A MRL Salgótarjáni Alapszervezet 2020. 10.06-án klubnapot tartott a Beszterce lakótelepi Közösségi térben. A felkért előadó, Bialkó Tímea egészségnevelő, dietetikus „Egészség a konyhában” címmel tartott vetítettképes prezentációt.

Az előadó beszélt az egészség fogalmáról, az „okostányérról”, az egészségmegőrzés szempontjából ajánlott konyhatechnikai eljárásokról.

Az egészség fenntartása és helyreállítása szempontjából egyaránt lényeges táplálékunk minősége és elkészítési módja is. Kerülni kell az alapanyagok túlzott feldolgozását, sózását, az adalékanyagokat. Az ételek felét frissen, azaz nyersen ajánlott elfogyasztani, a fűszerezést is egyénileg elkészíteni.

Részletezte az egészséges sütési-főzési technikákat, trükköket, a zsiradék csökkentése szempontjából a feldolgozáshoz ajánlatos eszközökkel ismertette meg a hallgatóságot.

Az előadás után egyéni konzultációkra is lehetőség volt.

Az esemény, amelyen harmincegy fő vett részt, a Palóc Hálózati Szövetség „Prevencióval és az egészségkultúra fejlesztésével a salgótarjániak egészségéért” pályázati projekt részeként valósult meg a MRL Salgótarjáni Alapszervezet szakmai megvalósításával.

A programon gondosan ügyeltünk a járványhelyzet előírta szabályok betartására.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Hatvaniak a Füvészkertben

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet OGyIK tagjai 2019 augusztus 7-én a legendás Fűvészkertbe látogattak el. “A budapesti Füvészkert (avagy ELTE Füvészkert) Magyarország első botanikus kertje, mely 2006-tól az Eötvös Loránd Tudományegyetem különleges (a kari szervezetbe nem tartozó) oktatási egységeként Budapest VIII. kerületében, Józsefvárosban Olvass tovább...

Alapszervezetek

Nemzeti Rákellenes Nap Salgótarjánban – középpontban a vastagbélrák

A Salgótarjáni Alapszervezet Nemzeti Rákellenes Napot tart 2019. április 9-én kedden 16 órakor a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban Középpontban a vastagbélrák címmel. Program: Dr. Kári Dániel sebész, Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet Hol tart Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gyöngyöm program Hegyvidéken

Tegyünk együtt a méhnyakrák-szűrésért és a HPV elleni védőoltásért! Fűzzünk együtt gyöngyöt, hívjuk fel a figyelmet a következőkre:  Járj évente szűrésre és fontold meg a védőoltást! A Hegyvidéki Alapszervezet és a Rákellenes Általános Szolgálat gyöngyfűző Olvass tovább...