Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezete
Helyszín:„Mi újság V.An? Irodalmi kávézó a Gödöllői Városi Könyvtárban (2100 Gödöllő, Dózsa út 8.)
Időpont: 2019. április 17.

Előadó: Bana Éva

Az emberek többsége sok minden iránt érdeklődik, de időhiány vagy csupán egyszerű halogatás miatt nem mélyül el egy-egy témában. „majd ha ráérek” Így voltam én is eddig a feing shui-val kapcsolatban. Ezért érdeklődve vettem részt ezen az öt órai csevejen.

Balus bevezetőjében elmondta, sokat tanult könyvekből, a mesterétől. Tervezi részvételét további előadásokon, kurzusokon. Élete egyik meghatározó élménye volt számára, mikor megismerhette a kínai térrendezést.

A mai napig is fennmaradt ősi legendára vezetik vissza azt a magyarázatot, ahol a Sárga folyó partra kimászó teknős páncélzata kettős volt, melyben „istenség élt”. Másrészt a hátát rendkívüli jelek: mágikus négyzetek borították. Ez lett Wu császár bölcseinek tanácsára csillagjóslás, a számmisztika és a térrendezés alapja is.

Első lépésként, ami sokak számára egyben a legnehezebb is lomtalanítást, selejtezést kell elvégezni, hogy legyen tér az energiák szabad áramlásához. Nem csak azt kell kidobni, ami törött, csorba, hanem azt is aminek már nincs funkciója a jelenlegi életünkben. Tisztelettel kell bánni a tárgyakkal, megköszönni eddigi segítségüket, de ami már nem szolgál bennünket, tudni kell elengedni.(akár ajándékba adni, ha más valaki tudja hasznosítani)(Marie Kondo könyve is segíthet)
Második lépés a takarítás, harmadik pedig tértisztítás legyen (ha nincs gyakorlatunk, bízzuk szakemberre).

A Feng Shui-ban meghatározók a Gua számok, melyből megtudhatod milyen a karriered, betegség hajlamod, hozzád tartózó elemeket, színeket, személyes jó és rossz területeidet. (az előadás végén mindenki kérhette a saját szám kiértékelését.)

A lakás helyiségeit funkciók szerint is fel lehet osztani (de fel kell tenni a kérdést: hol van elakadás az életemben? Mely területeken nincs rendben az életem? Mi akadályoz? Miért nem tudok kitárulkozni? Mi, hogyan hat vissza rám?… ) vagy a problémát a szörnyeteg alá söpröm? -mit változtassak a lakás elrendezésében?

Tudnunk kell: Feing shui egyben egy életfilozófia, mely segít az egészség, család (szerelem, a párkapcsolat, gyerek), és a karrier (gazdagság, siker, alkotókészség), területén is a megfelelő energiák előmozdításával.

Így tehát minden átalakítás előtt át kell gondolnunk mi is a legfontosabbnak életfeladatunk, mit is akarunk elérni és milyen sorrendben az imént felsoroltakból.

Ettől függően kell meghatározni, a szobák, konyhák, előszoba berendezését, egymáshoz való viszonyát. A nyílászárók megfelelő elhelyezését. Pince (ami mélyen elnyomva él bennünk), padlás (jövőt jelképezi, amit kitűzünk magunk elé: vágyak, célok) feladatát. Főbejárat: lakás szája, itt lép be az energia és végig áramlik az életterületünkön. Szép legyen!(szélcsengő, virágok)

Az egész előadás sok mindenre kiterjedő, interaktív volt,.Szinte mindenki többször is hozzá szólt, elmesélve saját tapasztalatait, erőfeszítéseit. Többen elmondták nekik hogyan sikerült a lomtalanítás, selejtezés (minden elismerés nekik!). Persze kérdések is hangoztak el: mit tegyünk a tükörrel, no és” ha északra nyílik a kapunk vagy a lakás bejárata”.
Nagyon vidáman telt a délután, sokat nevettünk. Még hazafelé menetben is azon meditáltunk, most már tényleg neki kellene látni az elhangzottak fényében egy átgondoltabb „rendrakásnak,,térrendezésnek.”

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Salgótarjáni Alapszervezet decemberi programajánló

2017.12.05. Mikulás a kórházban Ajándékcsomagok osztása az Onkológián Helyszín: Szent Lázár Megyei Kórház 10. óra  2017.12.06. „Az egészségért a természet erejével” Mikulás napi Nordic walking Félegyházi Évivel Találkozó 10 órakor a Tó strand busz végállomáson Olvass tovább...

Alapszervezetek

Életet menthet – előadás Szekszárdon

Életet menthet címmel a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet előadást szervezett Szekszárd felnőtt civil lakossága és más érdeklődők számára. Felkért előadók:  Albrecht László rendőr százados, osztályvezető helyettes – Szekszárd Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály  Borda Károly tűzoltó Olvass tovább...

Alapszervezetek

Salgótarjáni szeptemberi programok

2019.09.07. Autóbuszos kirándulás: Zólyom várkastély, Víglas- Végles – Grand Hotel- felújított várkastély, Divín- Divény   a vár és a kastély Indulás : 7,30 Meki melletti buszmegálló        2019.09.15. Limfoma Világnap Figyelemfelkeltő kerékpározás Budapesten 2019.09.17. Olvass tovább...