A  Rákász Fakanál klubja nem tétlenkedik ebben a megszorított helyzetben.
Érik a tavaszi eper, cseresznye, amiből sok finomságot lehet csinálni.
Ismerd meg a cseresznye tulajdonságait, és készíts belőle a recept alapján egy kis finomságot, nem bánod meg!

Érik a cseresznye

A cseresznye nagyon egészséges gyümölcs.  Kb. 80 százaléka víz. Tisztítja a veséket, csökkenti a vér húgysavszintjét.  Az ízületi megbetegedések megelőzésében bizonyított a hatása.  Fogyasztása segíti a fogak és csontok fejlődését. Káliumtartalma a zavartalan izomműködésért, a normál vérnyomásért, a megfelelő szívritmusért felelős.

Alacsony a zsír- és a fehérjetartalma, viszont sok szénhidrát és növényi rost van benne.  Kalóriaértékét a természetes cukrok adják, melyek fokozzák a jó hangulatot és növelik a test energia szintjét. Magas melatonin tartalma segíti a nyugodt alvást.

Vitaminjai szerepet játszanak a szem egészségének a megőrzésében. Rendszeres fogyasztása csökkentheti a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát. Erős gyulladáscsökkentő, javítja az emésztést, csökkenti a koleszterin szintjét, segít megelőzni az izomgörcsöket.

Egy kis finomság: Cseresznyés desszert

Hozzávalók / 1 adag

  • 1 ek natúr zabpehely
  • 1 pohár natúr joghurt( használhatunk görög joghurtot is, ebben az esetben krémesebb lesz az állaga ).
  • néhány darab keksz
  • cseresznye
  • Méz

Elkészítés:

  1. A joghurtot kiöntjük egy tálba, hozzáadjuk a zabpelyhet, édesíthetjük egy kis mézzel, majd összekeverjük.
  2. Magozzuk ki és felezzük meg a cseresznyéket. A joghurt felett végezzük el ezt a műveletet, hogy a lé belecsepegjen. Ez fogja adni a szép színét.
  3. A cseresznyék felét keverjük bele a joghurtba.
  4. Egy másik tál aljába rakjunk be 1-2 darab összetört kekszet.
  5. Tegyünk rá egy réteg cseresznyés-zabpelyhes joghurtot.
  6. Még egy réteg keksz és még egy réteg joghurt.
  7. A tetejére rakjuk a maradék cseresznyét és néhány darab összetört kekszet.
  8. 1 órára tegyük hűtőbe.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A medencefenék relaxációja – ami minden nőnek fontos lehet

Időpont: 2019.10.29. A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete októberi Stresszoldó Klubjának felkért előadója Gáspár Erika járási vezetővédőnő volt. Az előadó folytatta a néhány hónapja megkezdett előadását a női szervezet felépítéséről, életfunkciói változásáról és azok javítási Olvass tovább...

Alapszervezetek

Amit a vitaminokról tudni kell

A Hatvani Segítő Szolgálat beszámolója Időpont: 2022. december 5. Vezeti: Sándorné Buda Ildikó dietetikus Szervezetünk egészséges működéséhez sok vitaminra és ásványi anyagra van szükségünk, de szerencsére a kiegyensúlyozott táplálkozással a napi szükségletet fedezi tudjunk. Ismerkedjünk Olvass tovább...

Alapszervezetek

„Mit egyek, hogy jól legyek?” 6. előadás Hatvanban

Táplálkozási tanácsadás Fogyókúrázóknak 6. Előadó: Sándorné Buda Ildikó dietetikus Időpont:  2018. december 4. kedd. 14 óra. Helyszín: Segítő Szolgálat Hatvan, Balassi B.u. 16. Nővérszálló 1. emelet Táplálkozási tanácsadás sorozatunk elérkezett a 6. részéhez. A mai Olvass tovább...