A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet két látszólag egymástól eltérő, de valóságban az élőbeszéddel szorosan összefüggő előadást szervezett: az alapszervezet tagsága és meghívott vendégek valamint más érdeklődők részére.

Az előadás időtartamát tekintve: e rendezvény az előadások tartalmi és azok minősége következtében lényegesen túllépte a szokásos időkeretet.

Első előadónk: Weisz László Rádióamatőr Világbajnok, aki a rádiózást hobbiként űzi és a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hivatásos Állományában teljesít szolgálatot tűzoltó alezredes rendfokozattal.

Előadásában beszélt a rádiózás igen komoly szakmai és pszichés követelményeiről, amikor is 24 órán keresztül csak igen rövid időre lehet elmozdulni a készülékek mellől. Egy nagyon nagy szakmai sikerről is beszámolt a világbajnok, amikor is Hazánk légterén áthaladó űrhajó személyzetével sikerült rádió kapcsolatot létrehozni és 1.5 percen keresztül kommunikálni az űrhajósokkal.

Második előadónk: Módos Anna gyógypedagógus-logopédus a Tolna Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szekszárdi Tagintézménye Igazgató Helyettes volt, aki elfogadta a felkérésünket.

Mik is a teendők a szülők részéről, ha a szülői közlésekre nem reagál pici gyermekük?

Részletesen szólt a gyakori beszédhibákról: dadogás-selypítés-hebegés-stb és azok helyes észrevételezéseiről valamint azokról, amikor szakember-szakemberek segítségét kell kérni!

Példákat is megemlített híres beszédhibás emberek karriereiről.

A szónoki beszédről is kaptunk ízelítőt-, a színpadi beszédet ezúttal mellőzte az előadó, a politikusi beszédet, beszédstílust pedig nem terveztük.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Nemzetközi Nőnap – ünnepség Szekszárdon

A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete részt vett a Rákbetegek Országos Szervezete Szelíd Ráktérítő klub Szekszárd Nőnapi ünnepén. A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezetét Andics János (alapító tag) képviselte. Bai Erzsébet a Szelíd Ráktérítő Klub Olvass tovább...

Alapszervezetek

Rózsaszín hét beharangozó Salgótarjánban

A Salgótarjáni Városi Tv felvételét a sajtótájékoztatóról itt láthatják: https://www.salgotv.net/?p=8726 Rendezvények: 2019.10. 04. „Egy nap a nőkért” figyelemfelkeltő rendezvény Balassi Bálint Megyei Könyvtár 10,30-11 óra gyülekezés, séta a Fő térre, rendezvény a József AMH. színháztermében 11,30-13,30, Olvass tovább...