Immár 19. alkalommal gyülekeztek a résztvevők 2018. december 13-án a Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezet által szervezett adventi jótékonysági hangversenyre, melyen a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Magánének Tanszék hallgatói léptek fel Dr. Mohos Nagy Éva vezetésével.

A hangverseny színhelye ebben az évben is a Szent József Gimnázium díszterme volt. A vezetőségi tagok és segítők a rendezvény kezdete előtt előkészítették a termet, feldíszítették a karácsonyfát. Utóbbit a hangverseny végén az iskolának ajándékozták.

A terem előtti asztalokon történt a regisztráció, Béres csepp osztás a Liga tagjainak és a kézműves klub vezetői – Kovácsné Marika és Oláhné Kati – árulták az évközi foglalkozásokon gyöngyből készített karácsonyfa díszeket – csengőt, angyalt, csillagot – valamint tetszetős nyakláncokat, karkötőket.

130–nál is többen várták az ünnepi díszbe öltözött teremben a hangverseny kezdetét.

Dr. Hallay Judit, a Debreceni Alapszervezet elnöke köszöntötte a résztvevőket. Nagyon örült, hogy ebben az évben még többen eljöttek a hangversenyre. Szólt az adventi készülődésről, a szeretet ünnepéről, majd átadta a szót Dr. Mohos Nagy Évának, aki elmondta, hogy megtiszteltetés számukra az idén 19. éve a legjobb diákokkal történő fellépés a Magyar Rákellenes Liga hangversenyén. Idén még több próbával készültek a kar hallgatói, akik megtisztelő kihívásnak és erőpróbának tekintik a beteg emberek megvidítását.  Néhányuk már jó ismerős, szinte családtagnak érzik magukat, hiszen 19. alkalommal lépnek fel.

Az est folyamán a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Magánének Tanszék 7 hallgatója opera- és operett részleteket adott elő Mozart, Bellini, Verdi, Huszka Jenő, Lehár Ferenc, Johann Strauss műveiből.

Az énekesek előadását vastapssal jutalmazta a hallgatóság. Idén egy kínai hallgató dalainak is örvendhettünk, aki néhány, kifogástalan kiejtéssel, magyarul énekelt dallamsorral vívta ki mindannyiunk őszinte szeretetét.

A továbbiakban Miske László Jászai díjas színművész Ady Endre: Karácsony című versét hallgattuk, szuggesztív előadása sokunk szemébe könnyet csalt.

Befejezésül Wolf Péter: Ave Maria című művét gyertyafényben énekelték az est szereplői – Erndt Sallerbeck Vivien, Sándor Eszter, Repka Sára, Yuxiu Yang, Andrássy György, Dargó Gergely, Bozi Benjamin. Zongorán kísért: Major Pius és Anducska Katalin

Dr. Hallay Judit megköszönte ezt a csodálatos estet az énekeseknek és mesterüknek, Dr. Mohos Nagy Évának. Hálánk jeléül apró ajándékkal jutalmazta a szereplőket.

Ezután Rozványi Balázs a Magyar Rákellenes Liga elnöke köszöntötte a résztvevőket. Saját bevallása szerint nehéz volt megszólalnia egy ilyen csodálatos est után. Megköszönte a vezetőség, a klubvezetők és önkéntesek egész évben végzett munkáját s jutalmat adott át nekik -Kozempel Zsuzsannának, Babkáné Dr. Földesi Ilonának, Verbovszky Zsuzsának, Kozempel Emőkének, Kovács Sándornénak, Oláh Andrásnénak, Sztancs Jánosnénak, Serbán Györgynének, Erdei Jánosnének és Szalayné Kónya Zsuzsának, valamint Dr. Hallay Juditnak.

Az előadói est végeztével a résztvevők adventi hangulatú fogadáson vettek részt. Baráti beszélgetés mellett fogyasztották a finom szendvicseket, és a Főzőklub tagjai által készített mézest, valamint a forró teát.

Átütő sikert mondhatnak magukénak a jövő énekesei, ez volt a tagok egybehangzó és örömteli véleménye. A hangversenyen résztvevők szerint az idei volt a legcsodálatosabb műsor, amely után feltöltődve tértek haza, áldott ünnepeket kívánva egymásnak.

Kozempel Zsuzsánna

MRL Debreceni Alapszervezet

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

A cselekvés éve – Rákellenes Világnap Hatvanban

Ez vagyok, és ezt teszem a rák ellen: A cselekvés éve! A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat 2019. február 15-én tartotta10. alkalommal RÁKELLENES  VILÁGNAP rendezvényét a Grassalkovich Művelődés Házban. Az első Rákellenes Világkongresszust Olvass tovább...

Egyéb

Megjelent a Rák Volt Magazin új száma 2013. február

A magazin tartalmából: Prof. dr. Simon Tamás: Oszlassuk el a tévhiteket a rákról Téves kép él bennünk a rákmegelőzésrőlIllyés András: James Watson új, provokatív elméleteGál Annamária: Bemutatkozik a Debreceni Alapszervezet

Alapszervezetek

HPV fertőzés megelőzése – előadás a Szekszárdi Alapszervezet szervezésében

Van megoldás a Humán Pappiloma Vírus okozta fertőzés megelőzésére  címmel szervezett előadást a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet . Az előadás megtartására Babits Mihály Kulturális Központ a „Csatárterem” helyiséget biztosította. Rendezvényünk elsődleges célja: az érintett korosztály Olvass tovább...