Hívunk, várunk a Limfóma Világnapon, szeptember 15-én, hogy 

újra együtt kerekezzünk a limfómásokért!

Magyarországon évente 3000 embert diagnosztizálnak limfómával, ezzel a hétköznapi tünetei miatt nehezen felfedezhető, rejtőzködő betegséggel. A limfómának számos altípusa létezik, ezek nagy többsége eredményesen, bizonyos fajtái teljesen meggyógyíthatók.

A Magyar Rákellenes Liga idén is egy kerékpáros felvonulással hívja fel a figyelmet azokra, akik ebben a betegségben érintettek.

A felvonulás fővédnöke: Prof. Dr. Polgár Csaba, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa

Várunk mindenkit: akik küzdenek vagy megküzdöttek ezzel a betegséggel, családtagjaikat, jó barátaikat és minden jó szándékú érdeklődőt. Ha van ilyen családtagod, ismerősöd, ajánld fel neki, érte ezt a délelőttöt!

Mivel a limfóma színe a zöld, zöld pólókban, zöld dekorációval, bármilyen színű saját és zöld MOL Bubi kerékpárokon tesszük meg az utat. Kérjük, hogy ha zöld színű ruhában, kiegészítővel tudsz jönni, ezzel is fejezd ki a szolidaritásod!

Útvonal: DPC Szent László Kórház – Albert Flórián út – Vágóhíd utca – Üllői út – Vámház körút – Szabadság híd – Szent Gellért rakpart – Attila út – Krisztina körút – Magyar Jakobinusok tere – Kék Golyó utca – Országos Onkológiai Intézet. A távolság 8 km, kis emelkedőkkel.

Gyülekező: 2018. szeptember 15. (szombat) 9:30- 10:00                                         

A találkozó pontos helyszínét elküldjük azoknak, akik regisztrálnak.

A rendezvény vége kb. 12 órakor.

Kérjük, regisztrálj a következő lehetőségek valamelyikén: 

Tel: +36 1 225 1621
E-mail: info@rakliga.hu

A regisztrációkor jelezd, hogy saját kerékpárral jössz-e!

A menetet a rendőrség biztosítja.  A rendezvényen csak az vehet részt, aki és akinek a  kerékpárja a KRESZ szabályai szerint alkalmas a közúti közlekedésre.

Várjuk azokat is, akik limfómával küzdenek, vagy küzdöttek, de nem tudnak kerékpározni. Szívesen látjuk őket a kezdésnél, vagy a megérkezésnél.

 

Limfóma percek az M1 Ma reggel adásában

              

 

 

 

A rendezvényen hang- és képfelvételek készülnek, amiknek célja a nyilvános közlés, megosztás.

Kategóriák: LimfómaMozgás

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gyalogolj, sétálj velünk!

A Debreceni Alapszervezet és Segítő Szolgálatban folytatódott a “Gyalogolj, sétálj velünk!”, október 26-a után 2021. február 16-án volt a következő alkalom. A Rákellenes Világnapon szervezett sétán többen felvetették, hogy délután legyen a gyaloglás, séta (múlt Olvass tovább...

Alapszervezetek

Vidám Úszóverseny Hatvanban

A Hatvani Segítő Szolgálat beszámolója A Verseny helyszíne:  Markovits Kálmán Uszoda, Hatvan, Hajós Alfréd u. 2. A Magyar Rákellenes Liga Hatvani Segítő Szolgálata 2021. szeptember második felében, 19-én vasárnap 9 órától ismét megrendezte a Heves Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rákellenes Világnap mozgással, figyelemfelhívással Salgótarjánban

A Salgótarjáni Alapszervezet 2023-ban is programot szervezett az Eresztvényi Látogatóközpontban február 4-én, a Rákellenes Világnapon. A programot a „Mozogj az egészségedért, figyelj magadra!” szlogen jegyében hirdették. A gyönyörű természeti környezetben és az égiek is „megszelídülve”, Olvass tovább...