A  Rákász Fakanál klubja nem tétlenkedik ebben a megszorított helyzetben.
Érik a tavaszi eper, cseresznye, amiből sok finomságot lehet csinálni.
Ismerd meg a cseresznye tulajdonságait, és készíts belőle a recept alapján egy kis finomságot, nem bánod meg!

Érik a cseresznye

A cseresznye nagyon egészséges gyümölcs.  Kb. 80 százaléka víz. Tisztítja a veséket, csökkenti a vér húgysavszintjét.  Az ízületi megbetegedések megelőzésében bizonyított a hatása.  Fogyasztása segíti a fogak és csontok fejlődését. Káliumtartalma a zavartalan izomműködésért, a normál vérnyomásért, a megfelelő szívritmusért felelős.

Alacsony a zsír- és a fehérjetartalma, viszont sok szénhidrát és növényi rost van benne.  Kalóriaértékét a természetes cukrok adják, melyek fokozzák a jó hangulatot és növelik a test energia szintjét. Magas melatonin tartalma segíti a nyugodt alvást.

Vitaminjai szerepet játszanak a szem egészségének a megőrzésében. Rendszeres fogyasztása csökkentheti a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát. Erős gyulladáscsökkentő, javítja az emésztést, csökkenti a koleszterin szintjét, segít megelőzni az izomgörcsöket.

Egy kis finomság: Cseresznyés desszert

Hozzávalók / 1 adag

  • 1 ek natúr zabpehely
  • 1 pohár natúr joghurt( használhatunk görög joghurtot is, ebben az esetben krémesebb lesz az állaga ).
  • néhány darab keksz
  • cseresznye
  • Méz

Elkészítés:

  1. A joghurtot kiöntjük egy tálba, hozzáadjuk a zabpelyhet, édesíthetjük egy kis mézzel, majd összekeverjük.
  2. Magozzuk ki és felezzük meg a cseresznyéket. A joghurt felett végezzük el ezt a műveletet, hogy a lé belecsepegjen. Ez fogja adni a szép színét.
  3. A cseresznyék felét keverjük bele a joghurtba.
  4. Egy másik tál aljába rakjunk be 1-2 darab összetört kekszet.
  5. Tegyünk rá egy réteg cseresznyés-zabpelyhes joghurtot.
  6. Még egy réteg keksz és még egy réteg joghurt.
  7. A tetejére rakjuk a maradék cseresznyét és néhány darab összetört kekszet.
  8. 1 órára tegyük hűtőbe.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Megelőzés a köbön: az elsődleges-, másodlagos-, harmadlagos megelőzés

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete vendége a szeptemberi Stresszoldó Klubban Mihók Viktória pszichológus volt, aki az elsődleges, a másodlagos és a harmadlagos prevenció rejtelmeibe avatott be minket. Sokan a megelőzésen csak a szűrővizsgálatokat értjük, Olvass tovább...

Alapszervezetek

A gyógynövények életünk segítői – klubfoglalkozás Salgótarjánban

Az október 24-i Stresszoldó klub vendége Rigó István gyógynövény őstermelő, tanuló természetgyógyász volt. Sokan gyűltünk össze a zord idő ellenére is. Az előadó személyisége, tudása és rendkívül jó előadókészsége miatt a klubfoglalkozásnak csak az épület Olvass tovább...