A Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezete rendezvénye

Helyszín:„Mi újság V.An? Irodalmi kávézó a Gödöllői Városi Könyvtárban (2100 Gödöllő, Dózsa út 8.)

Időpont: 12019 május 08.

Téma: Szevasz tavasz! Itt a nyár!

Előadó: dr Mangó Gabriella Orvos-Természetgyógyász

A jó-hír kör után megbeszéltük a jövőhét terveit, rövid összefoglalást hallhatunk a Kemencei Mosoly Táborról, illetve a gödöllői Anyák-napján a Világbéke gongja megszólaltatásáról.

A mai napon nagy örömünkre már visszatérő vendégként köszönthettük a doktornőt, hisz alakulásunk után ő tartotta a legelső előadást számunkra.
1990-ben szerzett diplomát a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. 1998-ban háziorvosi szakvizsgát tett, majd 2004-től egyre mélyrehatóbban tanulmányozta és alkalmazza természetgyógyászat különböző ágait. (akupresszúra, fül-addiktológiát, homeopátia, akupunktúra, mora terápia, biorezonancia)

Pályája kezdetén a megyei kórház belgyógyászati osztályán dolgozott, 1992-től házi orvosként, majd magánorvosként is végzi feladatát. Munkája elismeréseként 2017-ben Év praxisa a Kárpát-medencében” első 10 helyezett között szerepelt.

Előadását a régi emlékek felidézésével kezdte, majd a a szűrések fontosságáról beszélt..(tüdőszűrés, vastagbélszűrés, mammográfia, szájüregi szűrés)
⦁ Fontos lenne minden évben laborba elmenni.
⦁ Étrendi és életmódbeli változtatásokra is szükség van.
⦁ BMI számkiszámításáról, értelmezése, gyakorlati alkalmazása,
⦁ Egyénre szabott gyógyításról (rengeteg kérdésünk is megválaszolásra került)
⦁ Egyes gyógymódok, gyógyszerek egymásra gyakorolt hatásáról.
⦁ Beteg szempontjából a választás nehézségeiről.
⦁ Kitartásról

Hallhatunk az „ÖNMAGUNK felelősségéről, a SAJÁT egészségünkkel szembeni felelősségről”.

A doktornő a mindennapi gyógyítás mellett fontosnak tartja a felvilágosítást, ismeretei átadását is, akár könyv formájában vagy nyilvános szerepléseken.
Sokoldalú tehetséget kapott ajándékba, hisz gondolatai egy részét sikerült egy kötetbe rendezni „KV-monológok” címen. Keresi az útját a forgatókönyvíróként is. Egyik nyilatkozatában elmondta: „ nem tudok vidám verset írni felnőtteknek. Próbálkoztam már az örömről írni, de csak a gyerekek részére sikerült.”

Valószínűleg ezért is segíti oly lelkesen „Az igazság arcai – a jog és a bíróság színesben” BKT-ZOOM Egyesület Rajzpályázat megvalósulását, utat mutatva ezzel is a csatlakozóknak.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Mit tanácsol a háziorvos pandémia idején?

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet Egészségért klubfoglalkozás sorozatának 2021. február 22-i témája a pandémia volt. Az előadó, Dr. Ottmár Piroska, háziorvos, vetítettképes előadásában beszélt a szó jelentéséről, a jelenlegi járványhelyzetet okozó vírus tulajdonságairól, terjedéséről, Olvass tovább...

Alapszervezetek

Egészségdélután Mezőberényben

Gyógytornász tanácsadás, masszírozó gépek használata, hallásvizsgálat, gerincmasszázs, vércukor és vérnyomásmérés, sajt, gyümölcslé és teakóstoló, valamint doTERRA bemutató várta az érdeklődőket 2021. november 10-én a Művelődési Központ emeletén. Emellett előadásokat hallhattak „Kincskeresés az angyalok földjén” Gy. Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rákellenes Világnap Hatvanban

A Hatvani Segítő Szolgálat beszámolója Időpont: 2024. február 8. Helyszín: Grassalkovich Művelődési Ház, Hatvan Az első Rákellenes Világkongresszust 2000-ben tartották meg Párizsban. A résztvevők február 4-én történelmi dokumentumot írtak alá, amely a betegség elleni világméretű Olvass tovább...