A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete a Civil Hónap programjaihoz csatlakozva szervezte meg szeptemberi Egészségklubját, melyhez  több civil szervezet is kapcsolódott.

Az esemény középpontjában Dr. Gundy Sarolta kandidátus asszony „Génjeinkben hordozzuk a sorsunkat?  című előadása állt, melyet a polgármesteri köszöntő után hallhattunk. A nemzetközi elismertségű klinikai onkogenetikus, rákkutató magas színvonalú, látványosan illusztrált prezentációját a népes számú közönség csodálattal hallgatta. Ezúttal is köszönjük a Kandidátus Asszonynak, hogy eljött közénk, megosztotta velünk naprakész ismereteit, és végtelen kedvességgel és alázattal válaszolt minden kérdésünkre.

Félegyházi Évi életmód tanácsadó a mozgás és egészség kapcsolatáról és a senior korban ajánlott mozgásformákról beszélt.

A jelenlévők a program előtt és után szűrővizsgálatokon vehettek részt: volt állapotfelmérés, anyajegyszűrés, szájüregi szűrés, PSA teszt, vércukor, koleszterin és vérnyomásmérés valamint dietetikai tanácsadás egészséges étkek kóstolójával.

Igen nagy érdeklődés követte mind a programot, mind a szűréseket. A regisztráltak száma száz fő volt, a szűréseken kétszáz vizsgálatot végeztek szakképzett önkénteseink.

.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Táplálkozz okosan! – Szekszárdon

Táplálkozz okosan! „avagy az egészséges táplálkozás napjainkban” Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet a naptári ütemtervének megfelelően előadást szervezett a táplálkozásról. Az előadás megtartására Fehér Balázs dietetikust, a Tolna Megyei Balassa János Kórház Egészségfejlesztési Iroda munkatársát kértük Olvass tovább...

Alapszervezetek

Környezet és egészség – összefogás civil szervezetek között Salgótarjánban – TV felvétel

Egészséges ételek, szűrés, tánc, ének az összefogással megrendezett Környezet és egészség napon. A városi TV felvétele: Környezet és egészség

Alapszervezetek

A Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálat májusi programja

  Újjászületés Debrecen Rehabilitációs Táncklub Minden szerdán 9 órától Helyszín: Estella Hastánc Stúdió Debrecen Rákóczi u. 60. Női Egészségmegőrző torna Helyszín: Szent József Gimnázium Debrecen, Szent Anna u. 17. Gyalogolj az egészségedért a Nagyerdőn Minden Olvass tovább...