„Tudj többet a rákról,tegyél többet ellene!” Társadalmi és egyéni felelősség

A Magyar Rákellenes Liga már több mint 25 éve vesz részt a magyarországi rákellenes küzdelemben, közhasznú szervezetként újra meg újra fel kívánja hívni a figyelmet a személyes felelősségre.

A hatvani Alapszervezet és Segítő Szolgálat 2008 óta szervezi meg a Rákellenes Világnap ünnepséget. Az idei 2017. február 14-én volt a Grassalkovich Művelődési Házban.

Program:

  • Lestyán Balázs alpolgármester úr (Főgyógyszerész) köszöntötte a megjelent vendégeket.
  • Dr. Szabó Csilla Főgyógyszerész asszony „Fókuszban a tüdőrák”címmel tartott előadást.
  • Prof. dr. Ottó Szabolcs onkológus főorvos “A vastagbél- és végbélrák népegészségügyi jelentőségéről, túlélési adatokról, szűrési lehetőségekről és annak magyarországi hasznosításáról” tartott előadást, melynek befejezése előtt kitért a daganatos betegek klubjainak fontosságára is.
  • Dr. Nagy Emese onkológus főorvos  beszélgetése következett egy érintett beteggel. A beteg beszélt a lassan hét éve diagnosztizált betegsége történetéről, hogy vette észre, milyen tünetei voltak, végül is nagysokára mi vitte el az orvoshoz. Beszélt a műtét utáni felépüléséről, családjáról, akik maximálisan mellette álltak mindenben, beszélt a Hatvani Segítő Szolgálatról, a kis közösségről, ahol rengeteg biztatást, erőt kapott ahhoz, hogy ma itt üljön a színpadon és könnyedén beszéljen betegségéről.
  • Tóth Györgyné védőnő a HPV elleni védőoltás fontosságáról beszélt, statisztikai adatokkal alátámasztva. Felhívta ismételten a rendezvényen jelenlévő hölgyek figyelmét, hogy a védőnői szolgálatnál is működik a cytológiai vizsgálat behívásos alapon és kér mindenkit, hogy éljen a lehetőséggel, mert ha időben észreveszik az elváltozást, nagyobb eséllyel gyógyítható a méhnyakrák!

Vendégeink sorában köszönthettük a Naplemente Nyugdíjasklub elnökét és tagjait, a Petőfibányai, Lőrinci, Kerekharaszti, Gyöngyösi és Rózsaszentmártoni Alapszervezet tagjai közül sokakat.

63 fő regisztrált vendég tisztelte meg jelenlétével rendezvényünket.

Lazányi Jánosné elnök

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Gyalogolj velünk!

A Debreceni Alapszervezet beszámolója Két hónap után június 1-jén 14 órakor gyülekeztek a Medgyessy sétány elején a gyalogolni vágyó ligatagok. (22 fő) Indulás előtt a következő időszak terveiről tájékoztatta Borosné Eszter a részvevőket. Kértük, hogy Olvass tovább...

Alapszervezetek

Ingyenes melanoma szűrés Debrecenben – beszámoló

Ebben az évben ismét meghirdettük az ingyenes melanoma szűrést Debrecenben. A fokozott UV expozíció rendkívüli mértében megnövelte a melanomák előfordulási rátáját. György Zoltán a Kerekestelepi Termálfürdő igazgatója engedélyezte a fürdő területén a szűrést. A fürdő Olvass tovább...

Alapszervezetek

XXV. EGER CIVIL ÜNNEPE

2020-09-22 Szeptember 19-én került megrendezésre az egri Szépasszonyvölgyben a XXV. Eger Civil Ünnepe és az Egri Szüreti Fesztivál. A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezet is, mint civil szervezet, részt vett ezen a rendezvényen PSA szűréssel, vércukor Olvass tovább...