A tizenkettedik alkalommal megrendezésre került Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét és a Mályvavirág Alapítvány GYÖNGYÖM országos programjaihoz csatlakozva a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete a Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával együttműködve 2018. február 20-án szervezett figyelemfelkeltő rendezvényt, melynek legfőbb célja felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy ma már egyetlen nőnek sem kellene méhnyak rákban meghalnia, hiszen ez a rosszindulatú daganatos betegség védőoltással és rendszeres szűréssel megelőzhető.

A délután közös gyöngyfűzéssel indult. A program része volt a „Szembenézés a méhnyakrák érintett nők érzelmeivel” című vándor fotókiállítás ünnepélyes megnyitója, vetítésre került a „Veterán Mályvavirágok” dokumentum kisfilm, melyet kerekasztal beszélgetés követett érintettek és szakemberek részvételével a diagnózissal való szembesülés, a terápia és a rehabilitáció testi-lelki vonatkozásairól.

A rendezvény és a kerekasztal vendége volt Tóth Icó, a Mályvavirág Alapítvány elnöke és az előzetes egyeztetés alapján itt került bejelentésre, hogy Salgótarján is csatlakozik a Mályvavirág Pontokhoz, az országban hatodikként. Cél az ellátási területen a prevenció segítése és a méhnyakrák érintettek összefogása, gyógyulásuk segítése.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Kreatív klubfoglalkozás

Kreatív klubfoglalkozás 4. Időpnt: 2018. szeptember 12. Vezeti: Poórné Mike Éva  A hatvani Segítő Szolgálat kreatív klubfoglalkozásán rózsákkal díszített asztali díszt készítettünk! Az asztalunk dísze lesz otthon. Szorgos kezek ügyeskedtek, közben vidáman cseverésztünk.

Alapszervezetek

Segítség steril szobához

Roma közösség, roma polgármester asszonyának kérésére nyújtott támogatást a Magyar Rákellenes Liga Debreceni Alapszervezete a Debreceni Segítő Szolgálattal karöltve. A segítséget egy 56 év feletti férfi (családapa) rákos megbetegedés miatti őssejt átültetés utáni steril helyiség Olvass tovább...

(A)mit tehetünk, (a)mit tehetek a rák ellen

Miért fontos testünk megismerése – iskolai program Miskolcon

2018.március 27-én középiskolás fiatalokkal beszélgettünk arról, miért fontos önmagunk – testünk egészségi állapotának ismerete, miért kell havonta önvizsgálatot végezni. A WHO Nemzetközi Rákkutatási Ügynöksége (IARC) cselekvési kódexe 12 pontjának a megismerése volt a másik fontos Olvass tovább...