A Rákellenes Liga Siófoki Egyesülete Siófok város 50 éves jubileuma tiszteletére a Balaton-parti Kft .technikai és anyagi hozzájárulásával Melanoma szűrést szervezett a Nagystrandon 2018. aug.04-én.
A helyszín választása nem véletlenszerű volt, hiszen elsősorban a fiatalok szűrésére gondoltunk, hiszen ők a legveszélyeztetettebbek, akik a legnagyobb hőségben is akár több órán át tartózkodnak a vizben önfeledten szórakozva. Bőrük akár több éven keresztül is ismételten leég. Anyajegyek sokasága keletkezijk a bőrükön. Figyelemfelhívás, megelőzés volt a célunk, azt szerettük volna tudatosítani, hogy magas UVB sugárzás idején ne tartózkodjanak a napon, illetve ha mégis ezt teszik, akkor minél magasab faktorszámú fényvédő krémmel védjék magukat. Ezentúl pedig azt, hogy az anyajegyek évi rendszeres, bőrgyógyász általi vizsgálata nélkülözhetetlen.

A vizsgálatot Dr. Fűrész Anita bőrgyógyász szakorvos végezte, aki Budapestről érkezett. A viszonylag kevés rendelkezésre álló időben több mint 100 embert sikerült megvizsgálni, megnyugtatni, illetve továbbküldeni a megfelelő vizsgálatokra, mert akadtak ilyen esetek is.

Tagjaink több száz, a Napvédelem 10 pontját tartalmazó, illetve színes szórólapokat is osztottak, illetve a szűrésen résztvevők számára a Liga által biztosított Garnier márkájú, 30 faktorszámú krémet ajándékoztunk.
Külön öröm volt számunkra, hogy a Facebookon a szűréssel kapcsolatban megjelent hírdetésünkre hivatkozva eljött a La Roche-Posay kozmetikai márka képviselőnője, Réfi Livia és jelentős mennyiségú Anthelios fényvédőkkel látta el az érdeklődőket.
Köszönetünket fejezzük ki a vizsgálatot végző doktornőnek, aki a siófoki Siomedicalban rendelve fontosnak tartotta társadalmi munkában segíteni, miközben – elsősorban a nyári szabadságokra hivatkozva – többen visszamondták azt.

Ugyancsak hálásak vagyunk a Balaton-parti Kft igazgatójának, Pintér Tamás Úrnak, és munkatársainak, akik a helyszínt, a feltételeket biztosították számunkra és vendégül látták a közreműködőket.
Ez az esemény jó példa arra, hogy megmutassuk, közös erővel, összefogással, akarással, még a 34 fokos melegben is meg lehet valósítani céljainkat.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Nagyatádi hírek

25:50-26:25-ig a Nagyatádi Alapszervezet közgyűléséről adnak hírt a Nagyatádi VTV-ben.

Alapszervezetek

ÖNKÉNTESEK NAPJA és a HÁLA-GÁLA Szekszárdon

Szekszárdon a Szekszárdi Civil Kerekasztal és a Mentálhigiénés Műhely 2021. szeptember 25-én hagyományosan megszervezte az Önkéntesek Napja és Hála-Gála rendezvényt. A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet örömmel fogadta a rendezők felkérését a részvételre, öt fő Olvass tovább...

Alapszervezetek

Miskolciak kirándulása a Bükkben

Csodás réteken, fenséges bükkerdőben jártunk a hosszú hétvégén, Magyarország legszebb, legváltozatosabb hegységében, a Bükkben.