2019-12-20

A Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete 2019. december 17-én rendezte meg a 20. jubileumi adventi jótékonysági hangversenyét, amelyen a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Magánének Tanszék hallgatói léptek fel prof. dr. Mohos Nagy Éva vezetésével.

A hangverseny színhelye évek óta a Szent József Gimnázium díszterme volt. A vezetőségi tagok és segítők a rendezvény kezdete előtt előkészítették a termet, feldíszítették a karácsonyfát, melyet a hangverseny végén az iskolának ajándékozták.

A terem előtti asztalokon történt a regisztráció, Béres csepposztás a Liga tagoknak. A kézműves klub vezetői – Kovácsné Marika és Oláhné Kati – az évközi foglalkozásokon gyöngyből készített karácsonyfadíszeket – csengőt, angyalt, csillagot árultak, mely iránt most is nagy volt az érdeklődés.

130–nál is többen várták az ünnepi díszbe öltözött teremben a hangverseny kezdetét.

Dr. Hallay Judit a debreceni alapszervezet elnöke köszöntötte a résztvevőket. Nagyon örült, hogy ebben az évben még többen eljöttek a hangversenyre, annak ellenére, hogy a városban több hasonló nagy rendezvény volt. Szólt az adventi készülődésről, a szeretet ünnepéről, ebben az alapszervezet szerepéről. Néhány mondatban bemutatta és méltatta Prof. Dr. Mohos Nagy Éva tevékenységét, majd átadta a szót a művésznőnek. Aki elmondta, hogy megtiszteltetés számukra, immár 20. alkalommal a legjobb diákokkal történő fellépés a Magyar Rákellenes Liga hangversenyén. Korábbi években fellépett többek között Balczó Péter, Kriszta Kinga, Haja Zsolt, akik ma már a Budapesti Operaház magán énekesei és Lévai Enikő az Operett Színház tagja.

Idén komplett műsorral készültek a kar hallgatói, akik megtisztelő kihívásnak és erőpróbának tekintik a beteg emberek felvidítását.

Részletek hangzottak el a Csárdáskirálynő, a Mágnás Miska és a Marica grófnő című operettekből. Hallhatta a közönség az O Sole Mio dalt, Carmen c. operából a Torreádor dalát, és a Traviátából a Pezsgő áriát.

Az énekesek előadását vastapssal jutalmazta a hallgatóság.

A továbbiakban Miske László Jászai díjas színművész Ady Endre: Karácsony című versét adta elő, szuggesztív előadása sokak szemébe könnyet csalt.

Befejezésül Wolf Péter: Ave Maria című művét gyertyafényben énekelték az est szereplői – Losonczi Andrea, Kapi Zsuzsa, Grega Csaba, Andrássy György, Bozi Benjamin, Miske László és prof. dr. Mohos Nagy Éva.

Dr. Hallay Judit megköszönte ezt a csodálatos estet az énekeseknek és mesterüknek, Prof. Dr. Mohos Nagy Évának. Hálánk jeléül apró ajándékkal jutalmazta a szereplőket.

Ezután Gaál Imre, a Magyar Rákellenes Liga elnökehelyettese köszöntötte a résztvevőket. Nehéz volt megszólalnia egy ilyen csodálatos est után. Megköszönte a vezetőség, a klubvezetők és önkéntesek egész évben végzett munkáját s jutalmat adott át nekik: Kozempel Zsuzsannának, Erdei Jánosnénak, Sztancs Jánosnénak, Kozempel Emőkének, Kovács Sándornénak, Oláh Andrásnénak, Jáger Máriának, Kárász Miklósnénak, Kupecz Józsefnénak, Verbovszky Zsuzsának, Szalayné Kónya Zsuzsának, dr. Hallay Juditnak és Boros Csabánénak.

Az előadói-est végeztével a résztvevők adventi hangulatú fogadáson vettek részt. Baráti beszélgetés mellett fogyasztották el a finom szendvicseket, süteményeket és a Főzőklub tagjai által készített mézest, valamint a forró teát.

Nagy sikert arattak a jövő énekesei. Ez volt a tagok és hangversenyen résztvevők egybehangzó véleménye. Az idei csodálatos műsor méltó volt a 20. jubileumi évfordulóhoz.

A résztvevők az adventi hangverseny után feltöltődve tértek haza, áldott ünnepeket kívánva egymásnak.

Kozempel Zsuzsánna

MRL Debreceni Alapszervezet

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Évzáró adventi rendezvény Salgótarjánban

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2017. december 12-én a Tarján Rendezvényházban tartotta adventi ünnepi rendezvényét 120 fő részvételével. Ismét eltelt egy év, amelyben voltak nagyon fájdalmas veszteségek: A hit gyertyája után már meggyújtottuk a Olvass tovább...

Alapszervezetek

Kék séta Pusztaszabolcson

A posztatadaganat szűrésre felhívás jegyében 2017. november 11-én kék sétát tartott a Pusztaszabolcsi Alapszervezet. A séta után Csordásné dr. Juhász Judit tartott előadást a szűrés fontosságáról.

Alapszervezetek

Karácsonyi jótékonysági hangverseny Debrecenben

A Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezet szeretettel meghívja Önt, hozzátartozóit, barátait, munkatársait Karácsonyi jótékonysági hangversenyére  december 16-án (péntek) 15:30 órától a Szent József Gimnázium dísztermébe (4024 Debrecen, Szent Anna u. 17.). Fellépnek a DE Zeneművészeti Olvass tovább...