Sajtóközlemény – 2019. július 16.

Prosztatarákos betegeikért futották körbe a Balatont az orvosok

Kisfilmben biztatják mozgásra a prosztatarákos férfiakat

A prosztatarákos betegeknek erőt adó, mozgásra ösztönző kisfilm készült arról, hogyan futották körbe a Balatont az őket kezelő szakorvosok.

A Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikájának 13 orvosa egymást váltva 21 óra alatt futotta körbe a Balatont, teljesítve ezzel a 221 kilométeres távot. Teljesítményükről egy motiváló kisfilm is készült.

– Klinikai vizsgálatok mutatták ki, hogy jelentősen csökkenhet a prosztatarákos halálozás abban az esetben, ha a betegek rendszeresen mozognak – fogalmaz a filmben dr. Riesz Péter osztályvezető főorvos. – A sport úgy fizikailag, mint mentálisan olyan helyzetbe tudja hozni az embert, hogy eredményesebben tud küzdeni a betegség ellen. Nemcsak beszélni szeretnénk a betegeinknek arról, hogy mennyire fontos a testmozgás, hanem példát is szeretnénk mutatni – indokolja a vállalkozást dr. Szendrői Attila, a klinika ambulanciájának vezető főorvosa, a futócsapat egyik tagja.

– Nem kell mindenkinek maratont vagy félmaratont futnia, azonban mindenkinek tenni kell valamit: mindenkinek a saját körülményeihez, saját testsúlyához, ízületeihez képest kell tennie. Kelljen fel a fotelból és mozogjon! Menjen ki a kertbe, sétáljon, gyalogoljon, kerékpározzon, menjen ki a természetbe! Nem a csúcsteljesítmény számít, hanem minden apró lépés, mert ezáltal lépéselőny nyerhető a prosztatarákkal szemben – szögezi le a filmben prof. dr. Nyirády Péter, a klinika igazgatója. A betegeknek felhívják a figyelmüket arra is, hogy érdemes megkeresni a Gyógyulj Velünk Egyesületet és a Magyar Rákellenes Ligát, mert komoly támogatást tudnak nyújtani a gyógyuláshoz.

A kisfilm a prosztatarákos betegeket fizikai aktivitásra ösztönző, a Janssen támogatásával zajló 10 Ezer Lépés Program keretében készült. Az országos programban urológusok, onkológusok, gyógytornászok, a daganatos betegeket segítő civil szervezetek fogtak össze, hogy minél több prosztatarákkal szembesült beteget segítsenek információkkal, gyógytornával, ösztönözzenek az életminőséget és az életkilátásokat javítani képes rendszeres mozgásra.

Beágyazható, megosztható Facebook videó:

https://www.facebook.com/egyesulet.gyogyuljvelunk/videos/1089137408140887/

Beágyazható Youtube videó:

https://youtu.be/Jj5sInUc6UA

Google Drive letöltő link televíziók számára:

https://drive.google.com/open?id=1BnNBoR5diEV2YqYg8gWExjjAxcce-88T

További információ és interjúszervezés:

Papp László sajtószóvivő

+3630 261-8789

10ezerlepes@sajtoszovivo.hu

CP-100783

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gyöngyösiek túrája

2018.november 24-én kalandos túrán vettek részt tagjaink Tar, Fenyvespuszta és környékén. A táv 17 km volt.

Alapszervezetek

Túrázás, torna – Gyöngyösi Alapszervezet

Nyársalással egybekötött túrázás és tornázás a gyönyörű időben.

Alapszervezetek

Ecsédi Alapszervezet – Januári programokról beszámoló

Klubnapot tartottunk 2020.01.03.-án, beszélgetést folytattunk az előző évi december havi programokról, az elmúlt ünnepekről. Újult erővel vágtunk bele tennivalóinkba ennek az évnek kezdetén. Megalakítottuk az Országos Gyalogló Idősek Klubját 15 fővel, klubunk neve „Menő Nagyik”. Olvass tovább...