Ságújfalu polgármestere felkérésére a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete hatodik alkalommal szervezett egészségnapot 2018. május 11-én a falu lakóinak.

A köszöntők és a tanulók zenés-táncos műsora után a regisztrált száztizenhat főnek lehetősége volt részt venni állapotfelmérésen, vércukor, koleszterin teszt mérésen, szájüregi, bőrgyógyászati, méhnyakszűrésen, egészség totót,diabetes kockázati felmérést tölthettek ki, a szűrésekkel és a kockázati felméréssel kapcsolatban írásos és szóbeli felvilágosítást kaphattak.

A falu általános iskolájának hetedik és nyolcadik osztályos diákjai felvilágosító előadáson vettek részt az egészséges életmód alapjairól, a kockázati tényezőkről, a HPV vírusról és védőoltásról, a szűrések és önvizsgálat jelentőségéről, megismerhették az emlő és a here önvizsgálat technikáját.

Az eseményt a falu általános iskolásai részére két korcsoportban „A mozgás és az egészség” címmel meghirdetett rajzverseny díjazással egybekötött eredményhirdetése, majd a hölgyek számára indított „Lehet finom, ami egészséges” süteményverseny zsűrizése és díjazása zárta.

Mivel igen hátrányos helyzetű területről van szó, tagjaink ruha és lábbeli gyűjtést végeztek, melyet a szűréseken megjelenők között osztottak szét..

A jó hangulatú és hasznos délelőttöt a polgármester úr invitálására finom ebéddel fejeztük be.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Petőfibányaiak a Bányász emléknapon

2017. 06.10-én részt vettünk a bányász emléknapon, ahol a kikapcsolódás mellett Tedd próbára a tudásodat egészségügyi tesztlap kitöltésére bátorítottuk az ifjakat és a szépkorúakat. A főzőversenyen II. helyezést értünk el.

Alapszervezetek

Rózsaszín rendezvény Tabon

A Tabi Alapszervezet beszámolója Az idei mellrák elleni figyelemfelkeltő rendezvényünket október 8-án tartottuk. 9-kor felállítottuk az EFI -vel közös sátrunkat / standunkat a Városházával szemben. Területfoglalási engedélyünk volt. Az alapszervezet tagjai és a középiskolások segédkeztek Olvass tovább...