Hatvani Segítő Szolgálat

(A) mit tehetünk,(a) mit tehetek a rák ellen 

A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Segítő Szolgálata ismét megszervezte a Heves Megyei Alapszervezet tagjai részvételével az Vidám Úszóversenyt 2019. május 25-én, szombaton. A hatvani Markovits Kálmán uszodában került sor a megmérettetésre.

Hat alapszervezet jelezte részvételi szándékát a felhívásra: Gyöngyös, Rózsaszentmárton, Kerekharaszt, Hatvan, Gödöllő, Zagyvaszántó.

Négy korcsoport sorakozott fel a rajtnál:  40-50, 51-60, 61-70 és  70 év felettiek. Az úszásnem nem volt meghatározva, külön úsztak a hölgyek és urak. Nem csak a betegségben átesett és gyógyulófélben lévő betegek úsztak, hanem családtagjaink is büszkén részt vettek a versenyen.

A rendezvényen a helyi civil szervezetek munkáját méltatta megnyitó beszédében Horváth Richárd polgármester úr, kiemelte, hogy a hatvani alapszervezet tagjai nagyon sokat tesznek egymásért és azért is, hogy meggyógyuljanak, miközben harcolnak a rák ellen, példát mutatva a társadalomnak.

Rozványi Balázs a Magyar Rákellenes Liga elnöke szerint ez a rendezvény hozzájárul ahhoz, hogy az indulók egyensúlyban tartsák a testüket, ez pedig az egyik legfontosabb alapfeltétele annak, hogy meg tudjanak küzdeni a kórral, vagy kivédjék a rákos megbetegedést. A mozgás fontosságát is kiemelte beszédében!

Célunk minél több mozgással összekapcsolható programot szervezni, mint ahogy tettük eddig is. Szerveztünk gyalogtúrát, kerékpártúrát és heti rendszerességgel tartunk gyógytornát és Meridián tornát. 2019. évben elindul a Nordic Walking túráink és a Szenior örömtáncunk is.

Szeretnék köszönetet mondani a MRL vezetősége és betegtársaim nevében Horváth Richárd úrnak, Hatvan város polgármesterének és a Tisztelt Képviselő Testületnek, Török Évának, a Hatvani Szolgáltató Intézmény vezetőjének és munkatársainak az Úszóverseny lebonyolításához nyújtott  támogatásért, segítségért!

40 fő jelentkezett a versenyre és 18 lelkes szurkoló.

Összesen 58 fő volt jelen.

Lazányi Jánosné, a Segítő Szolgálat vezetője

Támogatóink: Hatvan Város Önkormányzata, Markovits Kálmán Uszoda, Hatvan Tv, Zombori Kft.

 

 

 

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat márciusi programja

Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat Cím: Hatvan, Balassi B.u.16.  Nővérszálló 1.em. Fogadóóra: Hétfőtől – péntekig 9-13 óráig  Stresszoldó csoportfoglalkozás 1/3: Időpont: 2019. március 11. hétfő 14 óra  Vezeti: Kiss Anett pszichológus   Hatvani Kórház Helyszín:  Hatvani Segítő Szolgálat Olvass tovább...

10EzerLépés Program

Mozgással a jobb életkilátásokért – a 10Ezer Lépés Program folytatódik

Nem elég csak a kórházakban kezelni a prosztatarákot: jobb gyógyulási és túlélési esélyei vannak a rendszeresen mozgó, egészséges testsúllyal élő prosztatarákos férfiaknak, akik sokat tehetnek önmagukért. Már a kezelések elején indokolt lenne, hogy minden egyes Olvass tovább...

Alapszervezetek

Az egészségügyi ellátáshoz való jog – előadás Egerben

Betegjogi előadás Egerben, az EKMK Bartakovics Béla Művelődési Házban, 2016. november 8-án 13 órakor. A rendezvény ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk.