Az MRL Debreceni Alapszervezete és Segítő Szolgálata önköltséges kirándulást szervezett 2019. július 9-én Gyulára. (17 fő jelentkezett).

9-én reggel napos időben gyülekeztünk a távolsági buszállomáson, a gyulai távolsági busszal kényelmesen utazva ¾ 10 órakor érkeztünk Gyulára.

4 az egyben belépőt vettünk, ½ 12 órától tárlatvezetést kértem az Almássy kastélyba. A tárlatvezetésig a csoport egyik fele elment kávézni, másik felével felmentünk a kastélytoronyba 50 lépcsőn. Gyönyörű kilátás nyílt a várra és a városra.

½ 12 órától közel két órán át nagyon jó tárlatvezetővel jártuk végig a felújított kastély termeit. Megismerhettük a vár történetét, sok új ismerettel gazdagodtunk. Utána megtekintettük az időszaki helytörténeti kiállítást. Még a második óra végén is érdeklődéssel hallgatták a tárlatvezetőt, aki humoros történetekkel mosolyt csalt az arcokra. Tárlatvezetését vastapssal köszönték meg.

A kastélylátogatás után a Horváth–kert Vendéglőben hangulatos környezetben házias ebédet fogyasztottunk el. Ebéd alatt eleredt az eső. Amikor elállt, elindultunk megnézni a Gyulai-várat. Többen ide nem jöttek be, mert már jártak itt, ők a 100 éves Cukrászdában tértek be. Az impozáns teremben kávézás, süteményezés közben baráti beszélgetést folytattak.

Amíg a vár kiállítását néztük – közben bepillanthattunk a várszínház próbájára-. Ismét leszakadt az ég, még nagyobb eső zúdult a városra. A várlátogatáson résztvevők egy része felment a vár fokára (eső miatt itt nem tudtunk kimenni), csigalépcsőn tovább mentünk a toronyban, ami tetővel ellátott. Csodálatos panoráma tárult elénk. De az eső még mindig szakadt. Többen nem hoztak esernyőt. Amikor csendesedett az eső, elindultunk egy-egy esernyő alatt többen, mert még várt a 100 éves Cukrászda és a Ladics ház. A cukrászdában volt, aki sütemény, mások fagylaltot ettek. A csoport egy része elindult a busz pályaudvarra.

10 fővel még megnéztük a Ladics házat. Egy szuper tárlat vezetés keretében megtekintettük a részben egyedül álló kiállítást, megismerve a család történetét, humoros dolgokkal fűszerezve. A résztvevők szerint ez volt a nap fénypontja.

Útban a buszpályaudvarra betekintettünk az Apor Vilmos emlékére emelt székesegyházba.

Azt hiszem, akik részt vettek ezen a kiránduláson fáradtan, de élményekkel gazdagodva értek haza.

Kozempel Zsuzsánna
MRL Hívás klub vezető

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Iskolai sportnap Petőfibányán

2017 09 30-án a Petőfibányai Baptista Általános Iskolát a sportnapi rendezvényükön 30kg almával támogattuk. A gyermekek örömmel fogadták a gyümölcsöt.

Alapszervezetek

Nyári programok tervezése Siófokon

Gyűlést tartott a Siófoki Alapszervezet 2022.06.14-én, amelynek keretében kiosztásra került a Béres csepp. A találkozón tájékoztattam a tagokat a MRL Liga éves beszámolójáról, illetve küldöttünk válaszáról is. Megbeszéltük a nyári programot, amelyben főleg a különböző Olvass tovább...

Kirándulás

Szentendrén jártak a Miskolci Alapszervezet tagjai

Szombaton a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Szervezetének tagjai közül 17-en buszos kiránduláson vettünk részt a Dunakanyar kapujában található Szentendrére. Az utunk nagyon kellemesen, vidám hangulatban telt. Kézről kézre jártak a süteményes dobozok finomabbnál finomabb sütikkel Olvass tovább...