Szeretettel gratulálunk Bak Imréné Marikának, aki az augusztus 20-án este megrendezett Dobó téri díszünnepségen vette át a “Kiváló Munkáért” kitüntetést, melyet az Egri Megyei Jogú Város Közgyűlése adományozott számára. Az elismerést Habis László polgármestertől és  Nyitrai Zsolt kormánymegbízottól vette át. A kitüntetést a tagság előterjesztése alapján kapta meg.

– “Nagyon hálás és meghatott vagyok , hogy értékelik a munkámat és az igyekezetemet.” – mondta Marika.

       

Az Eger TV riportja itt látható. Bak Marinak 3:30-nál nyújtják át a kitüntetést.

Az ünnepségen az alábbiakat olvasták fel:

Bak Imréné Marika 2006 óta tagja a Magyar Rákellenes  Liga Egri Alapszervezetének, feladatuk az egészségnevelés, figyelemfelhívás a daganatos betegségek korai felismerése, szűrések szervezése és népszerűsítése a lakosság körében.

Marika a szervezet meghatározó tagja nagy odaadással és lelkesedéssel szervezi, koordinálja az alapszervezeti munkát. Havi rendszerességgel szervez közösségi programokat, színvonalas előadásokat ahol a betegek és az érdeklődők megosztják egymással a nehézségeiket, érzéseiket, valamint hasonló tapasztalataik révén segíthetik egymást a betegséggel való megküzdésben.

Szakmai programokon túl kirándulásokat, sétát, koncerteket, színház és múzeumlátogatásokat szervez, mely erősíti a közösség erejét. A kirándulásokon a tagok és érdeklődők megismerhetik Eger és a környék nevezetességeit

Széles körben ismerik regionális és országos szinten is.

Az Egri Alapszervezet rendezvényein kívül részt vesz a Magyar Rákellenes Liga központi és tagszervezetei rendezvényein.

Szakmai munkájának fő eleme a rákbetegek segítése, lelki támogatása, hiszen nagy szükségük van a kapcsolatokra, törődésre, odafigyelésre, mely segíti a gyógyulásukat.

Szabadidejében tagtársaival rákbetegeket látogat, lelki támogatást nyújt a hozzátartozóknak betegeket segíti a gyógyulásuk elérésében.

Jó kapcsolatot ápol az Egri Markhot Ferenc Kórházzal az Egri Járási Hivatal Népegészségügyi Osztállyal a KEVICO Védőnői Szolgálattal, Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatával, Egri Civil Szervezetekkel, Eszterházy Károly Egyetemmel, Bükki Vörös Meteor Sportegyesülettel.

Tevékenységével hozzájárul az emberi kapcsolatok építésében, a civil társadalom felemelésében és összefogásában.

Az áldozatos tevékenysége, önzetlen tenni akarása és segítő szerepe nagy hatással van a közösségre. Egészségügyi szűrések, prevenciós programok szervezésével sokat tesz a rákbetegség korai felismeréséért

Embersége, civil munkája példamutató, tagtársai becsülik, az egri civil közösség legnagyobb megelégedésére végzi mindennapi feladatait.

Elszántan képviseli a betegek érdekeit, szakkórházba, kezelésekre való eljutásukat megszervezi, céljaik elérése érdekében támogatókat keres. Aktívan tartja a kapcsolatot a társszervezetekkel, képzéseken vesz részt, folyamatosan tájékozódik.

Mindig elfoglalt, szervez, intézkedik, támogatókat keres, szinte nincs számára lehetetlen. Egy lépésszámláló adatai valószínűleg megdöbbentenének mindannyiunkat, ha kimutatná hány kilométert tesz meg napi körútja során!

Jelöltünk aktív, állhatatos, határozott egyéniség, aki a közösségéért, a betegekért megszállottan küzd.

A rákbetegekért és családjukért végzett áldozatos munkáját, elhivatottságát, lelkiismeretes tenni akarását közösségi tevékenységét Kiváló Munkáért díjjal hálálja meg Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A Hajdúszoboszlói Alapszervezet májusi hírlevele

  A 2017.évi tagdíjak befizetésére kérem a tagokat, melyre a FOGADÓ ÓRÁN van lehetőség. PROGRAMOK ZARÁNDOKLAT SÁRSZENTÁGOTÁRA, SZENT ÁGOTA KEGYHELYRE Időpont: 2017.05. 27. (szombat) Szervező: MRL központi iroda Indulás: Budapestről 12:15 bérelt busszal Buszköltség felét Olvass tovább...

Alapszervezetek

Orchidea Egészségnap Egerben

Március 9-én, az Egri Alapszervezet prosztataszűréssel a here önvizsgálat tanításával vett részt az Eger város védőnői által 6. alkalommal szervezett Orchidea egészségnapon. A PSA szűrésen kívül  a szép számmal megjelent érdeklődők klimax tanácsadáson, vérnyomásmérésen, ingyenes Olvass tovább...

Alapszervezetek

Covid alatt online Kreatív klubfoglalkozás Hatvanban

A Hatvani Segítő Szolgálat beszámolója Időpont: 2021. január A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Segítő Szolgálat online kreatív klubfoglalkozásra hívta tagjait, hogy január hónapban alkossanak valami szépet, fényképezzék le, küldjék el címünkre. Klubtagjaink nagy lelkesedéssel álltak Olvass tovább...