A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2020. augusztusi nyitó Stresszoldó Klubjának témája egy viszonylag új területet érintett: a táplálkozási pszichiátriát.

Zeke Judit dietetikus, életmód tanácsadó „Az étrendben rejlő lelki egyensúly” címmel tartott nagyon szemléletes, élvezetes, zenei aláfestéssel színesített vetítettképes előadást a „boldogság diétáról”, a boldogság hormonok és az étkezés közvetlen kapcsolatáról, hangsúlyozva, hogy stabil érzelmi állapot a változatos és kiegyensúlyozott étrenddel érhető el.

A jelenlévők az előadás után kóstolót kaptak a melatonin, a szerotonin hormon fokozó és a soul food (“lélekemelő”) élelmiszerekből, majd mód volt egyéni kérdések felvetésére, megvitatására.

Az esemény, melyen harminc érdeklődő vett részt, a Palóc Hálózati Szövetség „Prevencióval és az egészségkultúra fejlesztésével a salgótarjániak egészségéért” pályázati projekt részeként a MRL Salgótarjáni Alapszervezet szakmai megvalósításával jött létre.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Családi nap, kirándulás és advent Gyöngyösön

2018. december 15-én a MRL Gyöngyösi Alapszervezete az Egressy Béni Általános Iskolában Családi nappal összekötött Adventi ünnepséget szervezett. A diákoknak egészséggel kapcsolatos kérdéseket tettünk fel és a jól válaszoló diákokat ajándékkal jutalmaztuk. Nagyon jól sikerült Olvass tovább...

Alapszervezetek

„Gyöngy-percek” Salgótarjánban

2024-ben 11. alkalommal indított mozgósító kampányt hazánkban a Mályvavirág Alapítvány a 18. Európai Méhnyakrák Megelőzési Héten, amelynek lebonyolításához csatlakozott a MRL Salgótarjáni Alapszervezete is. A programsorozat a Gyöngy-percek címet viseli és az események középpontjában az a kérdés Olvass tovább...