2020-09-18/

A Debreceni Segítő Szolgálat és Alapszervezet beszámolója a nyári mozgásos programokról

  1. Július 13.

6-an gyűltünk össze, mivel ma is volt a Karitatív Testület nyári gyerektábora, ahol önkénteseink (akik közül többen gyalogoltak korábban) részt vettek. Most is láthatóak voltak a zivatarok nyomai az erdőben. Itt-ott sáros volt az út. Madárcsicsergés mellet, szúnyog invázió közepette, beszélgetve folytattuk utunkat. A magasfeszültségnél visszafordultunk. (4.66 km).  Két fő tovább ment és 7.47 km-t gyalogolt.

  1. augusztus 3.

8 órakor valóban csipet csapat (4 fő) indult el a nagyerdei gyalog túrára. Mivel ilyen kevesen voltunk, csatlakoztunk a Nefelejcs csoporthoz. Egy fő a kisebb távot választotta. (4.6 km) Hárman a hosszabb úton a temetőig mentünk. (7,6 km)

  1. Augusztus 10.

Még kevesebben voltunk a gyalogtúra előtt. (3 fő). Kirándulás, családi program, kontroll miatt többen nem jöttek, így ismét a Nefelejcs csoporthoz csatlakoztunk. 1 fő most is a rövidebb távot választotta. Ketten a temetőig mentünk. (7,6 km)

  1. Augusztus 17.

A szakadó eső elriasztotta a tagokat, csendesedése után egyedül indultam gyalogolni a Nefelejcs csoporttal nem az erdői úton a nagy sár miatt, hanem köves úton, de 7,95 km-t tettem meg.

  1. Augusztus 24.

Hárman csatlakoztunk a Nefelejcs csoporthoz, a hosszabb távot tettük meg.

  1. Augusztus 31.

A hó utolsó napján 6-an gyűltünk össze, hogy elinduljunk a nagyerdei gyalog túrára.

Most is csatlakoztunk a Nefelejcs csoporthoz. Régen volt eső, így homoksivatagban gyalogoltunk, gyúrtuk a por. Alig lehetett hallani a madarak csicsergését. Útközben beszélgettünk, megbeszéltük az előző találkozás óta eltelt idő emlékeit.

Most mindenki a hosszú távot választotta, a temetőig.(7,65km)

  1. Szeptember 7.

Hatan csatlakoztunk a Nefelejcs csoporthoz. Egy fő a rövidebb utat tette meg, többiek a temetőig gyalogoltak. (7,65 km)

  1. Szeptember 14.

10-en indultunk, hogy bevegyük a Nagyerdőt. Maszkban illetve kellő távolságot tartva folytattuk utunkat. Eső nem volt már jó ideje, így ismét homoksivatagban gyalogoltunk. 1 fő a rövidebb utat választotta.(5.8 km), 9-en a szokásos hosszabb távot tettük meg. (7,68 km) Látszik, hogy közeleg az ősz, hiányoltuk a madarak csicsergését.

Kozempel Zsuzsánna
MRL Debreceni Alapszervezet vezetőségi tag

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Mit nem tudunk az urológiai betegségekről?

MEGHÍVÓ Tisztelettel meghívjuk a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete szervezésében a „ MIT NEM TUDUNK AZ UROLÓGIAI BETEGSÉGEKRŐL? ” Felső húgyutak című előadás meghallgatására Előadó: Dr. Grósz László szakorvos  Helyszín: Babits Mihály Kulturális Központ, Csatár terem (7100 Szekszárd, Szent István Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egészség hete Debrecenben

A Debreceni Hatvani István Általános Iskolában idén is megrendezik az Egészség hetét, melynek célja az egészséges életmód népszerűsítése. A felnőttek előadást hallgathatnak meg a Magyar Rákellenes Liga képviselőjétől. Részleteket a dehir cikkében olvashat.  

Alapszervezetek

Szeretetcsomagok átadása Mikulás napján

A MRL Salgótarjáni Alapszervezet önkéntesei hatodik éve készítenek  „szeretetcsomagokat a Szent Lázár Megyei Kórház Onkológia-Hospice és Sztroke Osztály fekvő és járó betegeinek és az osztályok  munkatársainak. A József Attila Művelődési Központ Klubtermében 2022. november 22-én Olvass tovább...