Magyarországon a daganatos megbetegedések számítanak a második számú haláloknak, jelenleg minden 4. magyar ember rákban hal meg. Évente összesen 80.000 új eset adódik, így nagyon sok családot érintenek közvetlenül a daganatos betegségek.

A daganatok kialakulásának számtalan különféle oka lehet és van, de talán nem mindenki tudja, hogy az összes rákbetegség egyharmada megelőzhető, ha felismerjük a betegséget előidéző rizikófaktorokat: alkohol, dohányzás, testsúlynövekedés, mozgáshiány, táplálkozás és a stressz.

Szintén kulcsfontosságú az időben történő felismerés, a szűrővizsgálatokon történő részvétel. Magyarországon a releváns szűrővizsgálatok térítésmentesen vehetőek igénybe, mégis nagyon alacsony a részvételi arány. Olyan kevesen járnak szűrésre, hogy az orvosok tízből hét daganatot már csak áttétes stádiumában vesznek észre.

Látható tehát hogy a helyzeten csak közösen, összefogással tudunk javítani. A Magyar Rákellenes Liga 1990-óta civil szervezetként vesz részt a rák elleni küzdelemben. Legfontosabb feladatának a lakosság körében történő egészségnevelést, valamint a szűrések szervezését és népszerűsítését tartja. Ehhez kéri most ismét mindenki segítségét.

De mennyi is az annyi, azaz mit ér 1%?

  • 1% = 39 alapszervezettel
  • 1% = 4017 taggal
  • 1% = 541 fő önkéntes munkájával
  • 1% = 11 különféle ráktípussal kapcsolatos kommunikációval
  • 1% = 298 rendezvénnyel
  • 1% = 10.580 rendezvény résztvevővel
  • 1% = 34.200 személyesen, telefonon, klubfoglalkozáson elért beteggel
  • 1% = 5000 középiskolás, főiskolás, egyetemista tanuló oktatásával önvizsgálati módszerekre
  • 1% = 953 bejövő hívással a lelkisegély és gyászfeldolgozási vonalon

Ha úgy gondolja, megér ennyit 1% kérjük, támogassa a Liga munkáját adója 1%-ának felajánlásával 2017-ben is. Köszönjük!

Adószámunk: 19653417-2-43

http://rakliga.hu/2017-tol-valtozott-az-adobevallas-es-igy-az-1-felajanlasanak-menete-is/

Kategóriák: 1%

1 hozzászólás

Hozzászólás nem engedélyezett.

Kapcsolódó bejegyzések

1%

1% az egészségért

Adószámunk: 19653417-2-43 Csak néhány kattintás: https://eszja.nav.gov.hu/app/login/#login Magyarországon a daganatos megbetegedések számítanak a második számú haláloknak, jelenleg minden 4. magyar ember rákban hal meg. Évente összesen 90.000 új eset adódik, így nagyon sok családot érintenek közvetlenül a Olvass tovább...

1%

Kérjük, segítse a Magyar Rákellenes Liga munkáját adója 1%-ával!

A Magyar Rákellenes Liga 1%-os kampányának főszereplője a 33 éves Krisztina, aki maga is méhnyakrákkal küzd, megkapó őszinteséggel vállalja fel a betegségét és kéri az Ön segítségét is a saját és betegtársai részére. Már az Olvass tovább...