A tizenkettedik alkalommal megrendezésre került Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét és a Mályvavirág Alapítvány GYÖNGYÖM országos programjaihoz csatlakozva a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete a Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával együttműködve 2018. február 20-án szervezett figyelemfelkeltő rendezvényt, melynek legfőbb célja felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy ma már egyetlen nőnek sem kellene méhnyak rákban meghalnia, hiszen ez a rosszindulatú daganatos betegség védőoltással és rendszeres szűréssel megelőzhető.

A délután közös gyöngyfűzéssel indult. A program része volt a „Szembenézés a méhnyakrák érintett nők érzelmeivel” című vándor fotókiállítás ünnepélyes megnyitója, vetítésre került a „Veterán Mályvavirágok” dokumentum kisfilm, melyet kerekasztal beszélgetés követett érintettek és szakemberek részvételével a diagnózissal való szembesülés, a terápia és a rehabilitáció testi-lelki vonatkozásairól.

A rendezvény és a kerekasztal vendége volt Tóth Icó, a Mályvavirág Alapítvány elnöke és az előzetes egyeztetés alapján itt került bejelentésre, hogy Salgótarján is csatlakozik a Mályvavirág Pontokhoz, az országban hatodikként. Cél az ellátási területen a prevenció segítése és a méhnyakrák érintettek összefogása, gyógyulásuk segítése.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Beszédes lábunk” Figyeljünk lábunk egészségére!

A Hatvani Alapszervezet beszámolója Időpont: 2022. január 12. Előadó: Balog – Nagy Éva gyógypedikűrös  A Hatvani Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezet tagjai, akik részt vettek az elmúlt évben a gyógypedikűrös előadásán, meghívást kaptak a szalonba, egy Olvass tovább...

Alapszervezetek

Európai Rákellenes Hét – előadás Egerben

Az Egri Alapszervezet szeretettel várja az érdeklődőket az Európai Rákellenes Hét alkalmából  “Az Európai Rákellenes Kódex üzenete” című előadásra Helyszín: Markhot Ferenc Kórház Refektóriuma (Eger, Markhot Ferenc u. 1-3. megközelítés a Minaret melletti nagykapun keresztül) Olvass tovább...