A MRL Salgótarjáni Alapszervezet 2020. 10.06-án klubnapot tartott a Beszterce lakótelepi Közösségi térben. A felkért előadó, Bialkó Tímea egészségnevelő, dietetikus „Egészség a konyhában” címmel tartott vetítettképes prezentációt.

Az előadó beszélt az egészség fogalmáról, az „okostányérról”, az egészségmegőrzés szempontjából ajánlott konyhatechnikai eljárásokról.

Az egészség fenntartása és helyreállítása szempontjából egyaránt lényeges táplálékunk minősége és elkészítési módja is. Kerülni kell az alapanyagok túlzott feldolgozását, sózását, az adalékanyagokat. Az ételek felét frissen, azaz nyersen ajánlott elfogyasztani, a fűszerezést is egyénileg elkészíteni.

Részletezte az egészséges sütési-főzési technikákat, trükköket, a zsiradék csökkentése szempontjából a feldolgozáshoz ajánlatos eszközökkel ismertette meg a hallgatóságot.

Az előadás után egyéni konzultációkra is lehetőség volt.

Az esemény, amelyen harmincegy fő vett részt, a Palóc Hálózati Szövetség „Prevencióval és az egészségkultúra fejlesztésével a salgótarjániak egészségéért” pályázati projekt részeként valósult meg a MRL Salgótarjáni Alapszervezet szakmai megvalósításával.

A programon gondosan ügyeltünk a járványhelyzet előírta szabályok betartására.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Összefogás az emlőrák ellen szimpózium és séta Debrecenben

A Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete október 13-án Összefogás az emlőrák ellen szimpóziumot és sétát szervezett. A szimpózium helyszíne a Polgármesteri Hivatal Nagyterme volt, ahol 70 fő résztvevő foglalta el a helyét. Dr. Hallay Judit Olvass tovább...

Alapszervezetek

Mozgásba hozzuk a közösséget

EGÉSZSÉG – ESÉLY ÉS CSALÁDI NAP A Zöldpanel Egyesület szeptember 09-én szombaton, rákellenes egészségmegőrzésre irányuló szűrőprogramokkal, kulturális sport és gyermek programokkal várta az érdeklődőket Egerben, a Felsőváros Nemzedékek terén. Két szűrőbusz és a város civilszervezetei, köztük Olvass tovább...

(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen

Gyalogtúra Hatvan környékére

március 11-én 12 km-es távot tettünk meg, szint 75 méter, menetidő 4 óra. Túravezető: Mike Attila A túránk útvonala:  1.sz Általános Iskola  – Zagyva töltés – Laktanya sarka – Peres-tehenészet – Pálinka főzde – Kisgombos pihenő Olvass tovább...