2020-09-07

A Hatvani Alapszervezet beszámolója

Interaktív előadás a közlekedésbiztonságról
Időpont: 2020. szeptember 3.
Előadó: Báki Istvánné vezető asszisztens, az ország első női gipszmestere

A MRL Hatvani Alapszervezet szervezésében ismét sokunkat érintő témáról beszélgettünk: a háztartási balesetekről idős korban!

“Az idősek szokásaik megváltoztatásával és tudatos kockázatkerüléssel, a körülöttük élők pedig fokozott odafigyeléssel és a fizikai környezet megváltoztatásával tudnak a legtöbbet tenni azért, hogy ne következzen be nagyobb baj.

A megelőzésénél kiemelten fontosak a társas kapcsolatok, az egymás felé fordulás és a kölcsönös segítségnyújtás, valamint a környezeti tényezők. Tartsa szem előtt, hogy az idő múlásával a megszokott mozdulatok nehezebbé válnak! Sok megszokott, mindennapi mozdulat, ami régebben természetesnek tűnt, a kor előrehaladtával veszélyt hordoz magában. A mindennapi feladatok megtervezésével kiküszöbölhető a sietség miatti kapkodás és az azzal együtt járó fokozott balesetveszély kockázata.

Rendszeresen és változatosan étkezzen! A rendszeres táplálkozással megelőzhető a hirtelen vércukorszint csökkenés, amely az egyensúlyérzék romlásán keresztül szerepet játszik az esések kialakulásában.

Rendszeres testmozgás segítségével fejlesztheti az egyensúlyérzékét és fitten tarthatja magát. Ne feledkezzen meg azonban a rendszeres célirányos mozgás a torna/gyógytorna fontosságáról sem. A megfelelő gyakorlatok elsajátításához kérje gyógytornász segítségét.

Magas vérnyomás esetén fontos a vérnyomás megfelelő szintre történő beállítása, a rendszeres vérnyomás ellenőrzés. Pontosan tartsa be a rendszeresen szedett gyógyszerek adagolását! Ne szégyellje segédeszközeit! Az orvosi segédeszközöket (például: mankó, szemüveg, hallókészülék) mindig rendeltetésszerűen használja!” – hangzott el az előadásban.

A kötetlen beszélgetés során sok – sok baleseti emléket is felidéztünk.

Lazányi Jánosné elnök

Támogatóink:  Hatvan Város Önkormányzata,  Markovits Kálmán Uszoda, Albert Schweitzer Kórház, Hatvan Tv, Hatvan Hírlap, Zombori Kft.
         

                                                                                                      

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Teremtorna Hatvanban – Keveset mozgóknak, fogyókúrázóknak 12.

Időpont:  2016. április 6. Helyszín: Grassalkovich Művelődési Ház Ebben az évben újból elindítottuk teremtornánkat. Egyre sikeresebb a város lakossága körében, hétről-hétre egyre többen jelzik, hogy szeretnének csatlakozni hozzánk. Betegek, családtagok és immár ismerősök is örömmel fogadták Olvass tovább...

Alapszervezetek

Közgyűlés Borsodnádasdon

február 22-én tartottuk Borsodnádasdon Közgyűlésünket – pontosan 5 évvel később – mint ahogyan alakultunk. 42 fővel kezdtünk, pillanatnyilag 165-en vagyunk. A program az óvodások kedves kis műsorával kezdődött, majd következett a hivatalos rész – a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egri rózsaszín rendezvény

RÓZSASZÍN OKTÓBER – FIGYELEMFELHÍVÁS AZ EMLŐRÁK KORAI FELISMERÉSE ÉRDEKÉBEN A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete október 11-én figyelemfelhívó rendezvényt szervezett az emlőrák korai felismerése érdekében. A rendezvény a Megyeházán kezdődött ahol a nagy számú érdeklődők meghallgathatták Farkasné Juhász Olvass tovább...