A MRL Salgótarjáni Alapszervezet 2020. 10.06-án klubnapot tartott a Beszterce lakótelepi Közösségi térben. A felkért előadó, Bialkó Tímea egészségnevelő, dietetikus „Egészség a konyhában” címmel tartott vetítettképes prezentációt.

Az előadó beszélt az egészség fogalmáról, az „okostányérról”, az egészségmegőrzés szempontjából ajánlott konyhatechnikai eljárásokról.

Az egészség fenntartása és helyreállítása szempontjából egyaránt lényeges táplálékunk minősége és elkészítési módja is. Kerülni kell az alapanyagok túlzott feldolgozását, sózását, az adalékanyagokat. Az ételek felét frissen, azaz nyersen ajánlott elfogyasztani, a fűszerezést is egyénileg elkészíteni.

Részletezte az egészséges sütési-főzési technikákat, trükköket, a zsiradék csökkentése szempontjából a feldolgozáshoz ajánlatos eszközökkel ismertette meg a hallgatóságot.

Az előadás után egyéni konzultációkra is lehetőség volt.

Az esemény, amelyen harmincegy fő vett részt, a Palóc Hálózati Szövetség „Prevencióval és az egészségkultúra fejlesztésével a salgótarjániak egészségéért” pályázati projekt részeként valósult meg a MRL Salgótarjáni Alapszervezet szakmai megvalósításával.

A programon gondosan ügyeltünk a járványhelyzet előírta szabályok betartására.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A méhnyakrákról középiskolásoknak

Február 15-én két kiváló előadást hallgattunk. A részvételi visszajelzések alapján két helyszínen tudtuk megtartani az előadásokat szekszárdi középiskolás diákok, pedagógusok és meghívott vendégek számára. Előadók: Tóth Icó a “Minden Anyuka Meggyógyul”című könyv írója Gárdiné Kőszegi Olvass tovább...

Alapszervezetek

Teremtorna – keveset mozgóknak, fogyókúrázóknak

  2016. január 20-án újból elindítottuk az évek óta sikeres Teremtornánkat. Betegek, családtagok örömmel fogadták kímélő tornánkat, amit különösebb erőfeszítés nélkül végig tudtak csinálni. Büszkén elmondhatom,hogy a „Keveset mozgóknak, fogyókúrázóknak készült DVD film elkészítéséhez a Liga Olvass tovább...