2020-06-16

Tovább folytatódott a Gyalogolj, sétálj velünk program.

Május 25-én második alkalommal kevesebben gyűltünk össze, mint 18-án, lehet, hogy az eső előrejelzés riasztotta el a többieket. A szokott úton haladva útközben beszélgettünk, kicseréltük tapasztalatainkat a karantén alatt. (4.2 km)

Korábbi együtt töltött alkalmakra emlékeztünk és arra, mennyi minden maradt el a járvány miatt.

Pünkösd után, június 8-án az esti hatalmas zivatar sem riasztotta el a kikapcsolódni vágyó tagokat. Több olyan tagunk volt, aki ma jött először. A Szent Lukács Görög Katolikus Szolgáltató Háztól kapott a csoport csokoládét és üdítőt, melyet a szokott pihenő helyen osztott ki Eszter. Azok, akik a korábbi gyalogtúrákon nem voltak, most kapták meg a Béres cseppet, melyet örömmel fogadtak. Ezután a csipet csapat elindult a szokott úton a magasfeszültségig, majd vissza a kiinduló helyre.(4.2 km) Útközben a nagy tócsák kerülgetése közben beszélgettünk, kicseréltük gondolatainkat. Jó volt a tiszta levegőn, madárcsicsergés mellett gyalogolni. Már nagyon várja mindenki a tervezett rendezvényeket. Úgy váltunk el, hogy egy hét múlva ugyanitt találkozunk.

Június 15-én negyedik alkalommal gyűltünk össze, hogy együtt gyalogoljunk, sétáljunk a Nagyerdői fái alatt.

A szombat délutáni és esti hatalmas zivatar (nyomai az erdőben is meglátszottak) és a mai borús idő úgy látszik elriasztotta a gyalogolni vágyó tagokat. 8-an gyűltünk össze, így csatlakoztunk a Nefelejcs gyalogló csoporthoz. A korábbi tócsák egy része felszáradt. Most is madárcsicsergés mellett folytattuk utunkat, beszélgettünk egymással. Két fő kivételével szombaton a többiek ott voltak Halápon, az egészségnapon, ami jól sikerült rendezvény volt, mindenki jól érezte magát. Most a magasfeszültségnél tovább mentünk, más úton, 6.4 km-t megtéve. Reméljük, egy hét múlva többen indulunk a gyalogtúrára.

Kozempel Zsuzsánna
MRL Debreceni Alapszervezet vezetőségi tag

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Nőnapi ünnepség a Hatvani Alapszervezetnél

A Hatvani Alapszervezet tagjai és meghívott vendégei március 10-én nagyon szép, bensőséges műsorral ünnepelték meg a Nőnapot a Grassalkovics Művelődési Házban. Sánta Gyula, a hatvani Naplemente Nyugdíjasklub elnöke köszöntötte a férfiak nevében a megjelent hölgyeket. Horváth Olvass tovább...

Alapszervezetek

Gyalogtúra Apc környékére

Időpont: 2018.03.13. Mike Attila tagtársunk a következő útvonalon túrázott 2018. március 13-án: Apc-Somlyó-Ferenc tanya-Rózsai borospincék bejárata-Vágóhíd-Apc. Táv: 12 km. Szint:400 m. Távolban a Mátra távoli csúcsai. A Somlyó felé haladva egy fenyvesen kellett keresztül menni. Olvass tovább...