A mellrák elleni sétát 2017. október 16-ra terveztük – kicsit félve, hogy október közepén milyen lesz az időjárás – de a természet nekünk kedvezett, ennél jobb időt nem kívánhattunk volna. Az útvonalat az eddig megszokottól eltérően terveztük, hogy kis városunk más részén is felhívjuk a figyelmet a szűrés fontosságára.

A Közösségi Ház és Könyvtár udvarán gyülekeztünk, ahol a polgármesterünk elfoglaltsága miatt az alpolgármester nyitotta meg a programot és kihangsúlyozta a rendezvény jelentőségét. Napsütésben, a mozgás fontosságát is figyelembe véve mentünk kijelölt útvonalunkon, rózsaszín sálakban és lufikkal színezve a sétát. Velünk tartott Gaál Imre, a Magyar Rákellenes Liga elnökhelyettese is, valamint vendégünk és előadónk, dr. Molnár Katalin radiológus, onkológus és körzeti orvosunk, dr. Hegedűs Zsuzsanna.

Kiindulási pontunkra visszatérve elhelyezkedtünk a Nagyteremben, ahol elkezdődött az előadás a „diagnózistól a gyógyulásig” címmel a „betegutak” módját ismertetve, ami a hallgatóság kérése volt.

Előtte latin táncbemutató tartottak Besenyei Lilla és Schulcz Gergő középiskolás diákok.

Az előadás végén az Alapellátás-fejlesztési Modellprogram dolgozói által készített falatkákat és gyógyteát lehetett kóstolni és társalogva kipihenni a jóleső sétát.

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Elkezdte működését Pusztaszabolcson a Magyar Rákellenes Liga Lelkisegély Szolgálata

A MRL Pusztaszabolcsi Alapszervezete 2018. június 21-től várja Lelkisegély Szolgálatában a betegeket, hozzátartozókat. Helyszín: a Városi Önkormányzat földszintje (2490 Pusztaszabolcs,Velencei út 2.)

Alapszervezetek

Örökmozgók Kerékpáros Országjárás – Sárszentágota

A Sárszentágotati Alapszervezet szeretettel hívja az érdeklődőket Örökmozgók Kerékpáros Országjárás programjára. Időpont: 2019. június 16. Program: Az országjáró kerékpárosok fogadása és kerékpáros felvonulás a Kultúrház parkolójához Gyülekező a Deák Ferenc u. Május 1. utca sarkánál Olvass tovább...

Alapszervezetek

Adventi rendezvény Egerben

A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezet december 11-én, az év utolsó klubnapján, bensőséges ünnepi ADVENTI rendezvényre hívta tagjait. A  Tinódi Sebestyén Tagiskola negyedik osztályos tanulóinak zenés, táncos műsora, valamint a csengettyűsök csodálatos harangjátéka, éneke lenyűgözte Olvass tovább...