Szeptember 15-e a Limfóma Világnapja. Magyarországon évente 3000 embert diagnosztizálnak limfómával, ezzel a hétköznapi tünetei miatt nehezen felfedezhető, rejtőzködő betegséggel. A limfómának számos altípusa létezik, ezek nagy többsége eredményesen, bizonyos fajtái teljesen meggyógyíthatók.

A Magyar Rákellenes Liga idén egy kerékpáros felvonulással hívja fel a figyelmet azokra, akik ebben a betegségben érintettek.

Várunk mindenkit: akik küzdenek vagy megküzdöttek ezzel a betegséggel, családtagjaikat, jó barátaikat és minden jó szándékú érdeklődőt, akik segítenek felhívni a figyelmet erre a betegségre. Ha van ilyen családtagod, ismerősöd, ajánld fel neki, érte ezt a délelőttöt!

Mivel a limfóma színe a zöld, zöld pólókban, zöld dekorációval, bármilyen színű saját és lehetőség szerint zöld kölcsönzött kerékpárokon tesszük meg az utat. Kérjük, hogy ha zöld színű ruhában, kiegészítővel tudsz jönni, ezzel is fejezd ki a szolidaritásod!

A felvonulás útvonala: Szent László Kórház – Albert Flórián út (volt Gyáli út) – Vágóhíd utca – Üllőit út – Vámház körút – Szabadság híd – Szent Gellért rakpart – Attila út – Krisztina körút – Magyar Jakobinusok tere – Kék Golyó utca – Országos Onkológiai Intézet. A távolság 8 km, kis emelkedőkkel.

Gyülekező: 2017. szeptember 15. 9:30- 10:00

A találkozó pontos helyszínét azoknak küldjük meg, akik regisztrálnak.

A rendezvény vége kb. 12 órakor.

Kérjük, regisztrálj a következő lehetőségek valamelyikén:

Tel: +36 1 225 1621

E-mail: info@rakliga.hu

A regisztrációkor jelezd, hogy saját kerékpárral jössz-e!

A menetet a rendőrség biztosítja.

A rendezvényen csak az vehet részt, aki és akinek a kerékpárja a KRESZ szabályai szerint alkalmas a közúti közlekedésre.

Várjuk azokat is, akik limfómával küzdenek, vagy küzdöttek, de nem tudnak kerékpározni. Szívesen látjuk őket a kezdésnél, vagy a megérkezésnél.

 

Kategóriák: LimfómaMozgás

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Tegyünk mozgással az egészségünkért Nőnapon is!

Rendhagyó nőnapi programot szervezett a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete: túrára invitálta az érdeklődőket. A szervezéskor még nem gondoltuk, hogy szürke, ködös, esős március 8-a lesz. Ennek ellenére ötvenhatan indultunk a túrára a Balassi Bálint Olvass tovább...

Alapszervezetek

Kirándulás, előadás, közös torna a Liganapon

A MRL Rózsaszentmártoni Alapszervezete kirándulást szervezett tagjainak a helyi pincesorra. Közös torna után háziorvosunk – Dr. Király Csaba – tartott előadást településünk egészségügyi helyzetéről, kiemelve a daganatos betegségeket és a szűrések fontosságát. A finom gulyás Olvass tovább...