünk az ecsédi és egri mellrák ellenes rózsaszín rendezvényen.  Köszönjük a meghívást.