Borsodnádasdi Dr. Kubinyi Pál Alapszervezet

Idei őszi figyelemfelhívó sétánkat 2019. 09. 16-án 15 órától tartottuk. 13 órától már folyt a szűrés a Művelődési Házban. A Borsodnádasdi Praxisközösség támogatásával rózsaszín esernyőket tudtunk a sétálók között kiosztani, és nagyobb létszámú csoporttal útnak indulni.

Velünk sétált Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke, Kormos Krisztián polgármester, Virág Judit, a Miskolci Alapszervezet vezetője, valamint sok-sok nő, de férfiak is akadtak a sétálók között.

Amikor megérkeztünk a Művelődési Házhoz, a Szenior Örömtánc csoportja mutatkozott be zenés táncával.

Ezt követte az ünnepi műsor. Először a Borsodnádasdi Móra Ferenc Általános Iskola tanulóinak zenés verses összeállítását láthattuk, majd ünnepi köszöntőt mondott Rozványi Balázs, Kormos Krisztián és a Borsodnádasdi Praxisközösség részéről dr. Benkő Gábor.

Ezután Sági Tibor tanár, a Helytörténeti Múzeum vezetője méltatta Dr. Kubinyi Pál munkásságát – aki településünk szülötte – és kora egyik legismertebb nőgyógyásza és daganatkutatója volt. Méltán viseljük ezentúl a nevét egy ilyen nagyszerű orvosnak.

A programot vendéglátás követte a Borsodnádasdi Önkormányzat támogatásával.

Cseh Istvánné
a Borsodnádasdi Dr. Kubinyi Pál Alapszervezet elnöke

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Ismerkedés a diabetesszel – előadás Edelényben

Az MRL Edelényi Remény Alapszervezet 2019. 02.04.-én 16 órakor tartotta összejövetelét. Napirendi pontok: Dr. Boros Anikó előadásának címe: Ismerkedés a diabétesszel. A betegséggel kapcsolatban sok kérdés merült fel, melyre az előadás után a doktornő készségesen Olvass tovább...

Alapszervezetek

Kirándulás a Szlovák Paradicsomba – Borsodnádasdról

Június 19-én, vasárnap Alapszervezetünk kirándulást szervezett tagjainak. Egy 50 fős busszal a Szlovákiai Betléri Andrássy kastélyt látogattuk meg, ahol a régi szobák és bútorok visszarepítettek bennünket a múltba, idegenvezetőnk segítségével. Majd egy sétát tettünk a Olvass tovább...